free download 78 travel guides written by experts

Novo Nordisk: 232 miliarde de dolari cheltuiti la nivel mondial in 2007

pentru tratarea celor 246 milioane de cazuri diagnosticate cu diabet

Compania Novo Nordisk, lider mondial în tratamentul diabetului, a prezentat cele mai noi metode pentru tratarea diabetului în cadrul Congresului European pentru Studiul Diabetului, desfăşurat în Italia (Roma), în luna septembrie a acestui an. Medicii prezenţi la congres au dezbătut problema creşterii numărului bolnavilor de diabet şi au propus soluţii pentru reducerea semnificativă a efortului uman şi financiar, prin investirea atât în prevenirea şi detectarea rapidă a bolii, cât şi în sisteme de tratament inovative. Conform statisticilor, în anul 2007 diabetul a cauzat 3,8 milioane de decese la nivel global, ceea ce reprezintă peste 6% din rata mortalităţii (diabetul reprezintă cea de-a patra cauză a mortalităţii la nivel global, în special datorită complicaţiilor survenite în urma netratării sau tratării incorecte a acestei boli). Astfel, la fiecare 10 secunde o persoană moare dintr-o complicaţie a diabetului. Mai mult, cifrele estimate de cercetători sunt alarmante, preconizându-se un număr de 380 de milioane de bolnavi de diabet pînă în anul 2025. Dacă în 2007 au fost cheltuite sume în valoare de 232 miliarde de dolari pentru tratarea diabetului, se estimează că în următorii 17 ani se va ajunge la o valoare a costurilor de aproximativ  302 miliarde de dolari.
 
Cu ocazia Congresului European pentru Studiul Diabetului Novo Nordisk a anunţat lansarea Flex Pen, cel mai nou dispozitiv de injectare a insulinei care va facilita tratamentul bolnavilor de diabet. "Usurinţa cu care pen-ul poate fi utilizat va elimina teama pacienţilor faţă de injectare. Pen-ul asigură o modalitate mai simplă şi mai sigură de administrare a insulinei şi încurajează pacienţii să se trateze." declară Profesorul Andreas Pfutzner, Institutul de Cercetare şi Dezvoltare Medicală, Mainz, Germania.

Dispozitivul lansat de Novo Nordisk dispune de un mecanism inovativ de ataşare si detaşare a acelor, precum şi de un sistem de colorare diferită a flaconului în funcţie de tipul de insulină cu care este preumplut. Flex Pen permite dozarea exactă a flaconului cu insulină, iar scala de dozare se setează automat la zero după fiecare injectare, pentru confirmarea vizuală ca doza respectivă a fost injectată.

„Noua generaţie de FlexPen reprezintă rezultatul a peste 25 de ani de investiţii din partea Novo Nordisk în cercetarea şi dezvoltarea sistemelor de administrare a insulinei. Încercăm să găsim cele mai bune soluţii pentru pacienţii insulino-dependenţi, pentru a reduce dificultăţile pe care le presupune injectarea zilnică a insulinei. Considerăm că noul pen este soluţia optimă pentru pacienţii de toate vârstele”, spune Dr. Bogdan Viaşu, General Manager Novo Nordisk.

Pen-ul a fost deja testat de către pacienţi pentru a se observa dacă aceste caracteristici inovatoare sunt compatibile cu preferinţele bolnavilor. 95% dintre cei care au încercat pen-ul au declarat că ar prefera să utilizeze această variantă îmbunătăţită şi 89% consideră că este mult mai uşor de folosit.  Noua generaţie de Flex Pen va fi disponibilă la sfârşitul anului 2008 la nivel mondial (inclusiv în România).

La nivel mondial, diabetul predomină în India şi SUA, 8% din populaţie fiind afectată de această boală. În India acest procent echivalează cu 41 milioane persoane, respectiv 19 milioane de persoane în SUA.

Diabetul zaharat de tip 2  (non-insulino-dependent) reprezintă 85%-95% din totalul cazurilor de diabet din ţările dezvoltate, şi prezintă un procentaj chiar mai ridicat în ţările în curs de dezvoltare. Novo Nordisk estimează că 80% din cazurile de diabet zaharat de tip 2 pot fi prevenite prin schimbarea dietei, creşterea activităţii fizice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă. Peste 50% dintre cei afectaţi de diabet nu sunt conştienţi de boala lor, iar în unele ţări procentul se ridică la 80% din populaţie.

Bucuresti, 16.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *