free download 78 travel guides written by experts

Novo Nordisk: peste 2.000 de persoane viziteaza „Caravana transforma diabetul” in Bucuresti

În cadrul turului naţional organizat de către Novo Nordisk, lider mondial în tratamentul diabetului, Caravana transformă diabetul a ajuns miercuri, 29 aprilie 2009, în Bucureşti. Cu această ocazie Novo Nordisk estimează că peste 2.000 de persoane din Bucureşti vor vizita caravana, în cele două zile în care va fi amplasată în Piaţa Revoluţiei (29 şi 30 aprilie).  

Caravana transformă diabetul reprezintă cel mai amplu proiect social, prin care Novo Nordisk îşi propune să adreseze problema diabetului publicului larg, specialiştilor în domeniu, cât şi autorităţilor pentru a atrage un semnal de alarmă cu privire la incidenţa acestei afecţiuni în România.

Acţiunile se desfăşoară cu sprijinul Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, al Colegiului Medicilor din România, Casei Naţionale de Asigurări, Federaţiei Române de Diabet şi al altor autorităţi în domeniu.

Conform datelor Casei Naţionale de Asigurări, în 2008, în România, au beneficiat de tratament 538.648 de persoane cu diabet zaharat, dintre care 154.443 au urmat tratament cu insulină.

“Caravana transformă diabetul reprezintă cea mai mare campanie naţională de responsabilizare privind diabetul desfăşurată de Novo Nordisk în România. Prin această campanie ne dorim să schimbăm percepţia asupra diabetului în rândul publicului larg, iar prin acţiunile diversificate şi interactive desfăşurate la caravană, să aducem la cunoştinţa opiniei publice complexitatea acestui fenomen, prea puţin discutat.”, declară Bogdan Viaşu, General Manager Novo Nordisk România.

Vizitatorii caravanei beneficiază de testarea gratuită a glicemiei, consultaţii medicale oferite de specialişti şi pot afla toate informaţiile necesare pentru a preveni sau menţine sub control diabetul. În interiorul caravanei se desfăşoară o serie de activităţi interactive, printre care se numără rularea de filme video şi testimoniale ale pacienţilor cu diabet zaharat din întreaga lume, precum şi posibilitatea testării riscului de a dezvolta diabet zaharat. De asemenea, există o zonă special amenajată dedicată copiilor şi tinerilor cu diabet. În jurul cavaranei, au fost amenajate: o zonă de testare a glicemiei, o zonă de informare despre diabet, o zonă de nutriţie şi o zonă pentru activităţile sportive.

“Susţinem Caravana transformă diabetul pentru că ne dorim să adresăm problema diabetului în rândul populaţiei şi să fim încă o dată alături de pacienţii cu diabet, prin intermediul acestor acţiuni. Le explicăm cum pot deţine un control mai bun asupra bolii, cât de des ar trebui să îşi efectueze analizele medicale şi care este alimentaţia corespunzătoare,” declară Prof. Dr. Radu Lichiardopol, Preşedintele ales al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice.

Personalitate marcantă a culturii româneşti, actorul Mircea Albulescu este alături de Caravana transformă diabetul şi va fi prezent în Bucureşti pentru a susţine persoanele cu diabet, împărtăşindu-le acestora povestea sa de viaţă. Diagnosticat în urmă cu 30 de ani cu diabet, Mircea Albulescu reprezintă un adevărat exemplu pentru cei care suferă de această afecţiune, prin controlul permanent al bolii, care nu a intervenit în niciun fel asupra stilului său de viaţă. Maestrul Albulescu are în prezent o activitate intensă în cadrul Teatrului Naţional Bucureşti şi reuşeşte în continuare să încânte publicul iubitor de teatru prin reprezentaţiile sale de excepţie.

Caravana transformă diabetul îşi va continua turul prin ţară şi va ajunge în Iaşi (Palatul Culturii) pe data de 2 mai 2009.

În scopul oferirii unor informaţii detaliate referitoare la activităţile desfăşurate în cadrul Caravanei transformă diabetul, dar şi la traseul acesteia, Novo Nordisk a lansat www.transformadiabetul.ro, un site dedicat campaniei.

Novo Nordisk invită persoanele din Bucureşti şi Iaşi să viziteze caravana pentru a afla mai multe despre diabetul zaharat şi despre cum pot păstra controlul asupra bolii.

Despre Caravană în jurul lumii

Caravana transformă diabetul, aparţinând companiei Novo Nordisk a parcurs mii de kilometri din 2006 până astăzi şi îşi continuă periplul pentru a educa şi responsabiliza publicul cu privire la incidenţa diabetului. Caravana s-a oprit la şcoli, spitale, biblioteci, parlamente şi în pieţele oraşelor. A oferit vizitatorilor expoziţii multimedia unice şi interactive, în cadrul cărora aceştia au aflat informaţii despre diabet şi au beneficiat de investigaţii medicale gratuite, printre care şi testul de determinare a glicemiei, măsurarea indicelui de masă corporală şi a tensiunii arteriale. Traseul urmat de caravană începând cu luna septembrie 2006 a însumat peste 320.000 de kilometri în Europa, Africa, Australia, Asia şi America de Nord.

Bucuresti, 29.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *