metalshow

O saptamana de “Canticele marlanesti” la “Vorba de cultura”

Emisiunea „Vorba de cultura” il are, timp de o saptamana, invitat special pe Forin Bican. De luni, 14 martie, pana vineri, 18 martie, intre orele 12.00 si 13.00, la Radio Romania Cultural, Ema Stere va sta de vorba cu semnatarul volumului „Canticele marlanesti”.

„Adu, mama, maioneza/ Sa ma dau sa-mi steie freza/ In pozitie de drepti,/ Sa dau moarte in adepti/ Cu valoarea-mi intrinseca/ Cand ma duc la discoteca.” Asa suna unul dintre «Canticele marlanesti» semnate de Florin Bican (Humanitas Educational, 2007). Vestea buna e ca un al doilea volum a fost deja scris si va aparea in curand.

Florin Bican se descrie singur drept un traducator „compulsiv” din romana in engleza si viceversa. Coordonand programele de traduceri patronate de ICR, domnia sa transforma tineri cunoscatori de limba romana din toata lumea in „teroristi literari”, gata sa talmaceasca in limbile lor ce are mai mandru literatura noastra. A editat si contribuit la „Bookataria de texte si imagini” – o antologie de  literatura pentru copii, menita sa arate editorilor nostri ca se scriu si la noi povesti, se face si la noi ilustratie de carte. In plus, umbla vorba ca pregateste, in proza, „Tropice tampe” – o carte total incorecta politic.

Bucuresti, 11.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *