Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Noutati PC

1] Tinerii conservatori initiaza proiectul „Bucuria de a fi propriul tau stăpân”
Departamentul de Tineret Iasi al Partidului Conservator a lansat in cadrul unei conferinte de presa proiectul national „Bucuria de a fi propriul tau stapan”, un proiect adresat tinerilor romani cu spirit antreprenorial.

Astfel, acestia vor avea oportunitatea de a-si prezenta o idee de afacere, in urma competitiei care se va desfasura la nivelul intregii tari, un numar de 3 proiecte din fiecare judet urmand a fi selectate pentru finantare, aceasta fiind asigurata de presedintele Partidului Conservator, dl. Dan Voiculescu.

„In cadrul intalnirilor cu tinerii conservatori, am discutat de multe ori despre Ofensiva Tinerilor si despre bucuria fiecarui tanar de a fi propriul sau stapan. Prin acest proiect al Partidului Conservator, fiecare tanar roman va avea o sansa de a fi pe propriile-i picioare, de a crea plus valoare, de a se realiza aici, in Romania, o tara membra a Uniunii Europene.” – a declarat Daniel Matasaru, coordonatorul judetean al DTPC Iasi.

Promotorii acestui proiect sunt membrii Partidului Conservator din departamentele judetene de tineret, iar coordonatorul national este deputatul Bogdan Pascu. Etapele de desfasurare ale proiectului sunt:
Ø    11.06.2007 – 15.07.2007 – lansarea la nivel judetean si promovarea proiectului
Ø    15.07.2007 – prima centralizare nationala
Ø    15.08.2007 – finalizarea depunerii de proiecte
Ø    1.09.2007 – anuntarea castigatorilor

Din comisia de evaluare a proiectelor vor face parte Silvia Ciornei, Maria Grapini, Corneliu Pascu, Liliana Ghervasuc si Bogdan Pascu. La nivelul judetului Iasi vor fi asigurate pentru tineri traininguri despre cum se construieste un plan de afaceri, precum si un ghid de autoevaluare a propriei idei de afaceri.

2] 5 tineri conservatori participa la scoala de vara „Rolul tinerilor in promovarea valorilor europene”
2 tineri din cadrul Ligii Studentilor Conservatori si 3 din Liga Elevilor Conservatori au fost selectati si vor participa la scoala de vara „Rolul tinerilor in promovarea valorilor europene” care va avea loc la Costinesti, in perioada 13-20.06.2007, organizata de Autoritatea Nationala pentru Tineret.

„Toti cei care au aplicat pentru aceasta scoala de vara au fost selectati, iar acest lucru ma bucura. Este o dovada ca tinerii conservatori pun accent si pe dezvoltarea profesionala proprie, nu doar pe cea politica. Mesajul pe care il vom lansa la aceasta scoala de vara este ca noi, tinerii din Romania trebuie sa promovam valorile si identitatea noastra nationala in randul valorilor europene.” – afirma Etienne Ignat, coordonatorul Ligii Studentilor Conservatori.

La scoala de vara de la Costinesti vor participa 65 de tineri din toata tara.

3] Elevii conservatori au incheiat cu succes primul lor proiect propriu
Lansata de 1 iunie, Ziua Internationala a Copilului, Liga Elevilor Conservatori a incheiat cu succes primul sau proiect propriu, care a constat intr-o campanie de „imbratisari gratuite” oferite iesenilor care aveau nevoie de un pic de afectiune.

Astfel, pe durata campaniei, elevii conservatori au imbratisat peste 500 de ieseni, in marea lor majoritate tineri elevi sau studenti, oamenii primindu-i cu zambetul pe buze.

„Mesajul pe care elevii au dorit sa il transmita a fost ca in aceasta societate in continua miscare, oamenii trebuie sa nu uite ca fiecare dintre noi are nevoie de afectiune. Multi dintre colegii elevi au parinti plecati la munca in strainatate si in absenta lor, afectiunea pe care ei o primesc este mult diminuata. De aceea am decis sa realizam aceasta campanie de imbratisari gratuite.” – spune Andrei Dragos Preutescu, coordonatorul municipal al DTPC Iasi.

Coordonatorul Ligii Elevilor Conservatori este Andrei Helgiu, iar cei doi coordonatori adjuncti sunt Cristian Leon si Florin Rugina, acestia fiind si initiatorii acestui proiect.

Bucuresti, 12.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *