metalshow

Noutati Festivalul International de Teatru pentru Copii

Deschiderea oficială a celei de a treia ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii ’’100, 1.000, 1.000.000 de poveşti’’ a fost dublată de premiera spectacolului „Albă ca Zăpada”, în regia lui Cornel Todea. Un spectacol modern, dinamic care reuşeşte să capteze atenţia copilului de astăzi atât de familiarizat cu internetul, cu televiziunea, cu benzile desenate, demonstrînd astfel că este nevoie de poveste în continuare şi că dincolo de aparenţe, încă mai credem in şansa binelui şi a frumuseţii de a învinge ceea ce este rău şi urât. Pe 6 octombrie s-a jucat primul spectacol înscris în concurs – „ Regele Gol”, dramatizare după „Hainele Împăratului” de Evgheni Svarţ. Spectacolul, în regia lui Lucian Sabados, este o producţie a Teatrului Ciufulici din Ploiesti si urmăreşte îndeaproape desfăşurarea evenimentelor, propunînd copiilor un comic de situaţie şi de caracter, care nu face însa rabat de la calitatea imaginii teatrale.
La secţiunea Educaţia Timpurie, copiii de vârste foarte fragede s-au întalnit cu un fermecator spectacol al Companiei belgiene Guimbarde – „În grădină”, regia aparţinînd lui Charlotte Fallon.Compania Guimbarde a fost înfiinţată în 1973 si este iniţiatoarea teatrului belgian pentru copii cu varsta de la 0 la 3 ani. Din anul 2004, Guimbarde organizeaza un festival internaţional reunind producţii pentru vârsta timpurie.
Pe 7 octombrie, la ora 16.00 a avut loc la Sala Studio a Teatrului Ion Creanga premiera spectacolului „Cucu Bau cu Ham si Miau”, regia Anca Zamfirescu, spectacol ce se adreseaza copiilor cu virste cuprinse intre 1 si 4 ani si dureaza 30 de minute.
Astazi la ora 10. 00 la Sala Mare a Teatrului Ion Creanga din str. Piata Amzei nr. 13 se joaca Kashtanka de A. Cehov, productie a Ecaterninburg Theatre din Rusia, în regia lui Viatcheslav Kokorin. Spectacolul se adresează copiilor cu vârste cuprinse intre 7 si 14 ani si urmează îndeaproape intriga minunatei povestiri a lui Cehov. Spectacolul a fost distins cu premiul special al juriului la festivalul „Golden Mask”. De atunci, piesa a participat la alte numeroase festivaluri internaţionale, în ţări precum Estonia, Polonia, Germania, Austria, Italia, Serbia, Croaţia, Scoţia. În mai 2005, Kashtanka a participat la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii de la Edinburgh.

Vă aşteptăm la teatru!

Organizatori: Teatrul Ion Creangă
Coorganizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, TVR Cultural, ARCUB, Step by Step
Finanţatori: Ministerul Culturii, AFCN, UNITER
Sponsor principal: Pro Credit Bank
Sponsori: Avangarde Printing, Media Advertising, Porche, Boom Boom Land
Cu sprijinul:
Monopoly TV, Nesquik, AVS, Auto Cobălcescu, Fast Trackids, Teatrul Nottara, RATB, Metrorex, UNATC – Catedra de Teatrologie, VreauCredit.ro, DALI, Şcoala Lauder, Şcoala generală nr. 186 ’’Elena Văcărescu”, Şcoala nr. 195, Şcoala nr. 19 ’’Tudor Arghezi’’, Şcoala nr. 56 ’’Jose Marti”, Grădiniţa ’’Bambi’’, Step by Step, Small Size, Crazy Toys, RoSms, CityPlex, Consola Group, Malibu, Cultura 2000.
Parteneri media:
RRA, Radio Itsy Bitsy, National FM, Jurnalul Naţional, Tango, România Liberă, Port.Ro, Rahan, Lilliput, Minimax TV, Ioana Visul Copiilor, Familia Mea, 24 FUN, Cărticica -draga mea pentru  copii, Editua CD Press , 121.ro., revista Baby, PR Wave, IDieta.ro

Bucuresti, 8.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *