free download 78 travel guides written by experts

Noutati pentru BMW Seria 7 in gama de modele a anului 2010

Gamă de modele extinsă cu BMW 740d cu noul motor diesel BMW cu şase cilindri ce dispune de tehnologia BMW TwinPower Turbo – preîndeplinire în derulare a normelor EU6 prin introducerea modelului BMW 730d cu BMW BluePerformance – tehnologia inteligentă xDrive de tracţiune integrală şi pachetul M Sport disponibile în premieră la limuzinele performante de lux ale mărcii BMW. Toate acestea vor fi disponibile pentru comenzi începând cu septembrie 2009 în România.

Ca urmare a lansării cu succes pe piaţă, noul BMW Seria 7 îşi extinde poziţia şi în 2010 ca fiind cea mai inovatoare gamă de modele din segmentul de lux. Noua transmisie şi variantele de echipare accentuează atât plăcerea condusului, cât şi eficienţa remarcabilă a limuzinei de lux produsă de BMW.

Spre exemplu, BMW 740d, care va fi lansat în toamnă, va beneficia în premieră de noul motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologia BMW TwinPower Turbo, şi va dezvolta o putere maximă de 225 kW/306 CP. Cel de-al doilea model diesel din gamă, BMW 730d, va sublinia statutul de modelul din clasa de lux care este cel mai economic şi are cele mai scăzute emisii, la nivel mondial, printr-o coborâre atât a consumului de combustibil, cât şi a emisiilor CO2,dar va dispune, opţional, şi de tehnologia BMW BluePerformance. Astfel, BMW oferă acum un alt model de serie care îndeplineşte deja normele EU6 cu privire la emisii.

Aceste inovaţii de la gama de modele BMW Seria 7 asigură o paletă tot mai mare de opţiuni în prestigiosul segment de lux. Prin lansarea noilor versiuni de top BMW 760i şi BMW 760Li cu motoare cu 12 cilindri, BMW Seria 7 este acum disponibilă în trei variante de motorizare pe benzină şi două diesel.

Inteligentul sistem de tracţiune integrală BMW xDrive va fi şi el introdus, pentru prima dată la gama BMW Seria 7, iar o altă caracteristică ce va fi lansată pe piaţă în toamna anului 2009 este pachetul M Sport, disponibil pentru toate modelele de la BMW Seria 7.

Premieră mondială: motor diesel cu şase cilindri cu tehnologia BMW TwinPower Turbo la BMW 740d.

Noul model diesel de la BMW Seria 7 este definit de o caractieristică de cuplu şi putere spontană, combinată cu o eficienţă remarcabilă. BMW 740d dispune de noua versiune a motorului cu şase cilindri, cu carterul integral din aluminiu, ce oferă tehnologia BMW TwinPower Turbo şi injecţie directă common-rail cu piezoinjectoare ce operează la o presiune de injecţie de până la 2.000 bar.

Sisitemul turbo urmează principiul Variable Twin Turbo şi este realizat din două turbine de dimensiuni diferite care operează fie individual, fie ca un ansamblu, în funcţie de turaţie şi necesarul de putere. Injecţia de mare presiune asigură un dozaj deosebit de precis al combustibilului, ceea ce optimizează atât eficienţa, cât şi nivelul de emisii.

Noul propulsor oferă un maxim al puterii de 225 kW/306 CP şi un vârf al cuplului de 600 Newton-metri ce este menţinut constant pe un interval al turaţiilor cuprins între 1.500 şi 2.500 rpm. Aceasta oferă modelului BMW 740d un nivel al performanţelor care până acum era întânit numai la motoarele cu capacităţi mai mari, dar care acum este combinat cu economia superioară atât de specifică propulsoarelor BMW diesel cu şase cilindri dispuşi în linie.

BMW 740d accelerează, cu start de pe loc, la 100 km/h în 6,3 secunde şi are viteza maximă limitată la 250 km/h. Consumul mediu de combustibil de 6,9 litri/100 kilometri în cilcul de testare EU şi nivelul emisiilor CO2 de 181 grame per kilometru stabilesc noi recorduri pentru eficienţă în aceasta clasă de performanţe.

BMW BluePerformance: BMW 730d îndeplineşte standardele de emisii EU6.

Motoarele diesel revoluţionare din actuala gamă permit mărcii BMW să lanseze noi modele care îndeplinesc încă de acum viitoarele normele EU6 cu privire la emisii. De aceea, BMW îşi consolidează poziţia de lider în lansarea tehnologiilor de gestionare a emisiilor care sunt capabile să îndeplinească cele mai stricte norme europene. După lansarea modelului BMW 330d în toamna anului 2008, BMW 730d poate fi şi el echipat, opţional, cu tehnologia BMW BluePerformance. La modelul BMW 730d cu BMW BluePerformance, filtrul de particule diesel şi ctalizatorul de oxidare sunt disponibile standard şi sunt completate de un catalizator de stocare a oxizilor de azot (NOx). În consecinţă, gestionarea emisiilor la noul motor diesel cu şase cilindri, ce dezvoltă 180 kW/245 CP, reduce deja oxizii de azot la un standard care va fi obligatoriu abia la introducerea normelor EU6 în 2014.

Lansarea tehnologiei BMW BluePerformance nu a avut nici un fel de influenţă asupra consumului de combustibil sau a emisiilor CO2 ale modelului BMW 730d, care au fost reduse încă o dată pentru gama de modele a anului 2010. Modificările asupra motorului şi a transmisiei au scăzut nivel mediu al consumului determinat în ciclul de testare EU, pentru modelul BMW 730d, la 6,8 litri/100 kilometri, cu un nivel al emisiilor CO2 redus la 178 grame per kilometru. În consecinţă, BMW 730d îşi consolidează poziţia de lider ca cea mai eficientă limuzină din segmentul de lux.

Ca şi celelalte modele, BMW 730d datorează eficienţa remarcabilă tehnologiei superioare a motorului, precum şi impactului deosebit pe care îl are strategia BMW EfficientDynamics, disponibilă standard. Cât de eficient este un automobil din punct de vedere al combustibilului, prin utilizarea energiei de către conducătorul unui BMW Seria 7, vom vedea în viitor nu doar prin intermediul indicatorului de la rezervor, ci şi prin cel de recuperare care va completa panoul de bord o dată cu gama de modele a anului 2010. Un afişaj grafic, care va fi poziţionat lângă actualul indicator de consum, în partea inferioară a turometrului, va prezenta generarea de energie electrică când se foloseşte frâna de motor sau la apăsarea pedalei de frână, săgeata albastră fiind activată imediat ce sistemul BrakeEnergyRegeneration va furniza energia în reţeaua de la bord fără ca vreun gram de combustibil să fie conmsumat în acest proces.

BMW 750i xDrive şi BMW 750Li xDrive: dublu debut pentru xDrive la BMW Seria 7.
BMW oferă deja un sistem inteligent de tracţiune integrală la modelele BMW X, precum şi la gamele BMW Seria 5 şi BMW Seria 3, care promovează atât condusul dinamic, cât şi stabilitatea şi aderenţa optimă în timpul condusului. Cu aceste caracteristici speciale, BMW xDrive a reuşit să transforme BMW, la nivel mondial, în cel mai de succes productor de automobile cu tracţiune integrală din segmentul premium. Iar acum, gama de modele cu BMW xDrive este extinsă încă o dată.

Cu începere din gama de modele a anului 2010, BMW xDrive va fi disponibil, în premieră, şi la BMW Seria 7. Pentru BMW 750i xDrive şi BMW 750Li xDrive, această tracţiune integrală permanentă, controlată electronic, asigură o distribuţie potrivită a puterii de 300 kW/407 CP generată de motorul V8 cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, ceea ce satisface orice cerinţe în orice situaţie.

Prin dieferenţialul cu un ambreiaj multidisc controlat electronic, xDrive repartizează nivelul exact de putere în orice situaţie către puntea care, prin intermediul roţilor, are cea mai bună aderenţă. Controlul exact şi rapid al acestei distribuţii a puterii oferă limuzinerlor de lux cu tracţiune integrală oferite de BMW un comportament remarcabil în absolut orice condiţii.

Printr-o adaptare dinamică, xDrive poate să ofere noilor modele performante de lux echipate cu această tehnologie acel comportament neutru în viraje şi o stabilitate superioară a direcţiei atât de specifică automobilelor BMW cu tracţiune integrală. În viraje, un plus de putere este trimis către puntea spate cu scopul de a face maşina să fie mai agila, evitând orice caracter subvirator.

În timpul procesului, operarea xDrive este bazată pe unghiul de bracare. Dacă, în timp ce se rulează constant pe linie dreaptă, repartizarea puterii se face în raport 40:60 între faţă/ spate, în cazul abordării unui viraj se transferă până la 80 de procente din putere către puntea spate, ceea ce asigură o stabilitate mai buna în curbe. Apoi, la ieşirea din viraj, distribuţia puterii revine la normal cu scopul unei tracţiuni maxime în momentul accelerării pe linia dreaptă.

Pachetul M Sport disponibil în premieră la BMW Seria 7.

BMW Seria 7 este caracterizat nu numai de design puternic, confort superior şi tehnologii inovatoare, dar şi de motoare dinamice şi tehnologie superioară a suspensiilor, precum şi de performanţe sportive fascinante. Nici o altă limuzină din segmentul de lux nu oferă o experienţă dinamică a condusului de asemenea calibru şi calitate. Acum, aceste carcteristici poat fi accentuate suplimentar prin prezenţa în premieră a pachetului M Sport, cu elemente de design atât la exterior, cât şi la interior pentru o mai mare plăcerea condusului şi pentru un aspect cu adevărat unic.

Pachetul M Sport cuprinde un pachet aerodinamic, precum şi echipare în nuanţă de crom pentru scuturile special concepute în faţă şi în spate şi BMW Individual High-Gloss Shadow.
În combinaţie cu pachetul M Sport, clientul dispune şi de posibilitatea unei culori exterioare exclusive Negru Carbon metalizat. Imaginea dinamică a maşinii este completată de jantele M de 19 ţoli, din aliaj, cu design cu spiţe duble, cu dimensiuni diferite ale pneurilor faţă/spate. Ca opţiune, există şi jante M de 20 ţoli, din aliaj, cu design cu spiţe duble, şi de această dimensiuni diferite între cele două punţi.

De asemenea sistemul BMW Dynamic Drive, controlat electronic, vine în completarea pachetului M Sport din echiparea gamei BMW Seria 7.

Scaunele sport cu tapiţerie din piele, volanul M îmbrăcat în piele, cu butoane multifuncţionale, şi sprijinul pentru picior M subliniază caracterul dinamic al acestei limuzine performante de lux şi la interior. Plafonul BMW Individual, în nuanţă antracit, şi echiparea interioară în nuanţă aluminiu de granulaţie fină completează ambianţa interioară cu accent pe performanţele sportive.

În cele din urmă, BMW 760i şi BMW 760Li dispun de plafon BMW Individual cu alcantara antracit, precum şi de echipare cu lemn de înaltă calitate. Pachetul BMW M Sport este disponibil pentru toate modele gamei BMW Seria 7, atât cu ampatament normal, cât şi extins.

Disponibilitate în România.

Toate noutăţile pentru BMW Seria 7 vor fi disponibile de la 1 septemebrie 2009, preţurile urmând a fi comunicate la o dată utlerioară.

Bucuresti, 25.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *