free download 78 travel guides written by experts

O noua aventura in compania Flaviei de Luce

HERING ROSU FARA MUSTAR

Autor: Alan Bradley
Traducere de Monica Vlad
Colectia: Fiction Connection
Nr. de pagini: 416
Pret: 39.00 lei

Editura Trei
Pregătiţi-vă de o nouă aventură în compania Flaviei de Luce, copilul detectiv!

E noapte in Palings, micul luminis de pe domeniul Buckshaw, unde batrana ghicitoare si-a parcat peste noapte caravana. Sub razele inselatoare ale lunii, Flavia de Luce, chimist pasionat si detectiv amator de senzatii tari, descopera ca batrana care i-a citit trecutul in apele cetoase ale unui glob de cristal zace acum pe jumatate moarta… Oare cineva a incercat sa se razbune? Sau sa fie vorba despre un talhar?

Si pentru ca o intamplare sinistra nu vine niciodata singura, in gradina cu fantani de la Buckshaw, Flavia descopera un cadavru care atarna in bataia vantului. O noua crima tulbura apele de la conacul familiei de Luce. Cu toate ca nu are voie sa iasa din camera ei pe durata anchetei, eroina noastra reuseste si de data aceasta sa evadeze. Calare pe Gladys, bicicleta insetata de aventuri, facand slalom printre fuioarele de ceata care sfredelesc ici si colo peisajul rural, Flavia aduna indiciu dupa indiciu…

Hering rosu fara mustar este al treilea dintr-o serie de cinci romane, serie a carei protagonista este Flavia de Luce, fetita detectiv pasionata de chimie.
Succesul mondial a inceput cu primul roman din seria respectiva, Placinta e dulce la sfarsit, carte tradusa in 36 de limbi si recompensata in 2007 cu Dagger Award, precum si cu numeroase alte distinctii literare.

Eroina de neuitat, Flavia de Luce aduce un suflu nou in literatura politista si a sedus deja numerosi cititori din Marea Britanie, Statele Unite, Canada, Germania. La cei 11 ani ai ei, Flavia este o pustoaica vioaie si imprevizibila, cu un simt al observatiei iesit din comun, capabila de asociatii dintre cele mai neasteptate si de unele deductii logice demne de un Sherlock Holmes. Pasionata de chimie, in special de prepararea otravurilor, ea isi foloseste cunostintele despre substante si compusi chimici in dezlegarea cazurilor misterioase cu care se confrunta comunitatea din Bishop Lacey.

Alan Bradley traieste in Canada, a publicat numeroase povesti pentru copii, precum si o carte de memorii (The Shoebox Bible, in 2004) si a lucrat ca jurnalist in presa canadiana.

La Editura TREI, in aceeasi serie au aparut:
PLACINTA E DULCE LA SFARSIT
BURUIANA CARE IMPLETESTE STREANGUL

www.flaviadeluce.com

Bucuresti, 08.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *