Shadow

Noutățile lunii aprilie la National Geographic și Wild

National Geographic

OZN: INVESTIGAȚII

Anul trecut, guvernului Statelor Unite a adoptat o legislație care mandata o anchetă oficială despre OZN-uri. Această serie incendiară în cinci părți dezvăluie istoria care a condus la această schimbare importantă și prezintă evoluțiile recente. Explorează ceea ce guvernul a făcut public versus ceea ce a fost ținut secret, dorința cetățenilor pentru transparență în privința OZN-urilor, rapoartele piloților marinei despre tehnologia inexplicabilă, noi eforturi științifice de top și ce ar putea rezerva viitorul despre acest mister confuz care se află în centrul unei căutări aprofundate de răspunsuri.

În fiecare vineri de la 21:00 începând din 28 aprilie.

Pe 28 aprilie, documentarul OZN: Investigatii va fi urmat de la 22:00 de documentarul Zona 51: Secrete. Zona 51 este recunoscută drept una dintre cele mai secrete zone de pe pământ. După ani învăluiți în mister, CIA a prezentat informații clasificate despre misiunile care au avut loc acolo în trecut. Acest documentar special prezintă perspectiva unică a agenților CIA, care s-au străduit să acopere ani de misiuni secrete, dar și angajați care au lucrat în Zona 51. Ce se întâmplă cu adevărat în cea mai secretă bază militară din lume?

PLOAIA: POVESTEA NESPUSĂ

Viața pe Pământ nu ar fi posibilă fără ploaie. Deși apa acoperă cea mai mare parte a pământului, 97% din aceasta este apă de mare. Ploaia susține viața pe uscat prin furnizarea de apă fără sare pe care o putem bea. Încă din antichitate, ploaia sau lipsa acesteia a modelat și distrus civilizații, iar acum schimbările climatice schimbă tiparele precipitațiilor mortale.

Premieră: 17, 18 si 19 aprilie de la 18:00.

07:00

O planetă ostilă: Munții

08:00

O planetă ostilă: Oceanele

09:00

O planetă stranie: Respiră!

10:00

O planetă stranie: Furtuna

11:00

Salvând Alpii

12:00

Cum salvăm Veneția?

13:00

Construirea viitorului

14:00

Construirea viitorului

15:00

Climatul schimbării

16:00

Climatul schimbării

17:00

Climatul schimbării

18:00

Expediție pe Everest

19:00

Ploaia: Povestea nespusă

20:00

Ploaia: Povestea nespusă

21:00

Ploaia: Povestea nespusă

22:00

Fenomene meteo ciudate

23:00

Fenomene meteo ciudate

OCEANUL PE USCAT

În noile episoade vor fi presentate cele mai intrigante și mai emblematice mistere ale adâncului, în unele dintre cele mai spectaculoase locații de pe planetă, dezlegate de detectivi arheologi îndrăzneți și aduse la viață prin tehnologie de ultimă oră.

Oceanul pe uscat

În fiecare luni, din 17 aprilie, la 21:00.

INGINERIE ABANDONATĂ

Acest program poartă telespectatorii National Geographic într-o călătorie pe tot globul pentru a dezvălui și explora numeroase situri abandonate; fragmente uitate de fapte inginerești incredibile, orașe fantomă întinse, complexe industriale enigmatice și rămășițe sinistre din conflicte sângeroase. Fiecare structură își spune povestea unică despre cum și de ce a fost construită și apoi ce factori au intervenit, care i-au adus uitarea.

În fiecare marți, din 4 aprilie, la 22:00.

MEGAFABRICI

Serialul pătrunde în culisele celor mai mari și mai avansate fabrici din lume, carer se concentrează pe crearea unor produse unice. De la fabrici gigantice de mărimea unor orașe până la cele mai mari avioane de pasageri din lume, totul în ceea ce privește crearea lor este special. Și, din cauza dimensiunilor lor mega, vin cu propriile provocări și drame.

În fiecare marți, din 11 aprilie, la 21:00.

NEUSCHWANSTEIN: CASTELUL SECRETELOR

La 150 de ani de la construirea sa, unul dintre cele mai faimoase castele din lume este complet restaurat, iar National Geographic a avut acces la întregul proces. Visul regelui Ludovic al II-lea, Castelul Neuschwanstein, este un loc plin de vise și legende. În acest episod special se va încerca descrifrarea unora dintre cele mai mari secrete ale sale.

Marți, 4 aprilie, la 21:00.

ZIUA PĂMÂNTULUI

Pe 22 aprilie, cu ocazia Zilei Pământului, National Geographic aduce telespectatorilor un maraton de documentare dedicate naturii. Printre premiere se numără „Ploaia: povestea nespusă” care va arăta cum ploaia sau lipsa acesteia a modelat și distrus civilizații, iar acum schimbările climatice schimbă tiparele precipitațiilor mortale. În aceeași zi vor mai fi difuzate serii precum: „O planetă stranie”, „Climatul schimbării”, „Construirea viitorului”, „Cum salvăm Veneția?” sau „Salvând Alpii”.

Sâmbătă, 22 aprilie.

National Geographic WILD

LUNA FEROCE

În luna aprilie, National Geographic WILD se concentrează asupra celor mai fascinante momente ale animalelor de pradă, analizând lupta pentru supraviețuire și supremație. Luna feroce explorează relația dintre prădător și pradă pentru a obține o imagine detaliată asupra modului în care aceste animale se luptă între ele. Premieră: M-a mușcat ceva!: Ape sălbatice

În fiecare miercuri, din 5 aprilie, de la 19:00.

RĂII AFRICII

Cuprinzând jumătate din continent, savanele Africii găzduiesc o gamă extrem de variată de creaturi, inclusiv pe cele mai periculoase din zonă. Foarte rezistenți și adaptați la mediu, prădătorii precum leii și hienele trebuie să se confrunte atât cu rivalii lor, cât și cu alți prădători la fel de puternici. De la vânătoarea gheparzilor la traversările mortale ale râurilor în Serengeti, animalele din savana africană se luptă pentru supraviețuire în aceste peisaje ostile.

În fiecare duminică, din 2 aprilie, de la 19:00.

SECRETELE ELEFANȚILOR

Elefanții au constituit mereu o sursă de fascinație și mister cu viața lor emoțională bogată și modurile aproape supranaturale de a se orienta în lume. Acum, în cea de-a doua ediție a francizei de istorie naturală, câștigătoare a unui premiu Emmy, „Secrets Of”, călătorim pe glob, întâlnind diferite familii de elefanți, fiecare cu propriul set specific de comportamente, pentru a dezvălui nu doar cât de extraordinari sunt, ci și cât de asemănători ne sunt nouă oamenilor.

Desert 101 Secrets Of The Elephants

De la regizorul James Cameron, laureat al premiului Oscar® și explorator National Geographic, serialul călătorește prin savanele din Africa până la peisajele urbane din Asia – pentru a descoperi gândirea strategică, emoțiile complexe și limbajul sofisticat al elefanților, care formează o cultură unică și dinamică. Narrat de actrița Natalie Portman, laureată a premiului Oscar, și având-o ca protagonistă pe renumita exploratoare National Geographic și expertă în elefanți, Dr. Paula Kahumbu, serialul în patru părți nu numai că dezvăluie viețile extraordinare ale diferitelor familii de elefanți, dar evidențiază, de asemenea, cât de asemănători ne sunt aceștia. Seria documentară Secretele elefanților va schimba pentru totdeauna tot ceea ce credeați că știți despre elefanți.

Sâmbătă 22 aprilie, de la 19:00.

ZIUA PĂMÂNTULUI

Anul acesta, pe 22 aprilie, cu ocazia Zilei Pământului, National Geographic Wild găzduiește un maraton de documentare dedicate Planetei Pământ.

07:00

Photo Ark: Episodul 1

08:00

Photo Ark: Episodul 2

09:00

Photo Ark: Episodul 3

10:00

O planetă ostilă: Munții

11:00

O planetă ostilă: Oceanele

12:00

O planetă ostilă: Câmpiile

13:00

O planetă ostilă: Jungla

14:00

O planetă ostilă: Deșertul

15:00

O planetă ostilă: La poli

16:00

Adevărata panteră neagră

17:00

Planeta păsărilor

18:00

Planeta reptilelor

19:00

PREMIERĂ Secretele elefanților : Deșert

20:00

PREMIERĂ Secretele elefanților : Savana

21:00

PREMIERĂ Secretele elefanților : Asia

22:00

PREMIERĂ Secretele elefanților : Pădurea Tropicală

23:00

Ultimul paradis pentru urangutani: Ultimul paradis pentru urangutani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *