free download 78 travel guides written by experts

O ingenioasa masina mica, cu interior spatios

› Noua ŠKODA Fabia: exterior compact, interior spaţios
› Însoţitorul perfect în cotidian: fiabilă, spaţioasă, practică şi agilă
› Cel mai mare portbagaj din clasă: 330 litri (Combi: 530 litri)
› „Simply Clever”: 19 detalii pentru mai mult confort în cotidian

Noua ŠKODA Fabia este mai practică și mai ingenioasă ca niciodată, atât în varianta hatchback, cât și în cea combi. Noul model oferă spațiu pentru cinci ocupanți și bagajele acestora şi totuşi, datorită dimensiunilor exterioare compacte, este extrem de agilă şi uşor manevrabilă, astfel încât Fabia devine mașina ideală pentru traficul urban. Portbagajul său este cel mai mare din segmentul mașinilor de mici dimensiuni. În plus, cea de-a treia generație Fabia este disponibilă cu până la 19 detalii „Simply Clever”, dintre care până la 10 dotări sunt noi.

“Noua ŠKODA Fabia și noua ŠKODA Fabia Combi sunt adevărate campioane în privinţa caracterului practic, permiţând variate posibilităţi de utilizare și cea mai mare capacitate a portbagajului din clasa lor – sunt mașini ideale pentru mobilitatea urbană modernă și convenabilă, fiind totodată combinația perfectă între emoţional şi funcţional”, a declarat Dr. Frank Welsch, membru al Consiliului de Administraţie ŠKODA, responsabil pentru Dezvoltare Tehnică.

Spațiu generos

ŠKODA Fabia oferă mult spaţiu pentru ocupanţi şi bagaje. Interiorul este puțin mai lung şi mai lat decât până acum şi, în același timp, şoferul şi pasagerul din dreapta sa au mai mult spaţiu la cap. Portbagajul este cel mai mare din segment. Cu toate acestea, noua ŠKODA Fabia, atât în varianta hatchback, cât și în cea combi, este o mașină agilă și ușor manevrabilă datorită dimensiunilor exterioare compacte.

Deşi noua ŠKODA Fabia hatchback este cu 8 mm mai scurtă decât predecesoarea, interiorul are o lungime cu 8 mm mai mare, de 1.674 mm. Lăţimea în dreptul coatelor a crescut de asemenea, în faţă la 1.401 mm (plus 21 mm) și în spate la 1.386 mm (plus 2 mm).

Portbagajul este cel mai mare din segment, cuprinzând 330 de litri de bagaje, cu 15 litri mai mult decât până în prezent şi cu mult mai mult decât cel al concurenţilor relevanţi. Noua ŠKODA Fabia Combi are 530 litri, cu 25 litri mai mult decât predecesorii săi. Cu bancheta rabatată, volumul de încărcare pentru hatchback creşte până la 1.150 litri, iar pentru Combi până la 1.395 litri.

Datorită deschiderii late, de 1.098 mm, a hayonului care se ridică la o înălţime mare, de 1.915 mm (Combi: 1.033/1.900 mm) şi a pragului coborât al portbagajului (659 mm/Combi: 611 mm), încărcarea devine foarte facilă. Spaţiul de încărcare atât pentru hatchback cât și pentru combi are o lăţime de 960 mm, adică cu 2 mm mai mult decât la generaţia anterioară.

Bine gândit – 19 detalii ”Simply Clever”, 10 dintre acestea fiind noi

Pentru ŠKODA, ”Simply Clever” reprezintă mult mai mult decât doar o parte din sloganul mărcii. Inginerii ŠKODA lucrează la soluții inteligente încă de la primii paşi ai dezvoltării mașinii. Toate modelele ŠKODA sunt echipate cu dotări inteligente care ușurează viața șoferilor și pasagerilor.

Noua ŠKODA Fabia se ridică perfect la înălțimea acestei afirmații. Daca ne referim la transpunerea aplicațiilor smartphone-urilor pe display-ul sistemului de infotainment, plasele pentru depozitare, nenumăratele suporturi și spații pentru depozitare sau ingenioasa racletă de gheață, cea de-a treia generație ŠKODA Fabia este mai practică și mai funcțională ca niciodată.

În funcție de nivelul de dotare și de preferințele clienților, până la 10 noi detalii ”Simply Clever” pot fi găsite la noua ŠKODA Fabia.

Tehnologia MirrorLink™ transpune aplicațiile smartphone-urilor, inclusiv softul de navigație, pe display-ul sistemului de infotainment. Cu funcția SmartGate și folosind aplicații dedicate, anumite date ale autovehiculului pot fi afișate, salvate sau accesate de pe smartphone-ul utilizatorului.

Noua Fabia are acum, în echiparea standard, o racletă de gheață în clapeta rezervorului de combustibil. Nu va mai fi astfel nevoie să căutați racleta în zilele friguroase de iarnă. Racleta de gheață glisează într-o fantă din interiorul clapetei rezervorului de combustibil, fiind gata oricând pentru utilizare.

Un telefon mobil, un smartphone sau un iPod pot fi depozitate în noul suport multimedia din suportul pentru pahar de pe consola centrală. Vesta reflectorizantă, obligatorie acum în multe ţări, are un spaţiu special de depozitare în portiera de pe partea şoferului.

Un recipient pentru resturi este disponibil pentru portieră. Plasele pentru depozitare aflate pe marginile interioare ale scaunelor din faţă sunt locul potrivit pentru diferite obiecte mai mici.

Noua ŠKODA Fabia oferă acum mai multe spații de depozitare pentru sticlele de băuturi, având loc pentru până la șapte sticle: câte o sticlă de 1,5 litri în fiecare dintre ușile față, câte o sticlă de 0,5 litri în fiecare dintre ușile spate, o sticlă de 0,5 litri și una de 0,4 litri în consola centrală și o sticlă de 1 litru în torpedou. Noi pentru ŠKODA Fabia sunt spaţiile de depozitare pentru sticlele de băuturi din ambele uşi din spate și din torpedou.

Opțional, noua ŠKODA Fabia Combi este disponibilă cu o podea dublă ajustabilă pentru portbagaj. Acesta este un panou intermediar detașabil care împarte portbagajul în două compartimente orizontale, permițând depozitarea pe două niveluri. Glisând pur și simplu panoul în două fante, acesta va fi fixat în poziția superioară. Pentru a facilita încărcarea și descărcarea, panoul poate fi blocat într-o poziţie înclinată. Pentru a folosi portbagajul nedivizat, este suficient sa coborâţi panoul în poziția inferioară.

Noua ŠKODA Fabia oferă de asemenea și alte dotări ”Simply Clever” care s-au dovedit a fi valoroase încă de la cea de-a doua generație a modelului.

Suportul pentru bilete de parcare, inclus în dotare standard şi aflat pe interiorul montantului A din stânga, îi permite șoferului să prindă cu uşurinţă un bilet pentru a-l face vizibil.

În portbagaj sunt disponibile două cârlige pentru genți. Pentru Fabia Combi, sistemul opțional de plase conține 3 plase pentru depozitare (2 verticale, 1 orizontală) pentru asigurarea ordinii în portbagaj. Pentru Fabia hatchback sunt opționale două plase (1 verticală, 1 orizontală). Panoul care acoperă portbagajul poate fi lăsat în poziție normală, dar poate fi folosit și ca podea intermediară orizontală sau poate fi împins vertical după banchetă. De asemenea, este disponibilă opțional o cutie de depozitare flexibilă pentru portbagaj, care ajută la transportul în siguranţă al obiectelor.

O altă dotare „Simply Clever” este şi funcţia Cornering de iluminare a proiectoarelor de ceaţă.

La noua ŠKODA Fabia Combi, portbagajul este acoperit de un rulou retractabil şi detaşabil. Acesta este prevăzut cu o funcție de tip push: apăsând scurt marginea ruloului, acesta se va strânge.

Mladá Boleslav/Paris / Bucuresti, 01.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *