free download 78 travel guides written by experts

Odette si Ciprian Ogarca au fost surpriza din cutia misterelor

Concurenții MasterChef au avut marea surpriză să se reîntâlnească cu Ciprian Ogarcă, marele câștigător al sezonului trecut, și cu Odette Mîndruță! Probele ediției au fost urmărite de aproape 1.2 milioane de telespectatori la nivel național pe întreg intervalul de difuzare, 20:30 – 22:35. Minutul de aur, de la 21:27, a reunit peste 1.5 milioane de telespectatori.

La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, MasterChef a fost lider de audiență, obținând 10.4 puncte de rating și 24.4% share, în timp ce postul de pe locul doi a înregistrat 7.8 puncte de rating și 18.3% share.

Concurenții au fost surprinși aseară de o cutie a misterelor gigant! Cei 14 rămași în cursa pentru cel mai râvnit trofeu culinar au făcut diferite presupuneri legate de produsele care se pot afla în cutie: de la un animal viu, la un tort uriaș sau animale desprinse din basmele românești. Nu mică le-a fost mirarea să-i descopere sub cutie pe Odette și Ciprian Ogarcă, finaliștii MasterChef din sezonul precedent. Cei doi au adus preparatele prezentate în finala competiției de anul trecut, concurenții din acest sezon find provocați să reproducă farfuriile celor doi finaliști. După ce au gustat din preparatele desăvârșite ale lui Odette și Ciprian, 7 concurenți au gătit preparatul lui Odette și 7 preparatul lui Ciprian. Pe parcursul probei, cei 14 au beneficiat de sfaturile celor doi.

Ana Maria, Kiki, Andra și Tudor au realizat preparate nerespectând plating-ul, cantitatea sau numărul de ingrediente din preparatele originale. Ca pedeapsă, Tudor a fost desemnat să spele toate vasele utilizate la această probă. Deși au fost nominalizați de Chefi pentru aspectul reprodus fidel, preparatele realizate de Claudia și Liviu nu au respectat gustul preparatului lui Odette. Andrei și Florin au fost cei doi nominalizați dintre concurenții care au avut de reprodus preparatul câștigătorului de anul trecut, Ciprian Ogarcă. Și preparatele celor doi au avut câteva lipsuri în ceea ce privește gustul. Dintre cei patru aleși, Florin a reușit să cucerească papilele gustative ale Chefilor cu un preparat corect gătit, care a reprodus extrem de fidel farfuria propusă de Ciprian.

La cea de a doua probă a ediției, concurenții au avut de înotat în ape tulburi. Pe lângă imunitatea câștigată la proba anterioară, Florin a avut de ales pentru restul concurenților câte un sortiment de pește. Dar nu orice fel de pește: de la scorpie, la lin, canbulă, zărgan, calcan sau john dory, adevărate delicatese pentru cunoscători, care trebuiau să fie folosite de concurenți pentru realizarea unor feluri principale. Timp de 60 de minute, cei 13 concurenți s-au întrecut în desăvârșirea unor preparate demne de MasterChef. Surprizele neplăcute nu au lipsit, jurații descoperind oase în câteva preparate, dar și concurenți care au tratat necorespunzător peștele, masacrând carnea, după cum au mărturisit cei trei Chefi. Marilena a propus Chefilor o supă cremă realizată cu canbulă, lapte de cocos, fenicul, vanilie și creveți, preparatul acesteia nerespectând specificațiile probei. Marilena a fost trimisă la testul sub presiune, alături de Anuța, Kiki și Iulian care au avut cele mai slabe preparate.

Testul sub presiune i-a provocat pe cei patru concurenți să realizeze un fel de mâncare care să se potrivească cu patru sortimente diferite de bere: lager, nefiltrată, granat și bere brună. Invitatul special, somelier de bere din Praga, le-a dezvăluit concurenților secretele din spatele gustului fiecărui tip de bere, ajutându-i să-și aleagă cât mai bine sortimentul care să se potrivească cel mai bine cu gustul preparatelor. Anuța a ales berea nefiltrată, Kiki sortimentul granat, Marilena a optat pentru lager, iar Iulian pentru berea neagră. Rulada de curcan cu migdale, prune și sos de coacăze și afine propusă de Kiki a fost considerată de
Chefi o opțiune potrivită pentru tipul de bere ales, în timp ce preparatul Marilenei i-a adus eliminarea. Plăcinta alsaciană cu kaiser afumat a fost catalogată drept nepotrivită pentru MasterChef, Chef Patrizia, Chef Foa și Chef Adrian Hădean considerând ca parcursul acesteia să se oprească aici.

Doar 13 concurenți au rămas în competiția pentru cel mai râvnit trofeu culinar din România: MasterChef! Competiția continuă și săptămâna viitoare, cu noi probe incendiare.

Bucuresti, 28.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *