free download 78 travel guides written by experts

O reusita exceptionala pentru sistemul asigurarilor de sanatate

si pentru informaticienii din Romania la European IT & Software Excellence Awards

Proiectul pentru Sistemul Informatic de Prescripţie Electronică (SIPE) a câştigat, la Londra, marele premiu la categoria Enterprise Solution of the Year

Informatica românească înregistrează un nou succes la European IT & Software Excellence Awards, competiţie care desemnează cele mai bune proiecte din Europa.

Proiectul de implementare a Reţetei Electronice dezvoltat pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a obţinut la Londra, în cadrul Galei European IT & Software Excellence Awards titlul de Winner la categoria: Enterprise Solution of the Year.

Sistemul dezvoltat de HP România, în calitate de contractor şi integrator, şi SIVECO, în calitate de subcontractor, a primit aprecierea juriului pentru implementarea unui sistem de control pentru reţetele compensate şi gratuite, pentru asistarea procesului de prescriere şi pentru eficientizarea şi reducerea erorilor.

Proiectul a fost apreciat şi pentru îmbunătăţirea procesului de eliberare a medicamentelor, monitorizarea în timp real a cererii şi consumului de medicamente gratuite şi compensate în România, precum şi pentru reducerea posibilităţilor de fraudare a FNUASS (Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate).

„Implementarea Sistemului Informatic de Prescripţie Electronică a condus la monitorizarea în timp real a consumului de medicamente în România, la reducerea substanţială a erorilor de medicaţie şi a fraudelor, la statuarea unui sistem de control şi supervizare a prescripţiei. Prescripţia Electronică reprezintă o componentă esenţială a Platformei Informatice a cărei dezvoltare continuă cu implementarea Cardului naţional şi lansarea Dosarului Electronic al Pacientului”, a declarat Radu Ţibichi, Preşedintele CNAS.

„Trecerea la prescripţia electronică marchează o schimbare profundă în sistemul de sănătate românesc care s-a bazat aproape în totalitate pe hârtii scrise de mână. Ştim că evaluarea juriului competiţiei European IT & Software Excellence Awards este una foarte serioasă, iar în acest an valoarea proiectelor a fost una foarte ridicată”, declară Radu Enache, Director General, Hewlett-Packard Romania.

Soluţia IT implementată contribuie la reducerea riscului de apariţie a erorilor prin eliminarea reţetelor scrise de mână şi creşterea încrederii pacienţilor în sistemul de sănatate prin acurateţea prescrierii şi reducerea timpului de aşteptare în farmacii.

Proiectul pentru Sistemul Informatic de Prescripţie Electronică a fost demarat la data de 1 februarie 2012. Începând din 01 ianuarie 2013, reţetele se eliberează folosind exclusiv sistemul informatic, până în prezent fiind eliberate peste 50 de milioane de reţete electronice.

„Ne onorează acest premiu, deoarece concurenţa a fost extrem de puternică. Proiectele selectate au fost de mare complexitate şi impact. În acest an au participat 80 de companii din 16 ţări. Dezvoltăm sute de proiecte atât în ţară, cât şi în ţări de pe patru continente. Sistemul IT de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este unul dintre cele mai grele. Au fost făcute eforturi uriaşe, dar acum începem să vedem rezultatele extraordinare ale acestor eforturi”, apreciază Dragoş Dobran, Director Departament eHealth din cadrul SIVECO Romania.

European IT & Software Excellence Awards, una dintre cele mai cunoscute competiţii europene, selectează şi recompensează în fiecare an producătorii şi distribuitorii de software cu performanţe de excepţie în dezvoltarea şi livrarea de produse informatice.

Sistemul Informatic de Prescripţie Electronică este un proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională "Investiţii pentru viitorul dumneavoastră".

Bucuresti, 03.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *