Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Oamenii care au făcut istorie în divertisment au revenit la TVR

• Horia Brenciu, Dumitru Moroşanu, Ioana Bogdan, Anca Ţurcaşiu, Mihai Constantinescu, Marian Râlea, Eugen Cristea s-au regăsit în studioul 3, la aniversarea TVR 60

Studioul 3 al TVR a fost şi astăzi, miercuri, 28 decembrie, locul de regăsire pentru foştii angajaţi ai Televiziunii Române. Au plecat de aici, dar Televiziunea a rămas „a doua casă”.

Astăzi, s-au reîntâlnit cei care au scris istorie în divertismentul din România. Cei care au educat şi au binedispus copii de toate vârstele. Cu talent, dăruire şi emoţie. Cu respect şi dragoste pentru profesie şi mai ales pentru public.


Generaţii de ieri şi de azi – maeşti ai divertismentului, realizatori ai emisiunilor pentru copii, directori de imagine, ilustratori muzicali, textieri, scenografi – au revenit, pentru câteva ore în studioul 3 al TVR pentru a sărbători, împreună, cei 60 de ani ai televiziunii. Aici, şi-au amintit de primii paşi în TVR, de primele emoţii, de colegi, de marea pasiune care a fost şi rămâne Televiziunea Română.

„Am intrat în TVR în ‘93 şi aici am rămas cu sufletul. Sunt primul prezentator din epoca modernă a Televiziunii Române. Mă bucur să revin aici, să mă întâlnesc cu cei alături de care am făcut primii paşi în televiziune”, a spus Horia Brenciu, care a rememorat cu Dumitru Moroşanu şi Ioana Bogdan momente din emisiuni şi evenimente la care au lucrat.


„În Televiziune nu există ceas, dacă îţi place ce faci. Odată cu trecerea în nefiinţă a mamei mele, TVR a devenit mama mea din punct de vedere profesional”, a mărturisit Dumitru Moroşanu.

Divertismentul, care a ocupat mereu un loc important în programul TVR, a fost şi astăzi, la petrecerea aniversară TVR60, bine reprezentat. De data aceasta nu au făcut o emisiune, deşi publicul s-ar fi bucurat să asculte toate poveştile din spatele camerelor. Astăzi, în studioul 3, şi-au împărtăşit emoţiile, şi-au mărturisit trăirile şi amintirile: Liana Săndulescu, Luminiţa Dumitrescu, Robert Tatu, Eugen Dumitru, Nicoleta Păun-Marcus, Florentina Satmari, Elise Stan, Mihaela Demetrescu, Aurica  Pavel, Polina Popescu, Niculina Merceanu, Nicolae Modreanu, Ştefan Mărăscu.


„Vă mulţumim că o parte din sufletul dumneavoastră a rămas aici, în TVR”, le-a spus Irina Radu, Preşedinte-Director General al TVR.

Din echipa redacţiilor de emisiuni pentru copii au venit Oana Ionescu, Erica Petruşa, Elisabeta Mondanos, Nicolae Petrovici, Ena Moroşanu, Cristina Popovici, Ana Ştefănescu, Adina Slave. Iar alături de ei, au fost prezenţi şi o parte dintre colaboratorii TVR, o parte dintre cei care au prezentat emisiuni emblematice, aşa cum au fost Abracadabra prezentată de Magicianul Marian Râlea, Feriţi-vă de măgăruş cu Eugen Cristea sau Ba Da, Ba Nu cu Anca Ţurcaşiu şi Mihai Constantinescu.

„Acum 30 de ani am călcat în TVR pentru prima dată. Aici, pentru mine, va fi întotdeauna acasă”, a spus Anca Ţurcaşiu.

Dintre ilustratorii muzicali, fără de care o emisiune de divertisment sau pentru copii nu s-ar putea realiza, nu au lipsit Alexandra Cepraga, Jolt Kerestely şi Mircea Dragan.

Şi, pentru că producţia TV înseamnă muncă în echipă, la întâlnirea de astăzi au fost prezenţi şi foşti colegi de la scenografie, costume, machiaj, economic, regizori de montaj, sunet şi imagine.

Bucuria regăsirii a fost completată de bucuria revederii în fotografiile din expoziţia EXPO TVR60, pe care au vizitat-o emoţionaţi, curioşi şi cu migală, să nu rateze vreo amintire.

Mâine, vor reveni „acasă” cei care au realizat piese de teatru intrate în Arhiva de Aur a TVR. Printre cei aşteptaţi, se numără şi Dinu Săraru, primul director al Direcţiei de Teatru şi Film.

EXPO TVR60 poate fi vizitată de publicul larg, în grupuri organizate, în perioada 19 decembrie-13 ianuarie, de luni până vineri, între orele 10.00-17.00. Accesul se va face în baza programărilor, la telefon 021.3199111 – sau online, la adresa de e-mail tvr60@tvr.ro.

Mai multe poze găsiţi pe pe site-ul tvr.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *