Shadow

O echipă de elevi strânge bani pentru echiparea laboratoarelor de robotică din liceele românești

Echipa Quantum Robotics lansează programul „LabGrade”, un concurs cu premii ce constă în echiparea a trei laboratoare de robotică, destinate echipelor de robotică First Tech Challenge, dar și a altor licee care doresc să își dezvolte activitățile educaționale în acest domeniu.

„LabGrade” este un program cu o durată de 3 ani ce constă în echiparea completă a trei laboratoare (unul pe an), cu materiale, echipamente și ustensile necesare activității de robotică. „LabGrade” se desfășoară sub forma unui concurs organizat de echipa Quantum Robotics #14270, echipa de robotică a Liceului Internațional de Informatică București (ICHB), înscrisă în România la competiția de robotică BRD First Tech Challenge Romania (FTC). În acest an, concursul se desfășoară în perioada februarie – martie 2023 și pot participa toate liceele/școlile profesionale fără laboratoare de robotică, precum și echipele de robotică FTC din România care doresc să își modernizeze laboratorul.

Echipa Quantum Robotics
Echipa Quantum Robotics

Criteriile de evaluare sunt stabilite de membrii și mentorii echipei Quantum Robotics, precum și de sponsorii programului.

Aplicația constă într-o prezentare a participanților, după următorul format:

1. Descriere și organizare echipă/liceu;
2. Scurtă prezentare (maxim o pagină) privind necesitatea dotărilor și planul de viitor al echipei;
3. O prezentare video (cu durată de 1 minut) a spațiului și a dotărilor actuale;
4. Scrisoare director liceu și/sau mentor echipă.

Anunțarea câștigătorului de anul acesta este programată pentru data de 9 martie 2022, înainte de campionatul Național BRD First Tech Challenge România, iar implementarea se va realiza cu ajutorul membrilor echipei, până în luna iunie 2023.
„Obiectivul nostru principal este să promovăm cât mai eficient dezvoltarea activităților de inovare, știință, tehnică și robotică din cadrul liceelor din România, precum și atragerea de sponsori care doresc să susțină performanța educațională în aceste domenii de viitor. Pentru acest proiect punem în practică experiența noastră acumulată în ultimii 6 ani, inclusiv în amenajarea laboratorului propriu”, susține Alex Radu, Team Leader Quantum Robotics, elev în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică București și finalist Dean’s List la Campionatul Mondial de Robotică FTC, Houston, 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *