free download 78 travel guides written by experts

O panza de 15 metri patrati prinde viata sub ochii publicului la 18+ festival

18+ provoacă artiştii la un proiect inedit. O pânză de aproximativ 15 metri pătraţi urmează să fie pictată de 15 artişti din toată ţara în cele 2 zile ale festivalului, în mijlocul publicului. Astfel, clujenii vor putea urmari întreg procesul de creaţie. Lucrarea colaborativă rezultată din acest experiment urmează să fie expusă ulterior evenimentului în mai multe oraşe ale ţării.

“Una dintre ambiţiile festivalului este să încurajeze interacţiunea dintre artişti, oferindu-le spaţii creative şi instrumentele necesare prin care aceştia pot descoperi forme noi de exprimare. Cu siguranţă provocarea de a aduce 15 viziuni diferite să lucreze împreună la un tot unitar o să creeze o experienţă aparte atât pentru artiştii implicaţi în proiect cat şi pentru public” explică organizatorii.

Înscrie-te la proiect!

Artişti din toată ţara sunt invitaţi să se înscrie la acest proiect. Pentru aceasta, doritorii trebuie să trimită până la data de 9 mai (inclusiv) un e-mail la adresa 18plusfestival@gmail.com, ataşând cv-ul şi portofoliul personal sau detaliile unde pot fi vizualizate lucrarile din portofoliu. Lista finală a artiştilor selectaţi urmează sa fie publicată pe site-ul festivalului în data de 11 mai.

Festivalul nu este la prima iniţiativă de acest gen. În cadrul primei ediţii a 18+ din 2013 a fost construit un labirint multisenzorial de 600 metri pătraţi la care au participat peste 30 de tineri artişti, instalaţia fiind apoi itinerată în mai multe oraşe ale tării, atragând în total aproximativ 20 000 de vizitatori.

Aici vezi un making of al labirintului din editia I: https://www.youtube.com/watch?v=4tOaaolSwVY

18+ festival se întâmplă la Cluj-Napoca, pe Dealul Cetăţuii în perioada 17-18 mai. Mai multe detalii despre eveniment găseşti la www.18plusfestival.ro şi www.facebook.com/18plusfestival.

Organizator: ASOCIAŢIA CULTURALĂ DU-NE

Cu sprijinul: Ciuc Premium, Beciul Domnesc, Aqua Carpatica, Forumul Cultural Austriac, Institut Français Cluj- Napoca, Institutul Polonez Bucureşti

Bucuresti, 29.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *