metalshow

O functie inteligenta de curatare pentru

aparatele de aer condiţionat

LG Electronics, lider mondial în climatizare, lansează noul model de aparat de aer condiţionat Klebio cu auto-curăţare, creat special pentru piaţa din Europa. Acesta are încorporată tehnologia Inverter dezvoltată de LG, care asigură un consum redus de energie cu până la 44% faţă de tehnologia convenţională.

Funcţia inovatoare a noului model acţionează asupra calităţii aerului, oferind un mediu ambiant curat şi sănătăos. Inovaţia constantă adusă de LG Electronics pe piaţa sistemelor rezidenţiale de climatizare este motivul pentru care compania şi-a consolidat poziţia de lider mondial. Cel mai recent model, Klebio are la bază tehnologia “Inverter” şi încorporează un sistem avansat de curăţare automată. “Chiar dacă utilizatorii ştiu că trebuie să cureţe regulat filtrul aparatului de aer condiţionat, foarte puţini fac acest lucru. LG a creat un nou aparat cu funcţia de auto-curăţare, pornind de la nevoia de uşurinţă şi confort în utilizare. Această funcţie nu doar facilitează întreţinerea aparatului ci înlătură praful mult mai bine decât prin curăţare manuală, este mult mai sănătos şi oferă eficienţă maximă de funcţionare” a declarat dl. Young Ha Lee, Preşedinte şi CEO LG Electronics.

Procesul de “curăţare inteligentă” începe în momentul opririi aparatului. În prima fază, aerul încălzit la 60 grade Celsius este direcţionat de-a lungul schimbătorului de căldură pentru a usca umezeala acumulată şi pentru a preveni dezvoltarea mucegaiurilor şi bacteriilor. În afara beneficiilor evidente pentru sănătate, acest proces asigură totodată un flux de aer mereu proaspăt şi natural.

De îndată ce schimbătorul de căldură este uscat, aparatul utilizează un dispozitiv special pentru a curăţa complet praful acumulat în filtru. Acest proces previne reintroducerea în încăpere a particulelor responsabile de apariţia alergiilor şi ajută la funcţionarea mult mai eficientă a aparatului. Conform studiilor LG, după doi ani de utilizare, noul model asigură o eficientizare cu 15% a consumului de energie comparativ cu modelele convenţionale, deoarece este necesară mai puţină energie pentru filtrarea aerului.

Golirea recipientului de colectare a prafului este foarte uşoară

Ultima etapă a procesului de curăţire, golirea recipientului de colectare a prafului, este necesară doar o dată la trei ani, în condiţii normale de utilizare a aparatului.
„In ultimul timp, pe piata din Romania s-a înregistrat o cerere semnificativă în ceea ce priveşte sistemele de climatizare de brand. Aceasta ca urmare a schimbarii comportamentului consumatorilor, care au inceput sa acorde o atentie tot mai mare sistemelor de calitate, cu functii inovatoare, care le oferă confortul dorit”, afirmă Liviu Caton Paltineanu, Director National de Vanzari LG Electronics Romania, divizia Climatizare.

Procesul inteligent de curăţare

Inovaţia este prezentă şi în ceea ce priveşte componentele centrale ale aparatului. Tehnologia “Inverter” economiseşte energie şi, deasemenea, reduce zgomotul şi vibraţiile. Studiile LG atestă că, la turaţie maximă, nivelul de zgomot este similar cu cel dintr-o sală de lectură ( 36 db ), în timp ce în modul sleep este de numai 20 db, mai încet decât un şoptit.

Pe lângă funcţia inovatoare, noul aparat de aer condiţionat se remarcă printr-o atenţie deosebită acordată detaliilor. Astfel, telecomanda a fost îmbunătăţită având un display mai mare şi taste luminoase care o fac mai uşor de utilizat în condiţii de luminozitate scăzută.

Noul aparat poate fi instalat cu uşurinţă. În plus, este uşor de montat pe perete şi previne instalarea incorectă prin emiterea unor semnale sonore de avertizare.

Noul model Klebio va fi disponibil pe piaţa din România începând cu luna Martie, prin reţeaua de distribuitori specializaţi.

Bucuresti, 12.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *