free download 78 travel guides written by experts

OMV Petrom a desemnat finalistii Fabricat in Tara lui Andrei – competitia de afaceri sociale

care ofera finantari in valoare de 350.000 euro si 2 ani de consultanta

• Juriul Fabricat în Țara lui Andrei a ales 35 de finaliști dintre cei 180 de aplicanți înscriși în program;
• Cei 35 rămași în competiție vor parcurge 7 luni de pregătire intensă, în care vor primi consultanță pentru realizarea planurilor de afacere și sprijin financiar de până la 1500 € pentru realizarea studiilor de fezabilitate ale ideilor de afacere;
• În aprilie 2016, 10 afaceri sociale vor fi susținute de OMV Petrom cu finanțare în valoare totală de până la 350.000 de euro și încă 1 an de consultanță specializată.

Petrom anunță numele celor 35 de viitori antreprenori care se află cu un pas mai aproape de câștigarea unei finanțări în competiția de afaceri sociale Fabricat în Țara lui Andrei. Echipa de jurizare, formată din experții Fundației NESsT și reprezentați OMV Petrom, a evaluat ideile înscrise în program și a ales finaliștii care vor intra în etapa de pregătire a planurilor de afaceri.

Finaliștii competiției Fabricat în Țara lui Andrei au propus idei de afaceri din zone de activitate diverse: de la producție de legume și fructe și prelucrarea acestora (gemuri, dulcețuri, siropuri, murături), la ateliere de confecții (îmbrăcăminte tradițională, marochinărie, confecții metalice, fier forjat, corpuri de iluminat sau seturi de cusut pe suport de lemn). Alte idei vin din sfera cultivării și prelucrării plantelor medicinale și aromatice, a fermelor apicole, taberelor educaționale, panificației și cofetăriei, eco-turismului (unități de cazare și bistrouri) sau serviciilor (îngrijire și curățenie la domiciliu, reparații auto și biciclete).

Ideile finaliste au venit din partea a 27 antreprenori, 6 ONG-uri, 1 persoană fizică autorizată și 1 SRL. Cele mai multe dintre acestea au în vedere proiecte pentru comunitățile din Corbu (jud. Constanța), Moinești (jud. Bacău) și Poiana Câmpina (jud. Prahova). Lista finaliștilor se găsește pe //www.taraluiandrei.ro, secțiunea Fabricat în TLA.

„Finaliștii Fabricat în Țara lui Andrei sunt 35 de români cu spirit antreprenorial și dorința de a schimba în bine viața comunităților. Ne bucurăm să le putem oferi sprijinul OMV Petrom, care îi va ajuta să își dezvolte ideile în afaceri sociale într-un mod sustenabil. Ne-au convins motivația și dorința lor de a pune în mișcare afaceri care vor demonstra că se poate. Vor contribui la rezolvarea uneia dintre problemele cele mai mari ale României: vor crea locuri de muncă și venituri acolo unde e cea mai mare nevoie de ele.”- declară Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Următoarele 7 luni vor reprezenta o perioadă intensă de pregătire și evaluare continuă pentru cei 35 de finaliști. Aceștia vor beneficia de consultanță individuală și de grup din partea experților NESsT și OMV Petrom, precum și de sprijin financiar de până la 1500 € pentru a testa fezabilitatea ideii de afacere. În primăvara anului 2016, finaliștii rămași în competiție își vor susține planurile de afaceri în fața Comitetului de investiție. Cei 10 câștigători vor beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de 32.000 de euro fiecare, astfel încât să transforme planurile de afaceri în realitate, pentru binele comunității.

Pentru a maximiza finanțarea primită și a determina creșterea economică locală prin intermediul afacerilor sociale, OMV Petrom asigură consultanță de business celor 10 câștigători și după primirea finanțării. În completarea celor 7 luni de pregătire a planurilor de afaceri, câștigătorii vor beneficia de încă 1 an de consultanță în perioada înființării afacerii. Astfel, aceștia vor avea posibilitatea să dezvolte afaceri solide, care să genereze valoare economică și socială în comunitățile unde vor deveni realitate.

Românii au propus idei de afaceri sociale pentru 26 din cele 29 de comunități eligibile în cea de-a doua ediție a competiției Fabricat în Țara lui Andrei:

Miceşti (judeţul Argeş); Zemeş, Moineşti, Slănic Moldova (judeţul Bacău); Suplacu de Barcău, Marghita (judeţul Bihor); Tişău, Berca (judeţul Buzău); Corbu (judeţul Constanţa); Moreni, Aninoasa, Gura Ocniţei (judeţul Dâmboviţa); Clejani, Mârşa (judeţul Giurgiu); Bustuchin (judeţul Gorj); Movileni, Poboru (judeţul Olt); Poiana Câmpina, Podenii Noi, Scorţeni (judeţul Prahova); Marca (judeţul Sălaj); Videle, Cosmeşti, Siliştea, Scurtu Mare (judeţul Teleorman); Mădulari (judeţul Vâlcea).

Pentru mai multe informații despre competiție, vă rugăm să accesați www.taraluiandrei.ro.

Bucuresti, 20.08.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *