free download 78 travel guides written by experts

O echipă de voluntari lansează campania “Secundele salvează vieți. Eliberează drumul ambulanței”

Azi, 3 octombrie 2017, a avut loc lansarea campaniei “Secundele salvează vieți”, o campanie socială, de interes public, ce are la bază îndemnul “Eliberează drumul ambulanței”. Campania a fost concepută de o echipă de 7 voluntari din București și se derulează în intervalul 03-31 octombrie 2017. Scopul campaniei este ca fiecare participant la trafic să reacționeze din timp la semnalele ambulanței aflate în misiune, conștientizând, o dată în plus, importanța secundelor în cazul intervențiilor medicale. Voluntarii îi invită pe cetățenii din întreaga țară să se alăture acestui demers și să popularizeze cât mai mult îndemnul campaniei printr-o serie de resurse disponibile pe site-ul www.secundelesalveazavieti.ro, contribuind, astfel, la eliberarea drumului pentru ambulanță.

Inițiativa echipei de voluntariat vine în sprijinul tuturor persoanelor care se regăsesc, la un moment dat, într-o situație de urgență medicală și care au nevoie de prezența rapidă a echipelor de prim-ajutor.

Vizual Secundele salveaza vieti. Elibereaza drumul ambulantei

În contextul în care, potrivit datelor oficiale, timpul de intervenție este depășit de multe ori pe fondul aglomerației și lipsei de reacție a șoferilor, campania își propune ca mesajele promovate să ajungă la cât mai mulți participanți la trafic, insuflându-le acestora dorința de a acționa mult mai rapid în fața ambulanței aflate în misiune. Pentru că șansele de supraviețuire a unei victime cresc exponențial dacă un echipaj de prim-ajutor reușește să ajungă la caz în primele minute.

Dincolo de îndemnul campaniei, voluntarii s-au străduit să vina și în sprijinul șoferilor cu o serie de informații legislative și recomandări de acțiuni în trafic, concepute pe baza normelor în vigoare. Toate informațiile sunt disponibile pe site-ul campaniei, www.secundelesalveazavieti.ro.

Cei care doresc să se alăture acestei inițiative o pot face distribuind mesajele de informare prin acțiunile descrise în secțiunea “Implică-te”, din cadrul site-ului, și urmărind pagina de Facebook “Secundele salvează vieți”, pagină unde s-au alăturat deja zeci de susținători.

“De multe ori suntem grăbiți și concentrați la programul nostru zilnic. Și poate uităm că, pentru un om aflat într-o stare critică, o secundă poate face diferența între viață și moarte. Ar ajuta, în acest context, să ne gândim dacă și pentru activitățile către care noi ne îndreptăm grăbiți o secundă are același impact. Alătură-te și tu demersului nostru și ajută-ne să răspândim îndemnul campaniei în rândul cât mai multor participanți la trafic, pentru că doar împreună putem elibera drumul ambulanței”, au declarat voluntarii.

Îndemnul campaniei poate fi preluat de către susținătorii din întreaga țară, fie că sunt persoane fizice, companii sau instituții, cu mențiunea de a respecta misiunea, valorile, identitatea vizuală și mesajul campaniei, așa cum au fost concepute de către echipa de voluntari.

Campania are prevăzute o serie de acțiuni de comunicare, dintre care menționăm: distribuirea mesajului în mediul online, acoperirea unor zone din București prin panotaj stradal și contactarea companiilor care dețin flote importante de mașini și care pot populariza eficient mesajul, atât la nivelul angajaților, cât și în trafic.

Despre echipa de voluntari

Echipa de voluntari este formată din 7 persoane, cu profesii și activități diferite. Aceștia nu reprezintă nicio organizație, nu au legatură cu nicio instituție și nu acceptă donații pentru realizarea acestei campanii. Inițiativa lor a fost susținută de mai mulți parteneri, care au aderat la ideea lor și care s-au implicat furnizând elementele de logistică necesare, elemente ce reprezintă natura activității lor (site, video, panotaj, tipărire materiale etc.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *