free download 78 travel guides written by experts

O noua sansa pentru copiii cu dizabilitati

Mulan se alatura echipei Caini pentru Oameni a fundatiei VIER PFOTEN!

În 2004, VIER PFOTEN a initiat proiectul Caini pentru Oameni in care fosti caini fara stapan sunt instruiti de experti si lucreaza ca şi caini de terapie sau de salvare. Scopul proiectului este pe de o parte de a schimba mentalitatea opiniei publice in legatura cu situatia cainilor fara stapan, iar pe de alta parte de a ajuta copii şi tineri cu dizabilitati psihice.

In ianuarie 2011, o catelusa de doar 6 luni s-a alaturat echipei de terapie a VIER PFOTEN. Mulan a fost gasita in mijocul unei strazi circulate din Cernica si salvata din fata unui camion ce se apropia cu viteza. Ca mai toti cainii fara stapan, ea a dat dovada de calitati extraordinare, de compasiune si intelegere fata de alte fiinte mai putin norocoase, avand un comportament exemplar in preajma copiilor cu dizabilitati. Catelusa este antrenata de patru ori pe saptamana si se pare ca este un talent innascut in ceea ce priveste munca cu cei mici. In prezent, micul patruped lucreaza cu doii copii de la centrul de plasament Sfantul Andrei din capitala.

De la inceputul proiectului, peste 100 de copii cu dizabilitati au beneficiat de programul oferit de VIER PFOTEN. Cainii vedeta Tuca si Tibi au ajutat acesti tineri sa-si imbunatateasca vizibil starea de sanatate. De altfel, Caini pentru Oameni este si primul proiect de terapie asistata de caini din Romania. Cainii au fost selctionati cu foarte mare atentie, si-au incheiat cu succes pregatirea si au trecut examenele obilgatorii, ajungand in scurt timp sa intruneasca criteriile internationale pentru a putea fi considerati caini de terapie si de companie.

Bucuresti, 25.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *