free download 78 travel guides written by experts

O noua achizitie MAPEI in Asia: Henkel Coreea

Grupul MAPEI a finalizat recent preluarea completă a tuturor operaţiunilor desfăşurate de Henkel în Coreea de Sud, privind producţia şi comercializarea adezivilor şi produselor din industria construcţiilor, sub mărcile Ceresit şi Thomsit.

Achiziţia s-a realizat prin intermediul unei filiale nou înfiinţată, MAPEI Coreea, cu sediul central în Seul. Unitatea de producţie se află la 100 de km distanţă de capitala ţării, în regiunea Chungcheonbuk-do, reprezentând cea de-a 58-a fabrică a grupului MAPEI.

MAPEI Coreea va fabrica în continuare produse sub marca Ceresit şi Thomsit, pentru încă maximum trei ani, urmând a li se alătura în cel mai scurt timp produsele din gama diversificată Mapei.

Prin această achiziţie s-a urmărit creşterea puternică a prezenţei MAPEI în Coreea de Sud, una dintre cele mai avansate ţări la nivel global din punct de vedere tehnologic, precum şi crearea unei unităţi de producţie în zona Pacificului de Nord. Această extindere face parte dintr-un program de investiţii de peste 200 milioane €, care vizează regiunea Asia-Pacific (inclusiv Oceania) şi care va fi coordonată de birourile centrale din Singapore, sub îndrumarea d-lui Marcel Smit, responsabil pentru această regiune.

MAPEI îşi continuă astfel tendinţa de creştere, care nu a fost întreruptă nici pe parcursul crizei financiare mondiale, confirmând astfel succesul strategiei grupului care constă în specializarea producţiei, implicarea activă în cercetare şi prezenţa internaţională, cu scopul de a deveni lider mondial, lucru deja obţinut în anumite sectoare de activitate.

Bucuresti, 16.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *