Shadow

O nouă surpriză editorială de la Editura Aramis: „Fascinantele aventuri ale micuțului Chițka”

Sezonul de iarnă a adus o nouă surpriză de la Editura Aramis: cartea „Fascinantele aventuri ale micuțului Chițka” scrisă de Larisa Toader, cu ilustrații de Ștefan Filotti, publicată în colecția „Povești cu suflet”. Adresându-se copiilor cu vârsta între 6 și 8 ani, cartea descrie întâmplările prin care trece Chițka, un micuț hamster alb, de la evadarea din captivitate și până la găsirea unei noi familii.

„Cum v-ați simți dacă ar trebui să vă petreceți viața într-o cutie de sticlă, alături de frații și de surorile voastre? Mai mult ca sigur că v-ați dori să evadați, să vedeți locuri noi, să vizitați… lumea! Și-apoi imaginați-vă peripeții, întâmplări, aventuri! Așa cum a avut parte Chițka atunci când a cunoscut, de pildă, o mașinărie infernală care-l plimba de colo-colo prin cameră, sau când a ajuns în subsolul unde stăpânea ceata șobolanilor luptători, ori când s-a războit cu bufnița și a întâlnit-o pe minunata Alora… O mulțime de întâmplări care se înlănțuie permanent și îi țin cu sufletul la gură pe micii cititori, pe tot parcursul cărții, în timp ce ilustrațiile colorate și expresive, cu detalii extrem de amuzante, completează minunat povestea.”, a declarat Larisa Toader, autoarea cărții.

Lumea în care se petrec aventurile lui Chitka este descrisă prin ochii hamsterului: oamenii sunt niște „uriași cu două picioare”, pisica – o „bestie păroasă și vărgată”, vulpea nu are parte nici ea de o descriere măgulitoare – „o fiară roșcată”, iar robotul de curățenie – „o bestie albă și dolofană”. Întâmplările sunt descrise într-o notă veselă, dar care pune totuși accent pe subiecte serioase: familie, curaj, prietenie, iubire neîmpărtășită, dificultăți de integrare într-un grup diferit, dar și alte probleme ale zilelor noastre cu care se confruntă copiii și părinții lor.

Fascinantele aventuri ale micutului Chitka

Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii și din toate librăriile online și offline cu care există contracte de distribuție.

Despre autor

Cu o experiență de peste 20 de ani în comunicare și relații publice, Larisa Toader este cunoscută în acest domeniu mai cu seamă datorită cărții de specialitate publicate în 2010, „Secretele relației cu presa. Sfaturi practice și studii de caz”. Din 2021 a început să scrie povești și povestiri cu tâlc, dar și mici romane pentru copii.

În scrierile sale, Larisa dezvoltă un univers în care se regăsesc toți cei cu suflet de copil. Emoțiile, magia și misterul se împletesc, combinându-se cu un limbaj vioi și actual, vesel și amuzant. Fie că râzi în hohote sau te emoționezi până la lacrimi, toate textele te destind, îți creează o stare de bine, de relaxare și, mai cu seamă, te transpun în lumea copilăriei fără griji unde totul are un final fericit.

Larisa Toader este licențiată în Litere, specializarea Franceză-Română din 2000. Deține două masterate, în comunicare și relații publice, și, respectiv, în marketing și comunicare politică.

Despre Editura Aramis

Înființată în 1994, editura Aramis a luat naștere din dorința de a veni în sprijinul copiilor, părinților și profesorilor, publicând manuale scolare, auxiliare, cărți pentru cadrele didactice, dar și cărți pentru copii. Cu o experiență de aproape 30 de ani și o echipă pasionată de literatură, este printre puținele edituri din România care descoperă și promovează permanent noi autori români pentru copii. Toate cărțile editate au o grafică deosebită, diferențiindu-se prin desenele create de ilustratori români talentați, culori și calitatea hârtiei.

Cărțile tipărite de editură sunt promovate și distribuite în principalele lanțuri de librării online și offline din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *