Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

O Stella Artois perfecta se serveste in 9 pasi!

Cei mai talentati barmani ai Romaniei s-au intrecut in ritualul turnarii perfecte a berii, in cadrul finalei nationale a competitiei
Stella Artois World
Draught Master 2010!

Cei mai talentati 19 barmani din tara s-au infruntat la Bucuresti, pe 24 septembrie, pentru a demonstra ca stapanesc la perfectie Ritualul de Turnare a Berii in 9 pasi, un ceremonial rafinat si vechi de 600 de ani. Totul s-a intamplat la faza nationala a Stella Artois World Draught Master, singurul concurs de talie mondiala de servire a berii, adresat barmanilor profesionisti.

"Servirea Stella Artois intr-o maniera corecta este esentiala pentru a asigura consumatorilor interactiunea perfecta cu aceasta bere. Traditionalul ritual de turnare in 9 pasi reprezinta dovada ca oamenii din intreaga lume sunt serviti la fel cum de mai bine de 600 de ani se face in Belgia, tara natala a acestei beri. Pentru Stella Artois maniera de servire este la fel de importanta ca si modalitatea de preparare – de aceea exista aceasta competitie, care pregateste si recompenseaza barmanii ce stiu sa se ridice la nivelul de adevarati «experti»", a declarat Tiberiu Mercurian, Director de Marketing al companiei Bergenbier, producatorul Stella Artois in Romania.

Anul acesta, “Maestru National al turnarii perfecte a berii” a fost desemnata Nicoleta Tanase de la White Horse din Bucuresti. Ea este una dintre cele barmanite aflate in concurs. Nicoleta va reprezenta Romania in finala internationala a concursului Stella Artois World Draught Master, ce va avea loc la Londra, pe 28 octombrie, in Old Billingsgate. La acest concurs, romanca va infrunta alti 32 de barmani, Maestrii Nationali din diferite tari de pe Glob.

In cadrul evenimentului desfasurat vineri seara la Bucuresti, competitia a avut si o sectiune special dedicata jurnalistilor si bloggerilor. Acestia au invatat si au exersat ei insisi Ritualul Stella Artois, castigatorul urmand si el sa plece la finala de la Londra pentru a-l insoti pe nou alesul Maestru National. Un moment special al evenimentului a fost demonstratia realizata de Viorel Copolovici, cunoscut blogger culinar, care a dezvaluit invitatilor tipurile de mancare care completeaza perfect o bere buna.

Concursul anual Stella Artois World Draught Master, aflat deja la a 14-a editie, este o ocazie extraordinara de a trai experienta servirii unei beri perfecte, asa cum numai o bere belgiana cu traditie stie sa ofere iubitorilor din intreaga lume. Castigatorul finalei de la Londra va deveni ambasador global al Ritualului turnarii perfecte, avand sansa de a calatori in intreaga lume pentru a-i invata si pe altii secretul celor 9 pasi.

Bergenbier S.A. este singura companie din Romania care organizeaza faza locala a unui concurs international de servire a berii.

Despre Ritualul celor 9 pasi Stella Artois®

Denumirea celor 9 pasi necesari in Ritualul de Turnare a Berii imprumuta ceva din terminologia medievala a cavalerilor: Purificarea, Sacrificiul, Alchimia Lichida, Coroana, Alungarea, Taierea capului, Curatarea, Regula celor doua degete si ultimul pas – Rasplata.

Grija cu care Stella Artois urmareste sa puna in practica, de peste 6 secole, ritualul acestor 9 pasi se explica prin atractia pe care acest brand o are pentru perfectiune si traditie.

Cei 9 pasi sunt:
1. Purificarea: Se foloseste un pahar Stella Artois, curat si bine clatit.
2. Sacrificiul: Se deschide cepul, lasand ca primele picaturi sa cada.
3. Alchimia: Paharul se introduce sub cep, la un unghi de 45 de grade, fara a atinge teava cepului.
4. Coroana de spuma: Paharul se coboara incet, pentru a lasa ca spuma sa se formeze natural.
5. Mutarea: Cepul se inchide rapid. In acelasi timp, paharul se duce intr-o parte pentru a nu lasa ca picaturile de bere sa cada peste spuma formata.
6. Taierea: In timp ce spuma creste si este gata sa dea pe dinafara, cu un cutit se indeparteaza fin partea de deasupra.
7. Judecata: Pentru a vedea daca stratul de spuma este cel dorit, se masoara folosind doua degete.
8. Spalarea: Paharul se spala intr-o cuva cu apa rece.
9. Ofranda: Paharul cu bere se serveste clientului, pe un suport. Paharul trebuie intors intotdeauna cu logo-ul spre client.

Bucuresti, 25.09.2010

{mosloadposition user9}
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.