free download 78 travel guides written by experts

O noua procedura de desemnare a furnizorilor de serviciu universal

in domeniul serviciilor postale
 
ANRCTI supune consultarii publice proiectul Deciziei presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei privind conditiile si procedura de desemnare a furnizorilor de serviciu universal in domeniul serviciilor postale.

Proiectul de decizie supus astazi consultarii are ca scop adaptarea cadrului de reglementare la modificarile aduse Ordonantei Guvernului nr. 31/2002 privind serviciile postale prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 70/2006 privind modificarea si completarea unor acte normative din domeniul comunicatiilor electronice si al serviciilor postale, aprobata, cu modificari si completari, prin Legea nr. 133/2007 si va inlocui Decizia presedintelui ANRC nr. 1.351/2003 privind conditiile si procedura de desemnare a furnizorilor de serviciu universal in domeniul serviciilor postale.
Modificarea legislatiei, necesara pentru alinierea completa cu normele comunitare europene, a impus reanalizarea procedurii de desemnare a furnizorilor de serviciu universal ca urmare a simplificarii procedurii de autorizare a furnizorilor de servicii postale prin desfiintarea licentei individuale de furnizare a serviciilor postale din sfera serviciului universal. Proiectul de decizie preia aceasta modificare si nu mai conditioneaza eligibilitatea furnizorilor de servicii postale ce urmeaza a fi desemnati ca furnizori de serviciu universal de calitatea de titular al licentei individuale.

Astfel, proiectul de decizie prevede ca poate fi desemnat ca furnizor de serviciu universal furnizorul de servicii postale autorizat sa furnizeze serviciile incluse in sfera serviciului universal pentru care urmeaza a fi desemnat, in conditiile regimului de autorizare generala.

In ceea ce priveste procedura efectiva de desemnare a furnizorilor de serviciu universal in sectorul serviciilor postale, proiectul prevede doua metode de desemnare: la cererea furnizorilor de servicii postale incluse in sfera serviciului universal interesati sa devina furnizori de serviciu universal (ca urmare a publicarii de catre ANRCTI a unui anunt, pe propria pagina de internet si intr-un cotidian de mare tiraj, cu privire la intentia de desemnare a unuia sau a mai multor furnizori de serviciu universal) sau din oficiu (in cazul in care niciun furnizor nu solicita desemnarea).

De asemenea, au fost stabilite anumite elemente ce vor fi cuprinse in decizia de desemnare a furnizorilor de serviciu universal: serviciile pentru care acestia au fost desemnati ca furnizori de serviciu universal, perioada de desemnare, precum si drepturile si obligatiile specifice ale acestora in calitate de furnizori de serviciu universal, suplimentare fata de cele prevazute in autorizatia generala.

Proiectul Deciziei privind conditiile si procedura de desemnare a furnizorilor de serviciu universal in domeniul serviciilor postale poate fi consultat pe pagina de Internet a ANRCTI, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 22.11.2007, pe adresa sediului central al ANRCTI (B-dul Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti) sau direct la registratura ANRCTI, precum si la oficiile teritoriale din localitatea resedinta de judet cea mai apropiata. Observatiile pot fi transmise si prin fax la numarul +40 21 307 54 02 sau prin e-mail pe adresa consultare@anrcti.ro.

Bucuresti, 24.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *