free download 78 travel guides written by experts

Noul SEAT Ibiza obtine 5 stele la testele EuroNCAP

Noul SEAT Ibiza a obţinut un punctaj excelent la exigentele teste de impact realizate de organizaţia EuroNCAP: 5 stele pentru protecţia pasagerilor, 4 stele pentru siguranţa copiilor şi 3 stele pentru protecţia pietonilor. Acest rezultat situează modelul spaniol pe poziţia privilegiată a unuia dintre cele mai sigure automobile din segmentul său.

Pentru probe a fost selecţionat modelul SEAT Ibiza 1.4 16v de 85 CP versiunea Reference. Deoarece echipamentele diferă de la ţară la ţară, EuroNCAP efectuează testele pe modelul care prezintă dotări minime de siguranţă. În cazul noului SEAT Ibiza, aceste echipamente cuprind airbaguri frontale pentru şofer şi pasager, airbaguri laterale pentru cap şi torace, ABS, TCS + EBA, centuri de siguranţă pirotehnice acţionate electric cu limitator de sarcină pentru pasagerii din faţă, centuri de siguranţă spate în trei puncte,  sistem de avertizare sonoră şi luminoasă pentru centura de siguranţă  şi sistem de prindere Isofix pe scaunele laterale spate.
 
SEAT Ibiza obţine calificativul maxim de 5 stele pentru protecţia pasagerilor

Noul SEAT Ibiza a fost supus la trei teste de impact: frontal, lateral cu barieră şi lateral cu stâlp. Rezultatul obţinut: 5 stele, numărul maxim de stele posibil.

Astfel, la proba de impact frontal, noul SEAT Ibiza 2008 a obţinut 14 puncte din cele 16 posibile, iar la impactul lateral cu barieră a reuşit să obţină punctajul maxim de 18 puncte, în timp ce la testul de impact lateral cu stâlp, noua generaţie Ibiza a obţinut două puncte din două.

Cifrele vorbesc de la sine: totalul de 34 puncte reprezintă cel mai bun rezultat posibil, 5 stele EuroNCAP pentru protecţia pasagerilor.

Modelul obţine 4 stele pentru siguranţa copiilor

Nu mai încape îndoială că eforturile depuse de Centrul Tehnic SEAT pentru crearea unui automobil sigur au dat roade. Dovadă fac rezultatele obţinute de noul Ibiza la categoria siguranţa copiilor, unde cele 38 de puncte obţinute în urma testelor de impact l-au situat printre modelele cele mai sigure din punctul de vedere al protecţiei pentru cei mici.

În plus, uşurinţa cu care maşina poate fi echipată cu scaune pentru copii datorită inelelor de ancorare Isofix instalate pe scaunele laterale din spate şi posibilitatea montării unui al treilea punct de fixare numit Top Tether , care previne rotirea scaunului pentru copii în caz de coliziune, i-au permis noului SEAT Ibiza să se situeze printre automobilele de top din punctul de vedere al siguranţei copiilor, cu 4 stele EuroNCAP.

La categoria protecţia pietonilor s-au obţinut 3 stele

Protecţia pietonilor a reprezentat un aspect foarte important în etapa de proiectare a noului SEAT Ibiza. Astfel, au fost îmbunătăţite radical două porţiuni ale automobilului, respectiv capota cu zonele adiacente şi bara de protecţie, trecute acum prin proba de foc a testului EuroNCAP.

Rezultatul înregistrat de noul model SEAT a fost unul excelent: 19 puncte, echivalentul a  3 stele, bara de protecţie  obţinând calificativul maxim  pentru protecţia pietonilor în cazul unui impact.

Prin punctele câştigate la testele EuroNCAP, noul SEAT Ibiza realizează un mare salt calitativ, devenind unul dintre cele mai sigure automobile din segmentul său. Acesta înregistrează un rezultat excepţional, îndeplinind din punct de vedere tehnologic toate aşteptările noului automobil creat de marca spaniolă.

Pentru SEAT, sporirea siguranţei rutiere este un obiectiv la care se lucrează zi de zi, prin implementarea celor mai noi descoperiri în construcţia de automobile noi şi prin luarea măsurilor necesare pentru reducerea numărului de accidente pe şosea. În cazul noului Ibiza, factorul siguranţă a avut un rol fundamental, dovedit cu prisosinţă prin cele două milioane de kilometri parcurşi la testele de anduranţă.

Bucuresti, 02.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *