free download 78 travel guides written by experts

O familie care traieste intr-un container va avea o casa noua in doar sase zile

Habitat for Humanity România, cu sprijinul Habitat for Humanity Germania și Henkel, realizează o construcție accelerată, în doar în șase zile, pentru o familie săracă din Corlătești, Prahova

Familia Rudaru își va vedea noua casă ridicată în perioada 12-18 mai, de Habitat for Humanity România, cu sprijinul unei echipe de voluntari, angajați ai companiei Henkel din Germania.

Cei șapte membri ai familiei Rudaru locuiesc de câteva luni bune într-un container metalic de zece metri pătrați. Aici încap doar două paturi, o masă cu un televizor vechi de 14 ani și un fel de sobă, la care se încălzesc. Dintr-un capăt al altuia al contanierului este trasă o sfoară pe care se usucă rufele. Bucătăria este înjghebată într-un cotlon de lemn afară unde, când plouă, pâmântul de jos se transformă în noroi. Apa curentă și WC-ul sunt tot afară, în curte. Din cauza riscului foarte mare de a se prăbuși, primăria nu i-a mai lăsat să locuiască în casa bătrânească, iar containerul este ajutor de la o fundație până în luna mai.

“Nevoia de locuire decentă a familiei Rudaru este atât de urgentă încât am decis să folosim acest tip de construcție, accelerată. Casa va fi gata în proporție de 90%, inclusiv finisajele, în doar șase zile. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul companiei Henkel și angajaților săi care vor munci de dimineața până seara la construcția casei. Le mulțumim foarte mult pentru sprijinul oferit și pentru interesul față de nevoia de locuire decentă din România”, a spus Mario DeMezzo, Director Național Habitat for Humanity România.

Angajații Henkel vor fi implicați în toate activitățile de construcție ale casei: realizarea structurii de lemn, ridicarea pereților, montarea acoperișului, finisaje exterioare și interioare și multe altele. În plus, Henkel și fundația “Fritz-Henkel-Stiftung” susțin acest proiect pentru familia Rudaru printr-o donație financiară.

Bucuresti, 12.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *