free download 78 travel guides written by experts

O noapte de neuitat

Walter Lord
Editura Corint

Tragedia Titanicului va ramane, cu siguranta, in istorie. Numai ca una este sa citesti niste date istorice – ziua, ora, locul unde s-a intamplat – si alta este sa realizezi drama reala, modul in care s-au scurs acele ore pentru toti pasagerii. The New York Times caracterizeaza lucrarea lui Walter Lord ca fiind "una dintre cele mai incitante carti despre Titanic!".

Avand la baza interviurile cu saizeci si trei de supravietuitori ai teribilei tragedii, "O noapte de neuitat" reuseste sa fie o carte captivanta, in care lupta pentru viata si dramele pasagerilor si echipajului sunt infatisate cu lux de amanunte si ofera o perspectiva din interior asupra acelei nopti de neuitat, dar nu din motive pozitive.

Sa treci prin ceea ce au trecut pasagerii si membrii echipajului vasului Titanic este ceva dramatic. Sa iti vezi sotul ramanand pe vas, stiind ca este condamnat, doar ca alte doamne sa se salveze (la fel cum si tu, ca doamna, ocupi poate locul unui domn care a ales sa ramana in urma pentru a fi salvate intai doamnele si tinerii) este cumplit. Sa vezi barci rasturnandu-se, sa vezi apa inecand totul, sa auzi strigate disperate ale celor ramasi in urma sau prinsi sub punte, iata amintiri pe care nu ai cum sa le uiti, acum infatisate intr-un mod dramatic, pornind de la povestile reale ale supravietuitorilor.

O noapte de neuitat este asadar o carte cutremuratoare despre un accident dramatic. O lucrare despre supravietuire si supravietuitori, despre cum reactionezi, indiferent de clasa sociala din care faci parte, atunci cand o nenorocire se abate peste tine. Nathaniel Philbrick spune ca aceasta carte "va ramane povestea fundamentala a supravietuitorilor celebrului dezastru maritim.". De altfel, cartea se deschide cu introducerea sa realizata la cea de-a 50-a editie a volumului.

Va recomandam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *