Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

O insula prea mica

Andrea Levy
Editura Leda

O tanara din Jamaica ajunge in Londra – la sotul ei. In loc de o casa sau macar apartament – gaseste o camera care e si dormitor, si bucatarie, si sufragerie. Sotul – Gilbert – ajunsese in Anglia pentru a participa la razboi si a sustine cauza Patriei Mame. Dupa razboi cei doi se cazeaza in casa unei doamne albe. Prejudecati, emotii, influente, sentimente – toate isi fac loc in aceasta casa.

Un roman ce surprinde foarte bine viata acelei perioade. Modul in care negrii – chiar daca oficial tot cetateni britanici – erau priviti si tratati. Londra departe de acceptarea multiculturalismului. Diferenta intre vis si realitate, intre asteptari si ceea ce exista. Un roman tulburator – cu situatii tratate uneori cu umor alteori infatisate direct. O carte placuta si interesanta – o lectie care pentru multi inseamna sau a insemnat viata si mod de a trai.

Despre autoare aflam chiar de pe site-ul Ledabooks.ro: "ANDREA LEVY s-a nascut in 1956 in Anglia, din parinti jamaicani. Este autoarea romanelor Every Light in the House Burnin’ (1994), Never Far from Nowhere (1996), Fruit of the Lemon (1999) si O insula prea mica (2004), toate extrem de bine primite de critica.

O insula prea mica a fost distinsa cu Orange Prize, Whitbread Book of the Year si cu Commonwealth Writers Prize in 2005 si a fost adaptata pentru BBC. Andrea Levy a facut parte din juriile premiilor Saga si Orange. In prezent, traieste la Londra.". Mai multe informatii gasiti si pe site-ul oficial al autoarei: //www.andrealevy.co.uk/.

Va invitam sa cititi acest roman si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *