free download 78 travel guides written by experts

O noua companie de pensii private pe piata romaneasca

 Compania “Prima Pensie Fond de Pensii S.A.”, membră a grupului internaţional Prva, partener al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD),

a primit din partea Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) avizul de constituire ca societate de pensii în sistemul pensiilor administrate privat, pentru a opera în Pilonul II (pensiile obligatorii suplimentare).

Compania „Prima Pensie”, constituită în Romania, este cea de-a şaptea societate înfiinţată de Prva Group în Europa de Est. În urmă cu mai puţin de 3 luni, grupul sloven
a beneficiat de o investiţie de 8 milioane de Euro din partea BERD, care va furniza fonduri suplimentare pentru înfiinţarea şi extinderea fondului de pensii al grupului Prva şi a filialelor de management al activelor pe pieţele din Europa Centrală şi de Est.

Referitor la aprobarea primită din partea CSSPP, Doamna Alenka Žnidaršič Kranjc, preşedinte al Consiliului Director Prva Slovenia, a declarat: “Grupul Prva este unul dintre cei mai experimentaţi şi specializaţi administratori de pensii private de pe piaţa Europei Centrale şi de Est. Experienţa acumulată de-a lungul anilor ne îndeptăţeşte să privim cu încredere intrarea noastră pe piaţa românească”.

Domnul Damyan Mencey, preşedinte “Prima Pensie Fond de Pensii S.A.”, completează: „Sunt fericit că am primit autorizarea de constituire ca societate de pensii in sistemul pensiilor administrate privat din partea CSSPP. Facem parte dintr-un grup care şi-a demonstrat valoarea la nivel internaţional, în toate statele în care îşi derulează activitatea. Ne dorim ca şi în România să devenim unul dintre cei mai importanţi administratori de fonduri de pensii private”.

Înfiinţat în anul 2000, Grupul Prva este lider pe piaţa furnizorilor de pensii facultative şi obligatorii în Slovenia şi Sud-Est-ul Europei, cu 7 filiale în 7 ţări: Slovenia, Macedonia, Kosovo, Serbia, Albania, Ucraina şi România. Deţine poziţia de lider în Slovenia şi în Macedonia, cu o cotă de piaţă de 22,5% şi respectiv 54%, având totodată o dezvoltare susţinută în celelalte ţări.

Alături de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu o cotă de 20%, principalii acţionari ai grupului Prva sunt compania Dej şi Poteza Skupina, cu un procent de 32% ;i respectiv 30%.

La data de 31 mai 2007, grupul Prva deţinea în Macedonia, Serbia, Slovenia şi Kosovo,
o valoare a activelor de management de peste 100 de milioane de Euro.

Bucuresti, 21.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *