free download 78 travel guides written by experts

O comedie englezeasca la “Masca”

Vineri, 21 noiembrie, ora 20.00, Teatrul Masca va invita la o noua premiera –  “Acul cumetrei Gurton”, o comedie-muzical in regia lui Mihai Malaimare, cu Olga Delia Mateescu, Mihai Malaimare, Viorel Paunescu si Ana Maria Paslaru in rolurile principale.

Textul, cu autor necunoscut, este o farsa in cel mai pur stil englezesc, deschizand drumul marilor comedii ale lui Shakespeare. Piesa, cu un ritm extraordinar de alert, are personaje pitoresti, jocuri de cuvinte de un comic irezistibil si o actiune simpla dar extrem de bine scrisa. Cumatra Gurton si-a pierdut acul pe care il caută peste tot, zadarnic. Derbedeul satului ii sopteste ca l-ar fi furat o vecina, doamna Chat; in acelasi timp, acesteia ii spune ca vecina Gurton o acuza in gura mare, pe motiv ca i-ar fi furat un cocos. De aici un quiproquo prelungit, manuit cu verva si ingeniozitate. Cele doua vecine se insulta, se paruiesc, rascolesc tot satul. Cauza initiala a conflictului este repede uitata, se reaprind vechi certuri si ranchiuni ascunse.

Plecand de la acest subiect deosebit de ofertant, Mihai Malaimare realizeaza un muzical modern ce degaja o ironie de cea mai buna factura, cu un limbaj scenic direct, axat pe actor, imbinand perfect emotia cu profesionalismul desavarsit.

Muzica inspirata a tanarului compozitor Razvan Diaconu ofera partituri generoase actorilor, iar costumele Undei Popp confera culoare si pitoresc, intregind ansamblul acestui spectacol complet.

In acest week-end Masca va asteapta la o intalnire cu comedia englezeasca, cu muzica buna si cu un pahar de scotch englezesc.

Un spectacol recomandat de: VreauCredit.ro

Cu sprijinul : Auto Cobalcescu, RATB, Metrorex

Parteneri media: Radio Bucuresti, Port.ro, Sapte Seri, IDieta, PRwave, Acasa.ro, Infoarte.ro, Prichindelul Meu.ro

Bucuresti, 20.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *