free download 78 travel guides written by experts

Noul sezon “Asta-i Romania!” incepe sambata, 5 septembrie, la Kanal D

Noul sezon al emisiunii prezentate de Mihai Ghita va debuta sambata, la ora 20.00, cu un reportaj emotionant despre unul dintre locurile sacre ale tarii: Manastirea Nicula, spatiu de pelerinaj si rugaciune pentru zeci de mii de romani

La Manastirea Nicula (judetul Cluj), un colt mirific al Romaniei, vin oameni din toata tara ca sa-si arate credinta, sa le fie iertate pacatele sau sa ceara ajutor divin pentru unele probleme care nu au putut fi rezolvate "pe cai lumesti". In jurul bisericutei de lemn se aduna mii de oameni si isi inalta rugaciunile, iar reporterii "Asta-i Romania!" au fost martorii unor confesiuni si momente tulburatoare. Unii credinciosi asteapta un an intreg Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, ca sa porneasca intr-o procesiune veche de sute de ani. Iau cu ei merinde cat sa nu moara de foame si pleaca pe jos spre Nicula.

"Nu e bine sa te indestulezi, pentru ca astfel cainta ar fi pe jumatate facuta", spune in fata camerei de filmat un pelerin, convins ca sacrificiul sau si al altor oameni nu va fi zadarnic. "Unii vin cu carutele trase de cai si fac trei zile pe drum, la dus, si inca trei zile la intoarcere. Altii vin pe jos, desculti, pentru ca rugile si cainta sa le fie primite. Numai asa, cred ei, Maica Domnului le vindeca ranile sufletesti sau trupesti", spune Mihai Ghita, prezentatorul emisiunii.

In drumul spre Nicula, oamenii primesc ajutor de la localnici – cozonac, paine, apa proaspata sau baloti de lucerna pentru caii osteniti de caldura si de drum. Asa este traditia, asa se procedeaza de sute de ani.

"Este un efort pana urci la manastire la Nicula, dar talcuirea efortului e una spirituala. Pentru a o intalni pe Maica Domnului, trebuie sa faci un efort spiritual. Efortul este expresia unui dor interior puternic, dor de Dumnezeu…", spune unul dintre calugarii de la manastire.

Nu ratati un reportaj impresionant despre drumul sacru al pelerinilor, in prima editie a noului sezon "Asta-i Romania", sambata, de la ora 20:00!

Bucuresti, 02.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *