kinodiseea final

Noul serial AMC „The Terror” începe în România pe 27 martie 2018, cu primele două episoade

Serialul dramatic cu Jared Harris, Tobias Menzies și Ciarán Hinds va avea lansarea simultan cu cea din SUA 

Pentru a da fanilor șansa de a vedea noul serial dramatic „The Terror” odată cu premiera americană, AMC a schimbat data de lansare. Astfel, primele două episoade din thrillerul inspirat de romanul omonim al lui Dan Simmons, din 2007 (și creat de producătorii executivi Ridley Scott, David Kajganich și Soo Hugh) vor fi difuzate pe AMC în noaptea de 26 spre 27 martie, la ora 04:00 (ora României), fără a fi subtitrate.

Telespectatorii le vor putea urmări, în reluare și cu subtitrare, joi (29 martie), de la ora 22:00. Fiecare nou episod – din totalul de 10 – va fi programat apoi joia, la aceeași oră.

Imagini din serial sunt disponibile aici: https://www.dropbox.com/sh/yd4ol77bgg5tpfk/AADNuApUoXD5QR32V4tRsJl7a?dl=0.

Inspirat de o poveste adevărată, „The Terror” se centrează pe o periculoasă expediție a Marinei Navale Britanice într-un teritoriu încă neexplorat. Echipajul vrea să descopere Pasajul de nord-vest (calea de acces din Oceanul Arctic spre Pacific, de-a lungul coastei nordice a Americii de Nord). Pe o vreme chinuitoare, având la dispoziție resurse limitate, din ce în ce mai puțină speranță și temându-se de necunoscut, echipajul este împins până la limite. „The Terror” ilustrează ce se poate întâmpla cu un grup de bărbați înghețați, izolați și blocați la capătul Pământului, care sunt disperați să supraviețuiască și care nu se luptă doar cu elementele naturii, ci și între ei.

Distribuția îi include pe: Jared Harris (The Crown, Mad Men: Nebunii de pe Madison Avenue), în rolul Căpitanului Francis Crozier; Tobias Menzies (Străina), în rolul Căpitanului James Fitzjames; Ciarán Hinds (Urzeala tronurilor), în rolul lui Sir John Franklin; Paul Ready (Cuffs), în rolul Dr. Henry Goodsir; Adam Nagaitis (Sufragete), în rolul lui Cornelius Hickey; Nive Nielsen (Lumea nouă), care o joacă pe Lady Silence; Ian Hart (În căutarea Tărâmului de Nicăieri), în rolul lui Thomas Blanky; Trystan Gravelle (Mr. Selfridge), în rolul lui Henry Collins.

Filmat la Budapesta (Ungaria), serialul „The Terror” este produs de Scott Free, Emjag Productions și Entertainment 36, în colaborare cu AMC Studios. Pe lângă David Kajganich și Soo Hugh, lista producătorilor executivi îi mai include pe Ridley Scott, David W. Zucker, Alexandra Milchan, Scott Lambert și Guymon Casady.

AMC logo

THE TERROR

SINOPSIS

Inspirat de o poveste adevărată, „The Terror” se centrează pe o periculoasă călătorie efectuată de Marina Regală Britanică într-un teritoriu încă neexplorat. Echipajul vrea să descopere Pasajul de Nord-Vest (calea de acces din Oceanul Arctic spre Pacific, de-a lungul coastei nordice a Americii de Nord). Pe o vreme chinuitoare, având la dispoziție resurse limitate, din ce în ce mai puțină speranță și temându-se de necunoscut, echipajul este împins până la limite. „The Terror” ilustrează ce se poate întâmpla cu un grup de bărbați înghețați, izolați și blocați la capătul Pământului, care sunt disperați să supraviețuiască și care nu se luptă doar cu elementele naturii, ci și între ei.

Serialul are 10 episoade și adaptează cartea ononimă din 2007, semnată de americanul Dan Simmons. Volumul este axat pe celebra expediție a Căpitanului John Franklin (din 1845 – 1848, când vasele HMS Erebus și HMS Terror au dispărut în regiunea arctică).

PERSONAJE ȘI DISTRIBUȚIE

CĂPITANUL FRANCIS CROZIER
Jucat de Jared Harris

Francis Crozier este căpitanul vasului HMS Terror și adjunctul comandantului expediției (Sir John Franklin). Crozier este un marinar inegalabil și un irlandez care a ajuns să dețină o funcție de vârf în cadrul Marinei Regale a Majestății Sale. Acesta trebuie să își accepte statutul secund în cadrul expediției, fără a se crampona de asta, chiar dacă vede că toate realizările îi sunt ignorate și că sfaturile lui pertinente sunt ignorate. Când expediția începe să meargă prost și are, în sfârșit, șansa de a dovedi ce poate, va putea oare să își înfrunte demonii și să își salveze oamenii?

JARED HARRIS
Îl interpretează pe Căpitanul Francis Crozier

Actorul britanic laureat cu Premiul SAG trece printr-o etapă profesională de nota 10, având în ultima perioadă roluri în premiatul serial Netflix „The Crown” (în care este Regele George al VI-lea), în „Aliatul” (alături de Brad Pitt și Marion Cotillard) și aplaudatul film independent „Certain Women” (alături de Kristen Stewart, Laura Dern și Michelle Williams).

Harris este celebru grație rolului din serialul AMC „Mad Men – Nebunii de pe Madison Avenue”, în care l-a jucat pe Lane Pryce, rol care i-a adus prima lui nominalizare la Premiile Emmy, la categoria „cel mai bun actor secundar într-un serial dramatic”. Serialul are în palmares 3 Globuri de Aur consecutive (la categoria „cel mai bun serial dramatic”, fiind prima și singura producție TV care reușește acest record), 4 Premii Emmy consecutive și alte două nominalizări (la categoria „cel mai bun serial dramatic”).

Printre viitoarele lui proiecte se află serialul original Amazon „Carnival Row” și miniseria HBO „Chernobyl” (vara lui 2018).

SIR JOHN FRANKLIN
Jucat de Ciarán Hinds

Sir John Franklin este căpitanul vasului HMS Erebus și comandantul expediției, un lider cu experiență, al cărui trecut ascunde ceva păcate făcute în rândurile Marinei Regale. Este un bărbat pe care „toată lumea îl place, dar pe care nimeni nu îl respectă”. Franklin a văzut oameni murind la datorie, sub comanda lui, în timpul altei expediții polare și – la finalul carierei sale – ar vrea să se retragă în glorie, devenind cel care a descoperit, în sfârșit, Pasajul de Nord-Vest. Dar, în ciuda eforturilor sale, ambiția îi pune în mare pericol pe bărbații pe care îi are în subordine și Franklin trebuie să încerce să repare dezastrul provocat de îngâmfarea lui victoriană.

CIARÁN HINDS
Îl interpretează pe Sir John Franklin

Ciarán Hinds și-a început cariera la Citizens Theatre din Glasgow, a fost membru al companiei teatrale de aici ani buni, a jucat pe scene din Belfast, Galway, Dublin, Londra și New York. A apărut recent în piesa „The Girl from the North Country”, a lui Conor McPherson, la teatrul Old Vic din Londra. Iar înainte a jucat în „Hamlet”-ul lui Lyndsey Turner (la Barbican) și în noua piesă a lui Mark O’Rowe, „Our Few and Evil Days” (la Teatrul Abbey). Mai are în palmares piesele: „The Night Alive” (de Conor McPherson, la New York), „Cat on a Hot Tin Roof” (pe Broadway), „Juno and the Paycock” (de Howard Davies, la Teatrul Abbey, din Dublin), „The Birds for the Gate Theatre” (de Conor McPherson, la Teatrul Gate), „The School for Wives” (pentru Field Day Company) și „The Yalta Game” (de Brian Friel).

S-a aflat în turneu internațional cu piesa „The Mahabharata” (a companiei lui Peter Brook) și a jucat roluri principale la Royal Shakespeare Company, Royal Court, Donmar Warehouse și Teatrul Național, unde a jucat ultima dată în „Burnt by the Sun” și „Closer” (care s-a mutat apoi pe Broadway).

Pe micul ecran, a fost Mance Rayder în „Urzeala tronurilor”, Bud Hammond în „Political Animals”, DCI Langton în „Above Suspicion” și Iulius Cezar în co-producția BBC/HBO „Roma”. În plus, are în CV numeroase apariții televizate, printre care roluri principale în „The Mayor of Casterbridge”, „Jane Eyre”, „Seaforth”, „Ivanhoe”, „Sherlock Holmes”, „Prime Suspect 3” și versiunea premiată a romanului semnat de Jane Austen, „Persuasion” (în care l-a jucat pe Căpitanul Wentworth).

Pe marele ecran, a jucat în numeroase pelicule, ca: „Bucătarul, hoțul, soția hoțului și amantul ei”, „December Bride”, „Între prieteni”, „Titanic Town”, „Mame și fii”, „Oscar și Lucinda”, „Fiul pierdut”, „Ape tulburi”, „Mary Reilly”, „Drumul spre pierzanie”, „Pericol absolut”, „Eu și Mickybo”, „Fetele din calendar”, „Lara Croft Tomb Raider: Leagănul vieții”, „Declarația”, „Veronica Guerin”, „Fantoma de la Operă”, „Miami Vice”, „Munchen”, „Mai aproape de cer”, „Povestea nașterii Domnului”, „Hallam Foe”, „John Carter”, „Harry Potter și Talismanele Morții” 1 și 2, „Un spion care știa prea multe”, „Femeia în negru”, „Un spion care știa prea multe”, „The Disappearance of Eleanor Rigby”, „The Sea”, „Regatul de gheață”, „Hitman: Agent 47”, „The Driftless Area”, „Sângerează pentru visul tău!” și „Silence”.

CĂPITANUL JAMES FITZJAMES
Jucat de Tobias Menzies

Adjunctul de pe HMS Erebus, James Fitzjames este o tânără speranță a Marinei Regale Britanice. Deși nu mai navigat niciodată în regiunile polare, Sir John Franklin are încredere în el, în timp ce cu Francis Crozier nu se înțelege deloc. Fitzjames îl consideră pe Crozier un bețiv plictisitor, dar știe că acesta vede dincolo de aparențe și îi ghicește adevărata față. Și Crozier are dreptate: când expediția este pusă în pericol, masca încrezătoare a lui Fitzjames începe să alunece și, de sub ea, iese la iveală un bărbat cu secrete paralizante.

TOBIAS MENZIES
Îl interpretează pe Căpitanul James Fitzjames

Absolvent al Academiei Regale de Artă Dramatică, cu numeroase roluri pe scena teatrală, Tobias Menzies este celebru grație rolului din serialul Starz „Străina” (nominalizat la Globul de Aur și adaptat după seria de bestsellere ale scriitoarei Diana Gabaldon, în care este Frank Randall/Căpitanul Black Jack Randall, rol care i-a adus o nominalizare la Globul de Aur).

În plus, a jucat recent în filmul „Lumea de dincolo: Războaie sângeroase” (alături de Kate Beckinsale) și filmează momentan pelicula „Carmilla” (inspirată de romanul ononim al lui Joseph Sheridan Le Fanu, din 1872, considerat unul dintre primele volume de ficțiune despre vampiri; scenariul va spune o poveste de dragoste din anii 1780).

În 2016, Menzies a fost coleg cu Olivia Colman, Hugh Laurie și Tom Hiddleston în miniseria AMC/BBC „Managerul nopții” (nominalizată la Emmy) și mai este cunoscut grație rolurilor lui Edmure Tully (în serialul HBO „Urzeala tronurilor”, premiat cu Emmy) și Dr. Harries (în serialul de comedie Amazon „Catastrophe”).

L-am mai văzut, în plus, în filmele: „The Honourable Woman”, „Casino Royale”, „Remușcare”, „Isterie”, „Marea Neagră”, „Anton Chekhov’s The Duel”, „În căutarea Tărâmului de Nicăieri” și serialele „Roma”, „The Shadow Line”, „Black Mirror”, „Doctor Who”, „În slujba națiunii”. Pe scena teatrală a apărut în numeroase producții, ca: „The Recruiting Officer” (la Donmar Warehouse, în Londra ), „The History Boys” (la Teatrul Regal Național, în Londra), „Uncle Vanya” (la Teatrul Almeida, din Londra), „King Lear” (alături de Pete Postlethwaite), „The Children’s Hour” (alături de Keira Knightley), „Hamlet” (de Rupert Goold).

DOCTORUL HARRY GOODSIR
Jucat de Paul Ready

Cel mai tânăr dintre cei patru medici ai expediției, Harry Goodsir este un suflet blând, care se alătură grupului pentru a explora natura din zona arctică. Fiind deschis la minte și plin de empatie, este primul care își dă seama că ceva supranatural e în joc la fața locului și vrea să înțeleagă forțele care conlucrează pentru a-i distruge pe membrii expediției. În paralel, își dublează eforturile de a înțelege acest peisaj vast, ciudat, rece și pe locuitorii lui.

PAUL READY
Îl interpretează pe Doctorul Harry Goodsir

Paul Ready este un actor britanic prolific pe scena teatrală și micul/marele ecran. Printre numeroasele lui roluri TV se numără cel recent din serialul de comedie BBC „Motherland”, dar și „The Witness for the Prosecution”, „Cuffs” și „Ripper Street” (tot BBC), „Fortitude (Sky Atlantic), „Virtuoso” (HBO) și „Utopia” (Channel 4). A mai jucat în filmele „The Death of Stalin” și „Private Peaceful”.

Pe scena teatrală, Ready a apărut în numeroase piese de succes la Teatrul Național și în West End, jucând recent în „Measure for Measure” (la Young Vic), dar și în „In the Republic of Happiness” (la Royal Court), „Noises Off” (la Old Vic/West End), „A Woman Killed with Kindness”, „Time and the Conways”, „Major Barbara and Saint Joan” (toate la Teatrul Național) și „World Music” (la Donmar Warehouse).

CORNELIUS HICKEY
Jucat de Adam Nagaitis

Cornelius Hickey e marinar de pe HMS Terror și un tip care nu ar trebui deloc să atragă atenția ofițerilor. Dar Hickey nu e deloc ceea ce pare. E un tip ambițios și șmecher, care încearcă să se bage pe sub pielea oricui, pentru a urca pe scara socială. Iar când eforturile lui dau greș, Hickey începe să disprețuiască autoritatea și devine un tip și mai periculos, care amenință expediția din interior, în timp ce colegii lui luptă cu forțe exterioare mortale.

ADAM NAGAITIS
Îl interpretează pe Cornelius Hickey

Adam Nagaitis este născut și crescut în Marea Britanie, urmând cursurile prestigioasei Academii Regale de Artă Dramatică din Londra. De la absolvirea din 2012, Nagaitis a apărut în „Sufragete” (alături de Carey Mulligan), „Pasager în trenul terorii” (alături de Liam Neeson) și în serialele „Happy Valley”, „Banished” și „Outlaws”. În 2017, Nagaitis a jucat alături de Rosamund Pike în pelicula „HHhH”.

LADY SILENCE
Jucată de Nive Nielsen

Fiica unui șaman de temut din zona arctică unde locuiește populația Netsilik, „Lady Silence” (cum este poreclită de bărbații din expediție) este, inițial, o tânără a cărei viață este destabilizată de apariția în zonă a două nave pline de europeni, care strică echilibrul fragil de aici. Dar aceasta trebuie să învețe să-și controleze rapid temerile și să găsească o modalitate de a-și proteja poporul și pe unii dintre membrii expediției, de care se apropie și cărora le devine prietenă. Doar ea pare a deține cheia inversării dezastrului supranatural care amenință supraviețuirea grupului de europeni.

NIVE NIELSEN
O interpretează pe Lady Silence

Nive Nielsen și-a început cariera ca solistă a formației groenlandeze Nive and the Deer Children, care s-a lansat în 2009, cu albumul „Nive Sings!” (acesta a avut un succes enorm, 1 din 10 groenlandezi cumpărându-l). Când studia în Ottawa, prietenul și viitorul ei coleg de formație a încurajat-o să cânte la ukulele și să compună câteva melodii. Deși nu mai cântase și nici nu mai scrisese niciodată cântece, Nielsen a acceptat provocarea și a compus melodia „Room”, care a devenit unul dintre primele cântece produs de grupul Nive and the Deer Children. După succesul compleșitor al albumului „Nive Sings!”, formația a semnat un contract cu Glitterhouse Records. Al doilea lor album, „Feet First”, a fost lansat în 2016.

Grupul a adunat, de-a lungul timpului, numeroase trofee (ca Premiul Stardust, un Premiu Independent Music și o nominalizare la Premiul Nordic Music Prize) și a făcut turnee în Europa, America de Nord, Japonia și Coreea de Sud. Melodiile lor au fost incluse pe coloana sonoră a câtorva filme, cel mai notabil fiind „Nuummioq” (care a rulat la Festivalul Internațional de Film Sundance). Grupul se pregătește acum de înregistrarea celui de-al treilea album.

După ce a studiat timp de un an în Spania, a petrecut un an la Red Cross Nordic United World College din Norvegia, a studiat științele politice la Universitarea Carleton din Ottawa (Canada) și are un master în Antropologie Vizuală de la Colegiul Goldsmiths (Marea Britanie). Apoi a revenit în Groenlanda, unde s-a angajat în televiziunea și radioteleviziunea locale, ca documentarist, producător și prezentator. Ulterior, a apărut în câteva emisiuni și documentare locale, dar și în filmul „Lumea nouă” (alături de Colin Farrell).

THOMAS BLANKY
Jucat de Ian Hart

Specialistul în ghețuri de pe HMS Terror, Thomas Blanky este prieten vechi al Căpitanului Francis Crozier. A fost și el căpitan, la rândul lui, dar preferă lupta cu ghețurile și rezolvarea puzzle-ului arctic în locul manevrelor sociale și a politicii care vin odată cu funcția. Este un tip inteligent, o forță de neoprit, care refuză să tremure în fața problemelor. Când alții bat în retragere, Blanky stă bine pe propriile picioare, zâmbește fin și are deja vreo 12 idei perfecte pentru a rezolva orice amenințare.

IAN HART
Îl interpretează pe Thomas Blanky

Ian Hart și-a început cariera pe scena teatrală, când era student la Liverpool (Marea Britanie). La scurt timp, a bifat roluri în „Tărâmul de nicăieri” (alături de Johnny Depp) și „Inamicul statului” (alături de Will Smith), dar și în serialele „The Bridge”, „Imperiul din Atlantic City”, „Agents of S.H.I.E.L.D.” și „Bates Motel”.

Hart este celebru grație rolului Profesorului Quirrell din „Harry Potter și piatra filozofală” și a câștigat un premiu pentru rol principal masculin la Festivalul de Film Tribeca, în 2004, pentru rolul din „Blind Flight”.

EPISOADE

EPISODUL 1: „GO FOR BROKE”
Expediția arctică condusă de Sir John Franklin Arctic mai are 320 km până va descoperi Pasajul de Nord-Vest (calea de acces din Oceanul Arctic spre Pacific, de-a lungul coastei nordice a Americii de Nord), când una dintre cele două nave are un accident. Sir John trebuie să facă o alegere dificilă, care ori îi va distruge, ori le va pava drumul spre glorie.

EPISODUL 2: „GORE”
După ce petrec o iarnă lungă prinși între ghețuri, odată cu primăvara optimistul Sir John trimite câțiva bărbați în recunoaștere, în toate direcțiile, pentru a căuta o zonă în care apa nu este înghețată. Dar unul dintre aceștia face o descoperire periculoasă și devine ținta unui prădător letal.

EPISODUL 3: „THE LADDER”
Dezghețul mult-așteptat nu mai vine odată, iar navele sunt amenințate în continuare de „creatura de pe gheață”, așa că adjunctul lui Sir John, Căpitanul Francis Crozier, încearcă să îl convingă pe Sir John să-i trimită pe continentul canadian pe câțiva dintre ei, pentru a chema ajutoare.

EPISODUL 4: „PUNISHED, AS A BOY”
O nouă iarnă începe, iar navele sunt victimele unui atac înspăimântător, care le dovedește oamenilor că nu au de a face cu un simplu urs polar. Creatura care îi vânează este vicleană și îi determină să devină paranoici și să intre în panică. Ofițerii expediției sunt forțați să admită că salvarea ar putea veni de la inuiții din zonă.

PRODUCĂTORI EXECUTIVI

RIDLEY SCOTT
Producător executiv

Ridley Scott, unul dintre cei mai celebri regizori și producători din industrie, este celebru pentru filmele: „Thelma și Louise”, „Alien”, „Elicopter la pământ!”, „Vânătorul de recompense” și „Gladiatorul” (laureat cu Oscar, Globul de Aur și BAFTA la categoria „cel mai bun film”, dar și un Oscar pentru rol masculin principal – Russell Crowe). De-a lungul carierei sale, Scott a fost onorat la Premiile Emmy, Festivalul de Film de la Cannes și Premiile PGA.

În 1995, a pus bazele Scott Free Productions, companie de producție pentru proiectele sale pentru micul și marele ecran, ca filmele „Hannibal”, „Pus pe jar”, „Gangster american”, „Trauma”, aplaudatul serial TV „Soția perfectă” și filmele TV „Asasinarea lui Lincoln/Kennedy/Iisus/Reagan”. Printre cele mai noi filme produse de Scott Free se numără „Mark Felt: The Man who Brought Down the White House” (cu Liam Neeson și Diane Lane) și „Crima din Orient Express” (cu Kenneth Branagh, Johnny Depp și Michelle Pfeiffer).

DAVID KAJGANICH
Producător executiv/Showrunner

David Kajganich are în spate o carieră construită ca scenarist și producător cinematografic, în cadrul unor proiecte ca „Poveste adevărată” (cu James Franco și Jonah Hill), „A Bigger Splash: pasiuni periculoase” (cu Ralph Fiennes) și „Suspiria” (cu Tilda Swinton și Dakota Johnson). Kajganich scrie momentan drama psihologică „The Riders”, pentru regizorul Ridley Scott. În plus, timp de 10 ani, a fost medic și ghid specializat în supraviețuirea în sălbăticie și a spus de multe ori povestea expediției Franklin, pierdute în ghețurile nordice, în jurul unor focuri de tabără. „The Terror” este primul lui serial.

SOO HUGH
Producător executiv/Showrunner

Soo Hugh este scenaristă și producătoare și a lucrat la proiecte ca serialele „The Killing”, „Under the Dome”, „The Whispers” (bazat pe povestirea lui Ray Bradbury, produs de Steven Spielberg și regizat de Mark Romanek), filmul „Barbarella” și numeroase alte proiecte de studio, care nu au văzut lumina marelui ecran.

DAVID W. ZUCKER
Producător executiv

David W. Zucker este President of Television în cadrul Scott Free și producător executiv al serialului Amazon „The Man in the High Castle” (adaptare după Philip K. Dick), „Lupta perfectă” (spin-off-ul apreciatului serial „Soția perfectă”), serialul de comedie Amazon „Jean-Claude Van Johnson” (cu Jean-Claude Van Damme), drama „Strange Angel” (care va fi regizată de David Lowery) și „The Passage” (inspirat de trilogia bestseller a lui Justin Cronin). Sub conducerea lui, s-au mai produs titluri ca „Mercy Street”, „Klondike”, „Asasinarea lui Lincoln”, „Asasinarea lui Kennedy” și „Asasinarea lui Iisus”.

ALEXANDRA MILCHAN ȘI SCOTT LAMBERT
Producători executivi

În ultimii 20 de ani, Alexandra Milchan a fost producător al unor povești TV, digitale sau pentru marele ecran, lucrând la proiecte ca „Lupul de pe Wall Street” (film nominalizat la Oscar), „The Red Sea Diving Resort” (cu Chris Evans, care se va lansa în 2018) și viitorul serial Showtime „Guantanamo” (la care Milchan lucrează alături de Oliver Stone, principalul regizor al serialului). Alături de soțul ei, Scott Lambert, Alexandra Milchan va produce viitorul serial marca David O. Russell, cu Robert De Niro și Julianne Moore, și filmele „The Silence” (cu Stanley Tucci, Kiernan Shipka, Miranda Otto și John Corbett), „Mary” (cu Gary Oldman și Emily Mortimer), „Now I See You” (cu Emma Roberts).

Scott Lambert a mai lucrat pentru FILM 360 (subsidiară a Management 360) și Agenția William Morris (unde a reprezentat nume ca Scarlett Johansson, Kevin Spacey, Kiefer Sutherland și Sylvester Stallone).

GUYMON CASADY
Producător executiv

Guymon Casady este producător în cadrul Entertainment 360 (subsidiară a Management 360), e dublu laureat Emmy și face parte din echipa care produce „Urzeala tronurilor”. Printre filmele pe care le-a produs se numără „Terapie de cuplu” (cu Meryl Streep, Steve Carell și Tommy Lee Jones), „Steve Jobs” (regizat de Danny Boyle, scris de Aaron Sorkin, care i-a adus o nominalizare la Oscar lui Michael Fassbender și una actriței Kate Winslet) și „Super party la birou” (cu Jennifer Aniston, Jason Bateman și Kate McKinnon).

DAN SIMMONS
Producător executiv/Autorul romanului „The Terror”

Dan Simmons este autorul a peste 20 de romane și bestseller-uri și unul dintre puținii autori care scrie SF-uri, povești de groază, de suspans, ficțiune istorică și literatură de ficțiune tradițională. Volumele sale au fost publicate în peste 25 de țări și s-au vândut în milioane de copii în întreaga lume. Are numeroase premii în palmares, printre care cel mai prestigioase trofee SF: Hugo, Nebula și British Science Fiction Award. Simmons are în curs de eranizare numeroase cărți (caer vor devni filme și seriale TV), printre care: cvartetul de romane „Hyperion” (pe postul Syfy), „Summer of Night” (cu Sony Pictures) și „Darwin’s Blade” (la NBC).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *