free download 78 travel guides written by experts

OK Center, primul centru de educație financiară din România, a găzduit peste 20.000 de persoane în 2018

În 2018, peste 20.000 de persoane interesate de dezvoltarea personală și profesională au vizitat OK Center, primul centru de educație financiară nonformală din România, cifrele depășind estimările inițiale, de 10.000 de vizitatori într-un an. OK Center este inițiativa OTP Bank România și a Fundației Dreptul la Educație de a pune la dispoziția tinerilor și adulților din România un spațiu permanent dedicat activităților educaționale prin metode de învățare nonformală.

Astfel, în 2018, OK Center a găzduit un total de peste 1.000 de evenimente dedicate educației financiare și orientării în carieră, conferințe, traininguri sau evenimente creative în parteneriat cu ONG-uri, organizații private, antreprenori sau instituții publice. Dintre acestea, 40% constau în modulele fundației de educație financiară pentru copii și adulți.

Tot anul trecut, OK Center, în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, a contribuit la inițiativa internațională Global Money Week, dedicată conștientizării importanței educației financiare în rândul copiilor și adolescenților. Astfel, 280 de elevi din Capitală şi din Deva au avut acces la informații relevante, oferite de traineri cu expertiză solidă în zona educației financiare.

OK Center

În același timp, pe tot parcursul anului trecut, Fundația Dreptul la Educație a încheiat parteneriate cu peste 60 de instituții de învățământ și organizații din sectorul nonguvernamental și privat pentru implementarea cursurilor în întreaga țară. Drept urmare, trainerii Fundației Dreptul la Educație au împărtășit valorile și cunoștințele OK Center cu peste 4.600 de elevi din 35 de localități.

Tot în 2018, Fundația Dreptul la Educație a lansat programul de educație financiară pentru adulți OTP Financial Fitness, bazat pe cinci piloni de bază – venituri, cheltuieli, credite, economii și protecție împotrivă riscurilor. Au avut loc 100 de sesiuni în București și 39 în țară, la care au luat parte peste 800 de adulți interesați să își actualizeze cunoștințele din domeniul financiar prin metode inedite. În aceeași linie, Fundația a dezvoltat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din București, pentru a le oferi studenților posibilitatea de a deprinde un comportament financiar responsabil.

Pentru 2019, Fundația își propune să întărească poziția OTP Financial Fitness în peisajul educației financiare, astfel încât acesta să se impună ca un program de referință în România. Acest obiectiv va fi atins prin consolidarea interacțiunilor cu mediul universitar, cu clienții persoane juridice ai OTP Bank România, dar și cu toți cei interesați să dobândească un comportament financiar responsabil.

Un alt obiectiv important pentru 2019 este dezvoltarea de parteneriate valoroase pe toate laturile educației financiare și formării profesionale, care să susțină contribuția la formarea și dezvoltarea generației tinere din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *