free download 78 travel guides written by experts

Omul Anului 2010 la Radio Romania International

Titlul “Omul Anului 2010 la RRI” a fost atribuit, in comun, celor 33 de mineri chilieni salvati la 13 octombrie, care au rezistat aproape 70 de zile in subteran, unde ramasesera blocati dupa surparea minei in care lucrau. Povestea lor de lupta pentru supravietuire si de solidaritate i-a diferentiat in cadrul traditionalei anchete de opinie lansate anual de Radio Romania International, din cadrul Societatii Romane de Radiodifuziune, printre ascultatorii si utilizatorii de Internet si de retele sociale din lume.

“Salvarea lor a fost o victorie pentru intreaga tara. Dupa ani de dictatura, de conflicte interne, intreaga societate chiliana s-a reunit. Intr-un fel, aceasta tragedie le-a permis chilienilor sa se regaseasca”, argumenta ascultatorul RRI Christian Ghibaudo, din Franta.

Printre cei pe care au primit mai multe nominalizari se afla australianul Julian Assange, directorul site-ului WikiLeaks, specializat in publicarea de documente confidentiale, disidentul chinez Liu Xiaobo, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, laureat Nobel pentru literatura, presedintele SUA, Barack Obama, noul presedinte brazilian, Dilma Rousseff, dar si o legenda vie a lumii actuale, Nelson Madela.

Dintre sportivi au fost nominalizati echipa de fotbal a Spaniei, campioana mondiala in 2010, germanul Sebastian Vettel, campion mondial de Formula 1, dar si doi cunoscuti fotbalisti romani -Adrian Mutu si Cristi Chivu.

O nominalizare interesanta a fost doctorul in biologie celulara Nicolae Ghinea, de origine romana, de la Paris, implicat in determinarea amprentei celulelor canceroase.

Bucuresti, 03.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *