bucharest tech week 2021

Oferta Siveco pentru studenti

Este un lucru cunoscut că, pentru orice absolvent  de facultate, primul an de la angajare, indiferent dacă este vorba de o firmă de stat sau privată, şi indiferent de nivelul de pregătire, este un "an de şoc". Numeni nu are timp să-i explice ce trebuie să facă fiindcă toata lumea este ocupată; are lucrări de predat dar nu ştie ce trebuie să facă şi atunci apelează la colegii mai  cooperanţi şi încercă şă înveţe cu mare efort, "din mers".

Dorind ca viitorii săi angajaţi să parcurgă această perioadă de tranziţie cât mai uşor şi cu performanţe cât mai bune, SIVECO Romania a decis ca, alături de Academia de Studii Economice Bucureşti, să demareze un mod inovativ de iniţiere, respectiv un program de instruire cuprinzând cursuri de prezentare, cursuri de vânzări, cursuri de programare care să completeze cunoştinţele acumulate de studenţi în şcoală cu noţiuni şi abilităţi cerute pe piaţa muncii, să le formeze deprinderi practice, de lucru în echipă, şi să-i obişnuiască cu rigorile finalizării proiectelor reale..

Pe 11 aprilie 2006, primii 30 de studenţi admişi in  programul "Academia SIVECO" au început cursurile.

"Academia de Studii Economice din Bucureşti este direct interesată în formarea unor specialişti capabili să se integreze cu rapiditate în piaţa forţei de muncă. De aceea, consider că programul Academiei SIVECO îi pregăteşte pe studenţii Facultăţi de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică cu o componentă practică solidă, îi instruieşte cu privire la lucrul în echipă, îi familiarizează cu managementul proiectelor informatice, elemente de certă valoare în formarea lor profesională", a declarat domnul prof. dr. Ion Gh. Roşca, rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti în cadrul ceremoniei de deschidere a cursurilor.

Acest proiect ambiţios de instruire complementară, având ca scop pregătirea unor grupe de studenţi la standardele de calitate şi performanţă cerute azi de industria software, se derulează sub coordonarea Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Informatică din cadrul ASE.

Recunoscută drept un participant activ în procesul de informatizare a învăţământului românesc, compania SIVECO România  este şi iniţiatoare a numeroase acţiuni educaţionale menite să promoveze excelenţa în educaţie şi să contribuie la dezvoltarea acesteia.

"Ceea ce vă recomand este să-i intrebaţi pe cei care vă vor preda, fie că sunt profesori de mare valoare din ASE sau oameni de la noi din firmă, cât mai multe lucruri. Nu vă jenaţi să întrebaţi ca să vă clarificaţi toate problemele pe care le aveţi. Este foarte important ca fiecare dintre voi să-şi aleagă şi să faca meseria care îi place şi i se potriveşte. Este o mare diferenţă între a fi programator, specialist în vânzări sau expert contabil. Pentru a avea satisfacţia muncii tale este important să fi bine pregătit  dar şi să faci ceea ce-ţi place", le-a spus doamna Irina SOCOL, director general al SIVECO Romania, primei serii de studenţi ai programului Academia SIVECO.

Având în prezent o echipă de peste 450 de specialişti, compania SIVECO Romania şi-a creat o reputaţie solidă pe piaşa forţei de mucă, ocupând un loc fruntaş în topul angajatorilor realizat de revista Capital.

Unul din "secretele" succesului companiei îl reprezintă faptul că fiecare om ocupă locul care i se potriveşte cel mai bine.

Recunoscută ca o companie în care se munceşte foarte mult, SIVECO Romania are un sistem de evaluare a performanţelor şi de motivare a angajaţilor care a condus la obţinerea de performanţe excepţionale atât în ţară cât şi la nivel internaţional.

"Daca ceea ce faci iti place foarte mult, nici nu te uiti la ceas. Veţi vedea cu ce plăcere, chiar pasiune, muncesc colegii noştri. Cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este ca de fiecare dată cand simţiti nevoia sa apelaţi la oricare dintre noi, să o faceţi.

De altfel,vom avea intâlniri periodice. Veţi constata că la mine uşa biroului este în permanenţă deschisă şi, de asemenea, că toti colegii din firmă doresc să vă fie de folos astfel încât să vă acomodaţi rapid. Vă dorim mult succes şi vă aşteptăm în mijlocul nostru!", le-a urat Irina Socol viitorilor colegi.

Despre Academia SIVECO

Proiect de instruire complementară ce are ca scop pregătirea unor grupe de studenţi la standarde de înaltă calitate şi performanţă în domeniul ingineriei software şi al informaticii economice, Academia SIVECO se adresează studenţilor din anii terminali şi masteranzi care doresc să combine cunoştinţele teoretice dobândite în timpul facultăţii cu practica la cea mai mare casă de software din România.

SIVECO România doreşte să formeze tinerii studenţi oferindu-le acces la o pregătire academică de excepţie, şi să le ofere şansa de a-şi construi o carieră solidă, în cadrul unei echipe de  profesionişti.

 Prin intermediul acestui program, studenţii au posibilitatea de a  se specializa în domenii precum programare Oracle, consultantă/ implementare şi comercial.

Ei vor fi  intergraţi într-un plan de carieră realizat conform cu dorinţele şi performanţele lor, vor beneficia de cursuri de specializare periodice, susţinute de companii de prestigiu precum: QA Training (Marea Britanie), Open University (Marea Britanie), IRM UK, European Software Institute, CODECS etc.; de consultanţi externi (QA Training, Solution Selling, B-Control) şi vor putea obţine certificări tehnice şi manageriale de prestigiu  cum ar fi Sun, Microsoft , Oracle, PMI, PMA şa.

Bucuresti, 12.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *