metal show tib 2022
Shadow

O nouă serie documentară de investigație, Ilegal cu Mariana van Zeller, la National Geographic

Înainte de premiera din 2021, rețeaua dă undă verde celui de-al doilea sezon

O nouă serie documentară National Geographic, Ilegal cu Mariana van Zeller îi poartă pe telespectatori în interiorul celor mai periculoase piețe negre de pe planetă. Fiecare investigație din această serie în opt părți o are în prim-plan pe jurnalista câștigătoare a premiilor Peabody și duPont, Mariana van Zeller, ce explorează mecanismele complexe și adesea violente din interiorul unei rețele ilegale.

Pe măsură ce pătrunde tot mai adânc în aceste lumi subterane, Mariana dezvăluie cu îndrăzneală și empatie faptul că cei care operează aceste rețele sunt adesea mult mai asemănători nouă decât credeam. Ilegal cu Mariana van Zeller are premiera vineri, 19 februarie, de la ora 22:00.

Ilegal oferă spectatorilor o aventură în locuri rar văzute, pentru a afla ce se ascunde în spatele cortinei infracționale. Mariana petrece timp cu jucători importanți din mai multe economii subterane — de la traficanți de tigri și escroci internaționali la falsificatori, traficanți de arme și furnizori de fentanil.

Pe parcurs, întâlnește polițiști, foști deținuți, colegi de breaslă și localnici prinși la mijloc, în încercarea de a oferi o imagine panoramică asupra acestor rețele de trafic prea puțin înțelese, care contribuie la economia subterană de multe miliarde de dolari, la nivel mondial.

“Îmi face o deosebită bucurie să aduc Ilegal în fața spectatorilor din toată lumea,” a declarat Mariana van Zeller, care și-a petrecut cea mai mare parte din ultimii 15 ani raportând despre lumea infracțională globală. “Oamenii nu își dau seama că există piețe negre peste tot în jurul nostru, ascunse la vedere. Și ceea ce mă fascinează cel mai mult este modul în care oameni obișnuiți, care respectă legea — persoane ca mine și ca tine — sunt atrași în aceste lumi interlope.”

Într-un episod special de două ore, Mariana prezintă un periculos lanț de aprovizionare cu arme de foc produse în America, transportate ilegal în mâinile cartelurilor de droguri și care alimentează nivelurile record de violență armată în Mexic. O călătorie care oferă acces uluitor la traficanți de arme, cărăuși, șefi de cartel și asasini ia o întorsătură și mai terifiantă când fiul celui mai cunoscut rege al drogurilor din lume, El Chapo Guzman, este arestat, iar cartelul în care se infiltrează Mariana decide să riposteze violent.

In primul episod al seriei, Mariana abordează ceea ce una dintre sursele ei numește “povestea de contrabandă de neatins.” Piața neagră pentru tigri și părți de tigru este atât de profitabilă, secretă și periculoasă încât puțini au încercat să îi descopere detaliile sordide. Mariana călătorește în lung și în lat pentru a se întâlni față-în-față cu contrabandiștii. Câteva secvente din acest episod pot fi urmărite în exclusivitate aici: https://youtu.be/eApTNL4Zy8M

Alte subiecte abordate în cadrul seriei:

BANI CONTRAFĂCUȚI
Mariana pătrunde în lumea interlopă peruană pentru a se întâlni cu meseriașii mafioți care produc și vând cei mai bine falsificați dolari americani din lume. Pe parcurs, află că multe dintre aceste operațiuni de falsificare sunt conduse de familii mafiote din Lima, care fac avere în pofida eforturilor de combatere a contrafacerii ale Serviciilor Secrete Americane și ale Poliției Naționale din Peru.

ESCROCHERIA
Mariana intră în lumea escrocheriilor internaționale pentru a-i înțelege mecanismele și a se întâlni cu infractorii aflași în centrul acestei industrii înfloritoare. Investigația ei o poartă de pe străzile din Montego Bay până în cartierele extravagante din Tel Aviv în căutarea celor mai mari escroci de telefon, loterie și financiari din lume și află de ce americanii sunt ținta perfectă.

COCAINĂ
Mariana reface una dintre cel mai greu de rezolvat rute de contrabandă a lumii, urmând traseul cocainei dintr-o vale izolată din Peru, prin coasta Caraibelor din Columbia, până pe străzile din Miami. În pofida războiului împotriva drogurilor pe care SUA îl poartă de zeci de ani, producția de cocaină este la un nivel record și Mariana se întâlnește cu câțiva dintre producătorii, contrabandiștii, șoferii și excursioniștii adolescenți care își riscă viața pentru a livra drogul preferat de americani la petreceri.

STEROIZI
În era social media, cererea pentru steroizi ilegali este în expansiune. Mariana caută producătorii și utilizatorii în încercarea de a înțelege vanitatea, nesiguranța și lăcomia care determină această piață neagră periculoasă, nereglementată, de miliarde de dolari, a anabolizantelor.

FENTANIL
Fentanilul a supraalimentat cea mai periculoasă criză a medicamentelor din istoria Americii. Dar este mai puțin înțeles modul în care acest medicament a transformat pur și simplu piața neagră. Mariana merge în căutarea noilor șefi, noilor rute, noilor riscuri și a comunităților care plătesc prețul pentru următorul val de fentanil.

PROXENEȚI
Într-o călătorie relevatoare în California, statul ei de origine, Mariana intră în contact cu proxeneți, victime, polițiști sub acoperire și detectivi particulari pentru a înțelege afacerea murdară a sexului ilegal în America. Cum recrutează proxeneții? Cum gândesc ei? De unde își iau puterea? Și cât de departe pot merge pentru a-și lua partea din această piață neagră de miliarde de dolari?

ILEGAL CU MARIANA VAN ZELLER este produs pentru National Geographic de Muck Media. Din partea National Geographic, Bengt Anderson este executive producer; Matt Renner este executive producer și vice president, original programming and production; Alan Eyres este senior vice president of production and development; și Geoff Daniels este executive vice president of global unscripted entertainment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *