Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

OMRO IFN S.A. a obținut de la Comisia Europeană certificarea de conformitate cu Codul European de bună conduită pentru acordarea de microcredite

OMRO IFN S.A. a obținut din partea Comisiei Europene, certificarea privind respectarea Codului European de bună conduită pentru acordarea de microcredite, alăturându-se astfel celor 24 de organizații de microcreditare din țările Uniunii Europene, respectiv celor 7 organizații din România care erau certificate la sfârșitul lunii martie.

OMRO a făcut dovada respectării clauzelor stabilite de Codul European pentru sectorul de microcreditare obținând punctajul necesar pentru conformitate, respectând 94% din clauzele aplicabile codului. Pentru a se conforma Codului, organizațiile trebuie să respecte 80% din clauzele aplicabile.

Decizia de acordare a certificării a fost luată de Grupul de coordonare pentru aspecte legate de Cod, pe baza recomandării evaluatorului independent al Codului, Microfinanza Rating.

omro logo

”Certificarea de conformitate cu Codul European de bună conduită este foarte importantă pentru compania noastră. Obținerea acestei certificări demonstrează atenția pe care întregul colectiv OMRO o acordă standardelor de calitate în ceea ce privește relațiile cu clienții și investitorii, guvernanța, gestionarea riscului, standardele de raportare, sistemele informatice și de management. Aceste standarde, comune sectorului microcreditării din Uniunea Europeană, sunt în beneficiul clienților, investitorilor, finanțatorilor, proprietarilor, autorităților de reglementare și organizațiilor partenere, oferind transparență și siguranță în ceea ce privește procedurile, procesele, produsele instituției certificate, promovând cele mai bune practici în domeniu.” – János Bereczki – Director General al OMRO IFN S.A.

Despre OMRO IFN S.A.

OMRO IFN S.A. este o Instituție Financiară Nebancară înscrisă în Registrul General al BNR. Înființată în 2000, printre primele instituții de microcreditare din România, OMRO oferă soluții financiare întreprinzătorilor, pentru dezvoltarea afacerilor din mediul rural și urban, susținând dezvoltarea acestora în vederea creării de locuri de muncă, contribuind la transformarea vieții lor, a familiilor lor și a comunităților din care fac parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *