Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

O săptămână – două curse, două ţări, două victorii: BMW M6 GTLM se clasează pe primul şi pe al doilea loc la Canadian Tire Motorsport Park

Bucureşti/Woodcliff Lake. După ce, duminica trecută, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Watkins Glen International, Bill Auberlen şi Alexander Sims au dus #25 BMW M6 GTLM înscris de BMW Team RLL spre cea de-a doua victorie consecutivă în categoria GTML din IMSA WeatherTech SportsCar Championship – succes a venit în Mobil 1 Sportscar Grand Prix ce a avut loc pe Canadian Tire Motorsport Park din Bowmanville (Ontario, Canada). Coechipierii lor John Edwards şi Martin Tomczyk au terminat pe locul al doilea cu #24 BMW M6 GTLM pentru prima dublă reuşită de BMW Team RLL după Long Beach în 2013. Victoria a fost cea de-a 15-a din istoria echipei, începută în 2009.

Auberlen, care a luat startul cu #25 M6 de pe locul al doilea, şi Tomczyk, aflat în cockpitul #24 la start, pe poziţia a patra, nu au pierdut timp după startul cursei de 2h45′ şi au animat plutonul fruntaş al categoriei GTLM. Auberlen a fost liderul categoriei, în timp ce Tomczyk l-a urmat pe locul al doilea, ecartul nefiind mai mare de trei secunde pe durata primului schimb. Tomczyk a fost primul care a intrat la standuri, în turul 35, pentru realimentare, schimb de pneuri şi schimbarea pilotului – maşina a fost preluată de Edwards. Auberlen a venit la boxe în turul următor, pentru service complet, astfel că volanul #25 M6 a fost preluat de Sims. La încheierea primei oră de cursă şi după ce tot plutonul trecuse pe la standuri pentru pit stopuri în turul 45, Sims era pe locul întâi, iar Edwards pe poziţia a treia, între cei doi aflându-se #911 Porsche.

Dubla BMW M6 GTLM in etapa IMSA WeatherTech Sportscar Championship de la Mosport

Cu o oră rămasă din cursă, Sims era lider cu un avans de două secunde, după ce parcursese 77 de tururi. Edwards se afla la opt secunde în urma coechipierului său, pe locul al treilea. Alegând să parcurgă un stint al doilea mai lung, Edwards a intrat la standuri în turul 78 pentru service complet. El a revenit în cursă pe poziţia a treia. Sims a efectuat pit stopul în turul 80, rămânând în cockpit după ce maşina a primit service complet. Sims a revenit pe circuit pe locul al treilea, #24 M6 urca pe poziţia a doua, iar #911 Porsche deţinea poziţia de lider.

Cu 51 de minute înainte de final, prima neutralizare completă a cursei a survenit ca urmare a ieşirii în decor a unui prototip în virajul al doilea. Ploaia şi-a făcut simţită prezenţa şi a udat linia dreaptă secundară, dar s-a oprit rapid, astfel că toate maşinile categoriei GTLM au rămas pe anvelope slick. Steagul verde s-a fluturat în turul 90 şi, în turul următor, Edwards şi Sims au negociat cu grijă pista aflată în proces de uscare, astfel că au reuşit să revină pe primele două locuri în cursă. În turul 93, Sims a dus #25 M6 pe prima poziţie, în timp ce Edwards a retrogradat pe locul al treilea. În turul 108, #911 Porsche a cedat o poziţie, iar Edwards a revenit pe locul al doilea.

A doua neutralizare completă a cursei a fost în turul 102 după un accident în virajul al patrulea. Nu la mult timp după revenirea la ritmul normal, cursa a fost încetinită pentru o perioadă mai lungă din cauza aversei puternice, ceea ce, în cele din urmă, a cauzat încheierea întrecerii sub steag galben în turul 117. La final, Sims s-a aflat pe primul loc cu #25 M6, a doua victorie consecutivă a echipajului, în timp ce Edwards a ocupat poziţia secundă, cea mai bună clasare din acest an pentru #24 M6.

Neil Fife, inginer de cursă BMW Team RLL: Vremea a creat câteva griji, dar am avut ritm şi am putut controla cursa. A fost un efort imens pentru a ajunge la acest moment şi sunt foarte fericit că am dus M6 spre o dublă. O treabă excelentă din partea tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *