free download 78 travel guides written by experts

Noul terminal logistic Gebruder Weiss din Bucuresti

Organizatia de austriaca de top in transporturi si logistica Gebruder Weiss (GW), va prezinta astazi noul terminal in valoare de 15 milioane Euro din capitala Romaniei. Incepand cu data de 27 Aprilie, toate diviziile din Bucuresti cu exceptia Air & Sea sunt situate intr-o noua locatie, localizata in mod strategic pe austostrada A1 langa Bolintin Deal, la o distanta de doar 12 km de vechiul sediu.

“Relocarea in noua cladire are avantajul unei zone logistice mai extinse si al unor tehnologii mai avansate”, spune Viorel Leca, director general GW Romania. “ Acest lucru ne permite sa furnizam servicii complexe si sa venim cu solutii mai eficiente catre clientii si partenerii nostri.” Noua locatie cuprinde circa 8.500 mp pentru spatii de depozitare, 2.500 mp pentru spatii de cross-docking si 1300 mp de birouri pentru 100 angajati. Prima grija a echipei din Romania a fost de a preveni intarzierile care ar fi putut aparea ca urmare a relocarii. “ Dorinta noastra a fost de oferi un program uniform pentru o tranzitie fara cusur. Multumesc pe aceasta cale echipei pentru suportul oferit in administrarea cu success a acestei provocari”.

Programul de investitii ramane neschimbat

‘Vom continua cu investirea a 100 milioane Euro in Europa Centrala si de Est, pentru moment. Anul acesta deschidem noi terminale logistice in Bucuresti si Senec. In ceea ce priveste pietele din Belgrad, Sofia si Zagreb, suntem inca in faza de testare si vom ajunge la o concluzie anul acesta’ afirma Wolfgang Niessner, CEO GW, in cadrul conferintei de presa din Austria, din luna martie. Per ansamblu, o investitie in valoare de 34 milioane de Euro este prognozata pentru acest an. Un nou terminal logistic va fi finalizat in Austria si o parte din sediile companiei se vor muta in aceata noua locatie.

Solutii logistice

‘Suntem o companie independenta si ne axam pe un parteneriat solid cu clientii nostri. Prin intermediul solutiilor noastre logistice furnizam un ansamblu de instrumente de business de ultima generatie pentru proiecte complexe’ adauga Leca. GW s-a axat pe dezvolatrea distributiei interne prin deschiderea unor noi birouri pentru camioane complete (Constanta, Cluj, Bacau, Sibiu), 2 noi puncte de lucru de cross-docking in Bacau si Sibiu si de intarire a echipelor locale in vederea dezvoltarii ulterioare. Suntem convinsi ca relocarea intr-un nou terminal constituie baza perfecta pentru a deveni mai competitivi”, declara Viorel Leca. Thomas Moser, GW Regional Manager adauga: ‘ Am achiziotat, de asemenea, teren in zona Aradului in vederea unei dezvoltari ulterioare a infrastructurii. Ne-am mutat intr-o cladire inchiriata pana cand noua cladirea va fi construita. Acest pas intermediar este necesar ca urmare a dezvolatrii rapide regionale.’continua Moser.

Cifre si date despre noul terminal GW
15 rampe de intrare cu docuri acoperite
14 rampe de iesire cu docuri acoperite
2 rampe de incarcare laterala
12 metri inaltime reala
3 metri latime culoar
monitorizare video interna si externa 24 h

INTERFLEX acces controlat electronic certificare TAPA in desfasurare

Concernul Gebrüder Weiss

Concernul Gebruder Weiss cu sediul in Lauterach (Vorarlberg, Austria) are un total de peste 4500 angajati si 135 locatii in lume. GW este reprezentata in Europa Centrala si de Est prin intermediul sediilor din Austria, Germania, Cehia, Italia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania si Ucraina. Pentru anul 2008, compania GW a inregistrat o cifra de afaceri de 990 milioane Euro.

Bucuresti, 02.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *