metalshow

Olimpicul la chimie, Alexandru Rogobete, in direct la Radio 21

ROMÂNII AU VALOARE: Olimpicul la chimie, Alexandru Rogobete, în direct la Radio 21 – “Am încredere în forţele proprii. Dacă nu aş fi avut, nu aş fi ajuns atât de departe“!

„Românii au valoare şi vrem să arătăm asta împreună”, acestea sunt cuvintele cu care, matinalii de la Radio21, Paul, Ioana şi Bogdan încep zilnic fiecare emisiune.

„Vrem să demonstrăm, aşa cum am promis tuturor ascultătorilor Radio 21 că: românii au valoare şi speranţă, tinerii sunt super şi, cu siguranţă, România are viitor pentru că suntem înconjuraţi de oameni care, deşi poate nu sunt atât de cunoscuţi publicului larg, pun pasiune în tot ceea ce fac şi îşi dovedesc talentul prin performanţele notabile pe care le înregistrează an de an”, explică prezentatorii emisiunii BINE DIMINEAŢA.

Un român de valoare este şi Alexandru Rogobete, din Anina (Caraş Severin), student la Chimie în anul I. Medaliat la nenumărate concursuri internaţionale, Alexandru mânâncă şi respiră chimie, pentru că „în chimie nu te plictiseşti niciodată. Cu cât ştii mai mult, cu atât nu ştii nimic".

În urmă cu doi ani, pe când era în clasa a XI-a (ultimul an de organica din liceu), a scris o culegere destinată elevilor care se pregătesc pentru olimpiada de chimie.

«Împreună cu doamna Ilinca Paraschivu, coordonatorul meu din liceu, am pregătit o culegere pentru toţi elevii care se pregătesc pentru olimpiade şi nu numai. Conţinutul acestei lucrări este bine sistematizat, în deplină concordanţă cu noţiunile ce trebuie însuşite de elevii ce participă la concursurile şcolare de chimie, indiferent de manualul utilizat.», a explicat Alexandru.

«Fiind bursier al Fundaţiei Dinu Patriciu, am participat atunci la o tabarără a olimpicilor unde am învaţat cu toţii să facem proiecte. Eu am făcut un proiect de sponsorizare şi am reuşit să găsesc repede pe cineva cu bani care ne-a ajutat să scoatem cartea», a povestit tânărul chimist la BINE DIMINEAŢA

Dacă matinalului Bogdan Ciudoiu chimia i se părea înfiorătoare în liceu, pentru Alexadru Rogobete studiul chimiei este «ca un joc de domino şi nicio zi nu seamăna cu cealaltă».

Poate tocmai de aceea reuşeste să traducă inclusiv valoarea într-o formulă: trinitrotoluen (un compus chimic folosit în general ca exploziv).

Se călăuzeşte după moto-ul «să nu tinzi să atingi perfectiunea, ci să reuşeşti să ai succes în ceea ce faci cel mai bine» şi speră ca într-o zi să ajungă un foarte bun criminalist.

«Am încredere în forţele proprii şi sunt conştient că rezultatele se văd în timp, e nevoie de ambiţie, răbdare şi muncă susţinută, pentru a ajunge la succes. Dacă nu aş fi avut încredere nu aş fi ajuns atât de departe», a declarat Alexandru în direct la Radio 21.

În viaţa de zi cu zi e un băiat cât se poate de obişnuit. Nu prea se uită la filme şi seriale, pentru că nu are nevoie de altă inspiraţie cu fetele decât din chimie. Pentru asta are o formulă secretă, care se pare că funcţionează foarte bine.

Românii au valoare, susţin matinalii de la Radio 21. Şi, în fiecare săptămână vor aduce în faţa ascultătorilor, oameni cu care ne mândrim cu toţii, oameni care ne plac, oameni care ne inspiră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *