free download 78 travel guides written by experts

O aplicatie periculoasa din Google Chrome Web Store se autopropaga

prin zeci de bloguri create in numele victimelor

O aplicație de Google Chrome, ce promite să schimbe culoarea contului de Facebook, capturează, în schimb, datele de autentificare ale utilizatorului și îi generează zeci de bloguri pe Blogger.com, folosind adresa de Gmail a victimei.

Peste 38 de mii de utilizatori au instalat deja aplicația periculoasă, care este încă disponibilă pe Google Chrome Web Store.

Escrocheria analizată de Bitdefender, liderul pieței locale de antivirus, se răspândește, astfel, folosindu-se de identitatea victimei și afișează o reclamă Google ce direcționează utilizatorii către o schemă frauduloasă de tipul ’’câștigă bani lucrând de acasă’’.

Un click pe respectiva reclamă duce utilizatorii către un site fraudulos de unde le sunt furate informațiile personale. Aplicația este disponibilă pe Google Chrome Web Store.

’’Atacatorii au dat o nouă față escrocheriei ce promitea să schimbe culoarea paginii de Facebook și urmărea să atragă utilizatorii pe site-uri periculoase, pentru a le fura datele de autentificare sau alte informații personale. Prin crearea a zeci de bloguri atașate aceluiași cont, escrocheria se răspândește rapid printre prietenii de Facebook ai victimei’’, spune Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist.

Blogurile generate prin intermediul acestei scheme frauduloase și folosite pentru a o răspândi au fost vizitate de un număr mare de utilizatori mai ales din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Spania și România.

Aplicația poate, de asemenea, să posteze mesaje pe pagina principală de Facebook în numele utilizatorului. Mesajele etichetează prietenii victimei pentru a-i atrage pe blogul creat fraudulos. Fiecare mesaj generat de aplicație pe Facebook-ul utilizatorului conține un link către unul dintre blogurile autogenerate pentru a evita blocarea escrocheriei.

Bitdefender recomandă folosirea unei soluții antivirus și aplicația gratuită Safego, ce protejează conturile de Facebook și Twitter de escrocherii, spam, viruși și expunerea la furtul de date.

Bucuresti, 19.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *