Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Noul sezon al serialului ANATOMIA LUI GREY, care are premiera în luna septembrie la DIVA, este plin de emoții și surprize

Chiar dacă furtuna a trecut, relațiile și poveștile de iubire care s-au înfiripat în spitalul Grey Sloan Memorial trebuie să supraviețuiască, în sezonul 10 al serialului Anatomia lui Grey, care are premiera la DIVA marți, 5 septembrie, cu două episoade difuzate de la ora 21:00. Evenimentele tragice testează legăturile, iubirea nu rezistă în anumite cupluri, iar spitalul trebuie să spună adio unuia dintre cele mai îndrăgite personaje.

În deschiderea noului sezon, medicii de la Spitalul Memorial Grey Sloan trebuie să facă faţă haosului lăsat în urmă de furtuna din sezonul trecut. O imensă alunecare de teren răneşte un grup de locuitori din Seattle, iar puţinii medicii de la Urgenţe intră în acţiune. În paralel, Meredith (Ellen Pompeo) trebuie să ia o decizie care va afecta viaţa unei persoane iubite, Callie (Sara Ramirez) este şocată de infidelitatea Arizonei (Jessica Capshaw), iar viaţa lui Richard (James Pickens, Jr.) este în mare pericol. Mai mult, medicii primesc o veste devastatoare.

Anatomia lui Grey, sezon 10
În noile episoade, April (Sarah Drew) este ocupată cu pregătirile pentru căsătorie, dar familia îi pune nervii la încercare. În paralel, în spital revine o figură familiară, unul dintre medici primește o veste care îi schimbă viața, iar spre finalul sezonului medicii din Spitalul Memorial Grey Sloan îşi iau un rămas-bun emoţionant de la unul dintre personaje. Este un sezon plin de emoții și surprize, în care asistăm la decizii care schimbă destine.

Urmăriți noile episoade din Anatomia lui Grey, sezonul 10, marțea, la 21:00, începând din 5 septembrie, la DIVA. În fiecare marți vor fi difuzate câte două episoade.

ANATOMIA LUI GREY

SEZONUL 10

DOSAR DE PRESĂ

„Anatomia lui Grey” este considerat unul dintre cele mai bune seriale dramatice contemporane, laureat cu Globul de Aur pentru „cel mai bun serial dramatic”, în 2007, şi nominalizat de multe ori la Emmy (printre care şi pentru „cel mai bun serial dramatic”).

În noul sezon, chiar dacă furtuna a trecut, relațiile și poveștile de iubire care s-au înfiripat în spitalul Grey Sloan Memorial trebuie să supraviețuiască. Evenimentele tragice testează legăturile, iubirea nu rezistă în anumite cupluri, iar spitalul trebuie să spună adio unuia dintre cele mai îndrăgite personaje. În urma unei masive aluncări de teren, spitalul nu mai face faţă numărului de pacienți, iar viețile a doi medici atârnă de un fir de ață.

BIOGRAFIILE ACTORILOR

ELLEN POMPEO – Dr. Meredith Grey
În 2007, Ellen Pompeo a primit o nominalizare la Globul de Aur, la categoria „cea mai bună actriţă principală într-un serial dramatic”, pentru rolul din „Anatomia lui Grey”. Alături de colegii ei de distribuţie, în acelaşi an a primit şi un Premiu Screen Actors Guild, la categoria „cea mai bună distribuţie într-un serial dramatic”. Originară din Everett (Massachusetts), Pompeo a avut primul ei rol important într-o peliculă odată cu „Moonlight Mile” (regizat de Brad Silberling, cu Jake Gyllenhaal, Dustin Hoffman şi Susan Sarandon). A mai jucat şi în „Vechea gașcă” (cu Luke Wilson, Vince Vaughn şi Will Ferrel) şi „Prinde-mă! Dacă poți!” (cu Leonardo DiCaprio, regizat de Steven Spielberg). Înainte de „Moonlight Mile”, Pompeo jucase în câteva pelicule independente, ca „Vine băiatu’!” şi „In the Weeds”.
INFORMAŢII PERSONALE
ORAŞ NATAL Everett (Massachusetts)
DATA NAŞTERII 10 noiembrie

SANDRA OH – Dr. Cristina Yang
Născută şi crescută în Ottawa (Canada), Sandra Oh a făcut balet de la 4 ani şi a apărut în prima ei piesă („The Canada Goose”) la 10 ani. La 14 ani, s-a apucat de actorie, apărând la TV, în reclame şi pe scena teatrală. După trei ani la prestigioasa National Theatre School of Canada, Oh a învins peste 1.000 de alte candidate, câştigând rolul principal din filmul TV marca CBC „The Diary of Evelyn Lau”, bazat pe povestea reală a unei poetese chinuite, care a fugit de acasă şi a ajuns prostituată şi dependentă de droguri pe străzile din Vancouver. Rolul i-a adus un premiu FIPA d’Or la Cannes, în 1994, şi o nominalizare la premiul Gemini (Emmy-ul canadian), în 1995 – ambele  la categoria „cea mai bună actriţă principală”.
Oh s-a mutat la Los Angeles în 1996, pentru primul sezon din totalul de 7 în care a jucat-o pe Rita Wu, secretara cu atitudine din serialul de comedie marca HBO „Arli$$”. În plus, pe micul ecran a mai apărut în „Sub pământ S.R.L.” (HBO), „Cronici din San Francisco” şi „Amy” (Showtime). A fost nominalizată la 5 Premii Emmy şi a câştigat un Glob de Aur (la categoria „ceamai bună actriţă secundară într-un serial dramatic”), un Premiu Screen Actors Guild (la categoria „cea mai bună actriţă/distribuţie într-un serial dramatic”) şi un Premiu Diversity (Creative Liberty Award 2005) pentu rolul Cristinei Yang din „Anatomia lui Grey”. În 2010, a apărut în pelicula britanică „Anchetele detectivului Tom Thorne”.
În plus, a ami jucat în peliculele „Sub soarele Toscanei”, „Prințesa îndărătnică”, „Capcană fatală”, „Un ascultător în noapte” şi „Dansând la Blue Iguana”. Oh şi-a împrumutat vocea în serialele animate „Tată în stil american”, „Phineas şi Ferb”, „Robot Chicken” şi „American Dragon: Jake Long”, dar şi în peliculele animate „Mulan 2”, „Tărâmul uitat de timp XIII: Înțelepciunea prietenilor” şi aplaudata piesă radiofonică „The Maltese Falcon”.
INFORMAŢII PERSONALE
ORAŞ NATAL Ottawa (Canada)
DATA NAŞTERII 20 iulie

JUSTIN CHAMBERS – Dr. Alex Karev
Justin Chambers s-a născut şi a crescut în Springfield (Ohio). A fost descoperit la metroul parizian şi şi-a început cariera ca model profesionist, lucrând în Europa, Japonia şi SUA şi având contracte cu Calvin Klein şi Armani, printre alţii.
Decis să devină actor, Chambers s-a mutat la New York şi a studiat timp de 4 ani la H.B. Studios şi Ron Stetson Studios. Această pregătire l-a ajutat să obţină câteva roluri la TV, în „Another World”, „New York Undercover”, „Rose Hill” (cu Jennifer Garner) şi „Four Corners” (cu Ann-Margret).
Descris ca „un fel de James Dean, combinat cu Marlon Brando” („Harper’s Bazaar”, 1998), Chambers a avut parte de o şansă de zile mari odată cu primul lui film pe marele ecran, „Culmile libertății”, regizat de Barry Levinson. Aici a jucat rolul unui tip cu probleme, dar bun la suflet, dovedindu-şi talentul alături de Adrien Brody. Apoi a jucat rolul principal, cel al lui D’Artagnan, în pelicula de aventuri marca Universal, „Muschetarul”. În plus, Chambers a apărut în comedia romantică de succes „Eu cu cine mă mărit?” (alături de Jennifer Lopez şi Matthew McConaughey), thrillerul „Zodiac” (cu Philip Baker Hall), aclamata producţie HBO „Dragoste oarbă” (în care a jucat rolul iubitului actriţei Uma Thurman) şi „Orașul corupt” (cu Mark Wahlberg şi Russell Crowe). Locuieşte la Los Angeles, cu soţia lui şi cei 5 copii ai lor.
INFORMAŢII PERSONALE
ORAŞ NATAL Springfield (Ohio)
DATA NAŞTERII 11 iulie

CHANDRA WILSON – Dr. Miranda Bailey
Chandra Wilson a primit un Premiu Screen Actors Guild, un premiu People’s Choice, 4 trofee NAACP Image şi 4 nominalizări la Emmy pentru rolul Dr. Miranda Bailey. În plus, are şi un trofeu NAACP Image pentru regie, ea stând la cârma multor episoade din „Anatomia lui Grey” din sezonul 6 încoace. A apărut pe coperta revistei „Heart and Soul” şi în paginile publicaţiilor „Ebony”, „Parade”, „Venice”, „Working Mother”, „Entertainment Weekly”, „TV Guide” şi „Essence”. Iar „The New York Times” a numit-o una dintre cele „8 figuri  demne de urmărit pe scenă şi în spatele acesteia”.
Wilson a fost laureată cu un Premiu Prism şi a fost nominalizată la Emmy pentru rolul ei din producţia Hallmark Channel, „Prietenie de conjunctură”. Pe micul ecran a mai apărut în „Bob Patterson” (ABC, în care o juca pe Claudia Hopper), „Clanul Soprano”, „Lege și ordine”, „Totul despre sex”, „Schimbul trei”, „În faţa instanţei”, „Cosby”, „Lege şi ordine: Brigada specială” şi „The Cosby Show” (roluri episodice). A avut roluri recurente în „One Life to Live” şi „Cum se judecă în Queens” şi a fost protagonista producţiei CBS „Schoolbreak Special Sexual Considerations”. În plus, a apărut în reclame la Blockbuster Video, Burger King, Scope şi United Negro College Fund, plus numeroase reclame radiofonice.
Pe marele ecran, a avut roluri secundare în „Frankie and Alice” (cu Halle Berry, regizat de Geoffrey Sax), „Lone Star” (regizat de John Sayles) şi „Philadelphia” (regizat de Jonathan Demme).
INFORMAŢII PERSONALE
ORAŞ NATAL Houston (Texas)
DATA NAŞTERII 27 august

JAMES PICKENS JR. – Dr. Richard Webber
Născut în Cleveland (Ohio), James Pickens Jr. A început să joace la Karamu House, cel mai vechi teatru afro-american din SUA. După ce s-a mutat la New York, a apărut în celebra producţie din 1981 a piesei lui Charles Fullers, „A Soldiers Play”, la Negro Ensemble Company, alături de colegii Denzel Washington şi Samuel L. Jackson. În 1990, Pickens s-a mutat pe Coasta de Vest şi a început să apară pe micul şi marele ecran.
A jucat în filme regiuate de unele dintre cele mai mari nume din industrie, printre care Steven Soderbergh („Trafic”), Oliver Stone („Nixon”), Warren Beatty („Bulworth”) şi Barry Levinson („Păcatele tinereții”, „Sfera”, „Jimmy Hollywood” şi „Culmile libertății”).
Binecunoscut publicului TV graţie rolurilor sale recurente în seriale ca „NYPD Blue – Viaţă de poliţist”, „Dosarele X”, „Cabinet de avocatură”, „Philly”, „Larry David, inamicul public nr. 1”, „Sub pământ S.R.L.”, „Viaţa la Casa Albă”, „Roseanne” şi „Beverly Hills 90210”, Pickens a apărut şi alături de Rob Lowe, în „Vizuina leului” (NBC), şi alături de William H. Macy şi Felicity Huffman, în „Un simplu caz de crimă” (TNT). Rolul său din „Anatomia lui Grey” i-a adus un premiu Screen Actors Guild pentru „cea mai bună distribuţie într-un serial dramatic” şi un trofeu NAACP Image, pe care l-a descris drept „extrem de satisfăcător, după 7 nominalizări consecutive”.
Locuieşte cu soţia lui, Gina, cântăreaţă de meserie, în San Fernando Valley. Au o fiică şi un fiu.
INFORMAŢII PERSONALE
ORAŞ NATAL Cleveland (Ohio)
DATA NAŞTERII 26 octombrie

SARA RAMIREZ – Dr. Callie Torres
Laureata Premiului Tony Sara Ramirez este cunoscută publicului graţie rolului chirurgului ortoped Dr. Callie Torres în serialul dramatic „Anatomia lui Grey”. În primăvara lui 2011, Ramirez a surprins fanii cântând cele mai importante melodii din episodul muzical special al serialului.
În 2007, distribuţia serialului „Anatomia lui Grey” a primit un Glob de Aur pentru „cel mai bun serial dramatic”, un Premiu Screen Actors Guild pentru „cea mai bună distribuţie într-un serial dramatic”, un trofeu Producers Guild („cea mai bună dramă TV episodică”) şi un premiu People’s Choice („serialul dramatic preferat”). Apoi, în 2011, Ramirez a fost nominalizată la un Premiu NAACP Image, la categoria „cea mai bună actriţă principală într-un serial dramatic”.
Înainte de „Anatomia lui Grey”, actriţa a mai jucat în serialele „NYPD Blue – Viaţă de poliţist”, „Lege şi ordine: Brigada specială”, „Schimbul trei”, „Orice e posibil” şi diverse episoade-pilot.
Actriţa este pasionată de muzică şi, în timpul liber, compune şi înregistrează.
INFORMAŢII PERSONALE
ORAŞ NATAL Mazatlán (Mexic)
DATA NAŞTERII 31 august

KEVIN McKIDD – Dr. Owen Hunt
Actorul scoţian Kevin McKidd este un nume cu prestanţă în lumea teatrală, cinematografică şi a televiziunii. El a debutat pe marele ecran în 1996, cu rolul din pelicula lui Gillies Mackinnon, „Small Faces”, după care a avut un rol principal (alături de Ewan McGregor) în „Trainspotting – Din viață scapă cine poate”. În plus, a jucat rolul unui soldat roman în serialul HBO „Roma” şi a fot un jurnalist care călătoreşte în timp în drama NBC „Journeyman” (2007).
În 2008, a apărut în comedia romantică „Mireasa e iubita mea!” (alături de Michelle Monaghan). În 2010, a apărut alături de Rosario Dawson, Uma Thurman şi Pierce Brosnan în pelicula lui Chris Columbus, „Percy Jackson şi olimpienii: Hoţul fulgerului”. McKidd a pus vocile a două personaje în animaţia Disney/Pixar „Neînfricată” (2012). În plus, a mai jucat în filmele „Hannibal: În spatele măștii”, „Regatul cerului” (de Ridley Scott), muzicalul „Refrenul iubirii” (de Irwin Winkler, cu Kevin Kline şi Ashley Judd), „Sixteen Years of Alcohol” (pentru care a fost nominalizat la Premiile British Independent Film), „Nicholas Nickleby”, „Hideous Kinky” (cu Kate Winslet) şi „Max” (cu John Cusack).
McKidd locuieşte la Los Angeles.
INFORMAŢII PERSONALE
ORAŞ NATAL Elgin (Scoţia)
DATA NAŞTERII 9 august

JESSICA CAPSHAW – Dr. Arizona Robbins
Pe lângă rolul ei în serialul „Anatomia lui Grey”, Jessica Capshaw a mai apărut, pe micul ecran, în serialele „Cabinet de avocatură”, „The L Word” şi „Cititorii de oase”. În 2005, Capshaw a jucat în miniseria TNT „Călători pe pământul făgăduinței”, alături de Keri Russell şi Josh Brolin. Pe marele ecran, a apărut în „Cavalerii de onoare” (cu Ed Burns şi Brittany Murphy), „Raport special” (cu Tom Cruise) şi „Scrisoarea de dragoste” (cu Blythe Danner şi Ellen DeGeneres).
Capshaw are o diploma Bachelor of Arts în literatură engleză de la Universitatea Brown. Capshaw locuieşte la Los Angeles cu soţul ei, Christopher Gavigan, şi copiii lor, Luke, Eve, Poppy şi Josephine.
INFORMAŢII PERSONALE
ORAŞ NATAL Columbia (Missouri)
DATA NAŞTERII 9 august

SARAH DREW – Dr. April Kepner
Născută şi crescută în  Stony Brook, Long Island, Sarah Drew a ştiut că trebuie să devină actriţă de la 5 ani, când a juct într-o piesă şcolară.
În timp ce studia teatrul la Universitatea din Virginia, viitoarea actriţă a fost remarcată de un director de casting, la un workshop dedicat muzicalurilor, la care participa, la NYU, în vacanţa de vară.
După numeroase roluri episodice în seriale celebre – ca „Mad Men: Nebunii de pe Madison Avenue” (în care a fost soţia lui Sal Romano, Kitty), „Glee” (în ca a fost Susie Pepper), „Medium” (în care a fost fiica Angelicăi Huston) şi un rol principal în filmul TV Hallmark „Front of the Class”, Drew a obţinut rolul din „Anatomia lui Grey”.
INFORMAŢII PERSONALE
ORAŞ NATAL Stony Brook (New York)
DATA NAŞTERII 1 octombrie

JESSE WILLIAMS – Dr. Jackson Avery
Originar din Chicago şi absolvent al Universităţii Temple, Jesse Williams şi+a început cariera profesională predând istoria americană, africană şi afro-americană, în şcolile publice din cartierele sărace din Philadelphia. De acolo s-a mutat la New York şi, după ce a lucrat la o firmă de avocatură, şi-a început cariera de actor profesionist.
Williams a apărut în filmele „Polițiști în Brooklyn”, „Patru prietene și încă o pereche de blugi”, „Cabana din pădure”, „Snake & Mongoose” (pe care l-a şi produs şi în care a jucat rolul legendarului drag racer Don „The Snake” Prudhomme), „Majordomul” (cu Forest Whitaker şi Liam Neeson) şi western-ul „They Die by Dawn” (cu Idris Elba şi Erykah Badu).
INFORMAŢII PERSONALE
ORAŞ NATAL Chicago (Illinois)
DATA NAŞTERII 5 august

PATRICK DEMPSEY – Dr. Derek Shepherd
Patrick Dempsey are un Premiu Screen Actors Guild (2007) şi două trofee People’s Choice (2007 şi 2008), pentru rolul său din „Anatomia lui Grey”. În plus, a fost nominalizat la Globul de Aur (în 2007 şi 2006) şi la premiile Screen Actors Guild (în 2006), la categoria „cel mai bun actor principal într-un serial dramatic”.
Dempsey a jucat în „Transformers 3”, „Marele jaf” (care a rulat la Festivalul de Film de la Sundance în 2011), dar e celebru pentru filmele din anii ’80 „Can’t Buy Me Love” şi „Curtezanul”. A mai jucat în peliculele „Casă, dulce casă”, „Scream 3 – Crimă în 3 timpi”, „Magna cum laudae”, „Alerta”, „Piscina lui Hugo”, „The Treat”, „The Palace Thief”, „Heaven Help Us”, „Întâmplare fericită”, „Surorile”, „Mașina lu’ babacu”, „Run”, „Mafioţii” şi „In the Mood”.
Pe micul ecran, Dempsey are o nominalizare la Emmy (2001) pentru rolul lui Aaron Brooks, fratele dezechilibrat al personjului jucat de Sela Ward în aclamatul film „Niciodată nu e prea tarziu!”. În 2003, a avut o apariţie episodică memorabălă în serialul de succes „Will şi Grace”, în rolul iubitului lui Will, iar în 2004 a apărut în aplaudata producţie HBO „Îngeri de oţeţ”, alături de Hilary Swank şi Anjelica Huston.
INFORMAŢII PERSONALE
ORAŞ NATAL Lewiston (Maine)
DATA NAŞTERII 13 ianuarie

SINOPSISURI EPISODICE

1. Seal Our Fate
HAOSUL PROVOCAT DE FURTUNĂ DEZECHILIBREAZĂ SPITALUL, IAR VIAŢA UNUIA DINTRE DOCTORI ESTE PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
Medicii de la Spitalul Memorial Grey Sloan trebuie să facă faţă haosului lăsat în urmă de furtuna din sezonul trecut. O imensă alunecare de teren răneşte un grup de cetăţeni din Seattle, iar puţinii medicii de la Urgenţe intră în acţiune. În paralel, Meredith trebuie să ia o decizie care va afecta viaţa unei persoane iubite, Callie este şocată de infidelitatea Arizonei, iar viaţa lui Richard este în mare pericol.

2. I Want You with Me
HAOSUL PROVOCAT DE FURTUNĂ DEZECHILIBREAZĂ SPITALUL, IAR VIAŢA UNUIA DINTRE DOCTORI ESTE PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
Lupta pentru salvarea celor afectaţi de furtună continuă, Callie ia o decizie îndrăzneaţă privind relaţia ei, iar medicii primesc o veste devastatoare.

3. Everybody’s Crying Mercy
CALLIE REFUZĂ ÎN CONTINUARE ORICE CONTACT CU ARIZONA
Meredith şi Derek se acomodează alături de bebeluşul lor, acasă, dar li se pare greu să stea departe de spital; Arizona încearcă să-şi salveze căsnicia distrusă; Alex şi Jo descurcă iţele noii lor relaţii; Owen se ceartă cu Jackson în legătură cu problemele financiare ale spitalului. În paralel, April aşteaptă cu nerăbdare rezultatele examenului.

4. Putting on the Ritz
SPITALUL MEMORIAL GREY SLOAN GĂZDUIEŞTE O GALĂ DE STRÂNGERE DE FONDURI
Medicii de la Spitalul Memorial Grey Sloan organizează o gală de strângere de fonduri, care devine extrem de competitivă după ce Jackson face o promisiune pripită. La spital, răbdarea lui Bailey e testată când are pe cap câţiva pacienţi extrem de dificili. În paralel, Shane şi Stephanie trebuie să se ocupe singuri de pacineţii internaţi la Urgenţe, iar Alex îi dezvăluie un secret emoţionant lui Jo în acest al 200-lea episod.

5. I Bet It Stung
MEREDITH SE CHINUIE SĂ SE ÎMPARTĂ ÎNTRE MUNCĂ ŞI FAMILIE
Meredith se reapucă de treabă, dar i se pare greu să dea 100% şi la muncă, şi acasă. Stephanie încearcă să o impresioneze pe mama lui Jackson, iar Jo se apropie prea mult de un pacient. În paralel, Callie şi Owen au de a face cu o situaţie emoţionantă legată de un pacient.

6. Map of You
DEREK ŞI CALLIE COLABOREAZĂ LA UN PROIECT

Derek şi Callie lucrează împreună la un proiect de mapare a creierului uman,  Richard încurajează stagiarii să înveţe folosindu-se de corpul lui, iar Meredith discută cu Callie şi apoi se gândeşte dacă să continue cercetările mamei sale. În paralel, Shane se simte în continuare vinovat de moartea lui Heather.

7. Thriller
LA SPITALUL MEMORIAL GREY SLOAN A VENIT HALLOWEEN-UL
În rol episodic apare Jason George („Mistresses”).
De Halloween, doctorii de la Grey Sloan au parte de o mulţime de pacienţi ciudaţi, fiindu-le afectate propriile planuri; în plus, viaţa unuia dintre ei este pusă în pericol. În paralel, Derek lucrează cu Ben la o nouă tehnică chirurgicală, iar Richard o supără pe Bailey când roagă un rezident din anul II să îl opereze.

8. Two Against One
TENSIUNEA DINTRE MEREDITH ŞI CRISTINA LE AFECTEAZĂ MUNCA
În rol episodic apare Jason George („Mistresses”).
Problemele dintre Meredith şi Cristina se agravează când una dintre ele o trădează pe cealaltă, la spital. Derek îi spune lui Jackson că vrea să-i lase pe rezidenţii din anul II să îi trateze pacienţii, iar April şi Matthew iau o decizie îndrăzneaţă cu privire la relaţia lor. În paralel, Bailey are probleme cu reîntoarecerea lui Ben.

9. Sorry Seems to be the Hardest Word
TĂRIA LUI CALLIE ESTE TESTATĂ
În rol episodic apare Hector Elizondo („Supravieţuitorul”).
Când un neaşteptat proces de malpraxis îi dă lui Callie lumea peste cap, tatăl ei (Hector Elizondo) îi face o vizită şi îi dezvăluie un secret interesant. În paralel, în scene de flashback, aflăm detalii suprinzătoare despre căsnicia lui Callie cu Arizona.

10. Somebody That I Used to Know
O GREŞEALĂ MICĂ I-AR PUTEA PROVOCA MARI NECAZURI LUI BAILEY

În rol episodic apare Jason George („Mistresses”).
Ben se teme că o discuţie cu Derek i-ar putea provoca probleme lui Bailey, Cristina stă de vorbă cu Shane, după ce tensiunea dintre ea şi Meredith creşte, iar nunta lui April îi pune pe Jackson şi Stephanie într-o situaţie jenantă. În paralel, Meredith plănuieşte o cină de Ziua Recunoştinţei, la ea acasă.

11. Man on the Moon
APRIL ŞI MATTHEW SE PREGĂTESC DE NUNTĂ
Surorile lui April sosesc la Seattle înaintea nunţii şi o calcă prompt pe nervi. Matthew şi Jackson sunt forţaţi să lucreze împreună când asistă la un accident îngrozitor, Callie şi Arizona încearcă din răsputeri să îşi repare relaţia, iar Cristina trebuie să transmită live o operaţie. În paralel, la sital revine o figură familiară.

12. Get Up, Stand Up
E ZIUA NUNŢII LUI APRIL
În ziua nunţii lui April, medicii de la Grey Sloan sunt toţi preocupaţi cu propriile drame. Meredith şi Cristina e ceartă în continuare în legătură cu proiectele lor de cercetare şi carierele proprii; Bailey îi spune adevărul lui Ben în legătură cu mutarea lui înapoi la Seattle; Shane se pune singur într-o situaţie riscantă. În paralel, Derek primeşte un telefon care îi va schimba viaţa.

13. Take it Back

MEDICII REACŢIONEAZĂ POST-EVENIMENT, LA CELE ÎNTÂMPLATE LA NUNTA LUI APRIL
În rol episodic apar James Remar („Dexter”) şi Jason George („Mistresses”).
După nunta lui April, doctorii trebuie să accepte consecinţele celor întâmplate. Meredith se simte trădată de Derek (care îşi încalcă o promisiune), Alex e furios după ce revine la spital şi află despre tatăl lui, iar Arizona şi Callie decid dacă îşi continuă sau nu relaţia. În paralel, Bailey îşi dă sema că s-a înşelat în privinţa pentru care Ben a decis să se mute înapoi la Seattle.

14. You’ve Got to Hide Your Love Away
SPITALUL INTERZICE RELAŢIILE ÎNTRE COLEGI
În rol episodic apare Jason George („Mistresses”).
După ce unul dintre medici depune o plângere anonimă, spitalul implementează o politică de non-fraternizare, iar cuplurile formate din doctori intră în panică. În paralel, Emma şi Owen discută despre viitorul lor, Cristina şi Meredith se distrează ca între fete, iar Richard apelează la ajutorul rezidenţilor pentru a se documenta în legătură cu un caz de cancer rar.

15. Throwing It All Away
ARIZONA ARE O ZI DIFICILĂ DIN PUNCT DE VEDERE FIZIC ŞI EMOŢIONAL
Arizona are o zi proastă, care se înrăutăţeşte după ce îl sfătuieşte pe unul dintre pacienţii lui Callie în legătură cu o potențială dublă amputare. Derek îşi încalcă promisiunea făcută lui Callie, iar Jo şi Stephanie descoperă un bebeluş abandonat în faţa spitalului. În paralel, doctorii au de a face cu urmările regulii de non-fraternizare: trebuie să meargă la întâlniri cu HR-ul şi unul dintre ei este suspendat.

16. We Gotta Get Out Of This Place
RICHARD ARE PARTE DE O SURPRIZĂ DE ZIUA LUI
În rol episodic apar Debbie Allen („Celebritate”), Keke Palmer („True Jackson, VP”) şi Paul James („Greek”).
De ziua lui Richard, Bailey îl invită să o asiste la o operaţie extrem de rară.  Meredith angajează o asistentă, pentru a o ajuta la proiectul ei, iar Callie – supărată foc – îl ia la întrebări pe Derek. În paralel, Shane o ajută pe Cristina să evalueze candidaţii pentru testul ei clinic şi cunoaşte o tânără viitoare mămică (Keke Palmer), care are nevoie de ajutorul lui.

17. Do You Know?
CRISTINA ÎŞI IMAGINEAZĂ CUM AR ARĂTA VIAŢA EI DACĂ AR FI ALTFEL
Cristina îşi imaginează două versiuni diferite ale propriei vieţi, în funcţie de decizia pe care o va lua. În paralel, unul dintre pacienţii spitalului decide dacă vrea să trăiască sau nu.

18. You Be Illin’
APARE O INFECŢIE LA SPITALUL MEMORIAL GREY SLOAN
În rol episodic apare Patrick Fabian („Dragoste mare”).
Spitalul se umple de pacienţi cu gripă, iar medicii încep şi ei să se îmbolnăvească, pe rând. Derek trebuie să lupte cu boala, pentru că se pregăteşte să ţină un discurs legat de maparea creierului, iar rezidenţii pariază cine se va îmbolnăvi primul. În paralel, un nou doctor care apare la spital îi dă lui Alex ocazia de a vedea o nouă modalitate de a practica medicina.

19. I’m Winning
CRISTINA PRIMEŞTE O VESTE DE ZILE MARI
Cristina e nominalizată la un Premiu Harper Avery şi, deşi majoritatea colegilor ei sunt încântaţi de asta, nu îşi permite să fie şi ea la fel. Bailey ajută în continuare un băieţel care nu are sistem imunitar, Alex se gândeşte să facă o shimbare, iar  Derek şi Callie folosesc o maşinărie care poate recunoaşte emoţiile. În paralel, Richard încurajează rezidenţii, vorbindu-le despre proiectele interesante din spital.

20. Go It Alone
CRISTINA SE PREGĂTEŞTE DE CEREMONIA HARPER AVERY
Cristina o roagă pe Meredith să o ajute să-şi pregătească discursul potenţial pentru acceptarea Premiului Harper Avery, dar insistă să meargă singură la ceremonie, deşi Owen se oferă să o însoţească. În paralel, Derek se simte copleşit de responsibilităţile de acasă şi de la spital. April şi Jackson se cerată în legătură cu religia şi copiii, iar Callie şi Arizona încearcă să-şi repare căsnicia.

21. Change of Heart
JACKSON ARE VEŞTI TULBURĂTOARE
În rol episodic apar Caterina Scorsone („Medici în Santa Monica”) şi Debbie Allen („Celebritate”).
Jackson trebuie să-şi anunţe colegii în legătură cu ceva dezamăgitor. În paralel, sora lui Derek, Amelia, vine într-o vizită surpriză, Richard o surpinde pe Catherine la Boston, iar când Bailey e frustrată de ritmul lent în care îi avansează cercetarea, ia o decizie riscantă.

22. We Are Never Ever Getting Back Together
CRISTINA DECIDE CE URMEAZĂ PENTRU EA, ÎN CARIERĂ
Isaiah Washington revine în rolul Dr. Preston Burke.
Cristina îi cere sfatul lui Meredith în legătură cu viitorul ei la spital. Derek şi Amelia colaborează la o operaţie dificilă, asupra unor gemeni siamezi. În paralel, Jo e extenuată: încearcă să rezolve mai multe cazuri în parelel. Iar Stephanie îşi dă seama cum stă de fapt treaba în cazul băiatului tratat de Bailey.

23. Everything I Do, Nothing Seems to Turn Out Right
AMELIA I SE DESTĂINUIE LUI MEREDITH
În rol episodic apare Caterina Scorsone („Medici în Santa Monica”).
Derek e plecat, aşa că Meredith stă cu Amelia şi descoperă ce crede aceasta cu adevărat despre timpul petrecut la Seattle. Bailey trebuie să-i asume răspunderea propiilor acţiuni, iar Callie primeşte veşti devastatoare. În paralel, rezidenţii intră în panică după ce aud că unul dintre ei va fi concediat.

24. Fear of the Unknown
MEDICII ÎŞI IAU RĂMAS-BUN DE LA  DR. CRISTINA YANG
În rol episodic apar Debbie Allen („Celebritate”), Caterina Scorsone („Medici în Santa Monica”) şi Jason George („Mistresses”).
Medicii de la Spitalul Memorial Grey Sloan îşi iau un rămas-bun emoţionant de la îndrăgita Cristina Yang. Seattle este zdruncinat de un posibil act terorist, care provoacă haos la spital. În paralel, Meredith ia o decizie radicală şi un medic primeşte veşti şocante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *