free download 78 travel guides written by experts

Noul LOTUS EXIGE S prezentat oficial in Romania

Lotus Exige Seste cel mai performant supercar produs la Hethel

· Mașina a fost dezvelită de Lord Green of Hurstpierpoint, Ministrul Comerțului și Investițiilor al Marii Britanii, la showroom-ul Lotus din Otopeni
· Performanța pură este caracteristica principală a noului Lotus Exige S

Astăzi a fost lansat oficial în România automobilul Lotus Exige S, cel mai recent model produs la Hethel, în Marea Britanie de către Lotus Cars. Evenimentul a avut loc  la showroom-ul Lotus de lângă Aeroportul Otopeni, în prezența Lord Green of Hurstpierpoint, Ministrul britanic pentru Comerț și Investiții, a Excelenţei Sale Martin Harris, Ambasadorul britanic la București și a domnului Ion Bazac, președintele Forza Rossa, reprezentantul oficial Lotus Cars în România.

Numeroși jurnaliști au apreciat momentul în care Lord Green a dezvelit maşina sportivă britanică, recunoscută ca un simbol al performanței și agilității, atribute specifice Lotus.

Cu o putere a motorului de 350 cai, raportat la o greutate de doar 1 167 kg, Exige S este cel mai performant supercar produs de Lotus. Elemente aerodinamice ale caroseriei (precum spoilerul, extractorul sau aripa spate) sunt concepute special pentru a garanta sportivitate, performanță maximă precum și o linie autentică.

Pachetul Race, parte din DPM (Dynamic Performance Management) include un sistem de plecare de pe loc programată și un reglaj optimizat al suspensiilor. Acestea transformă modelul într-un bolid de curse perfect adaptat unui drum spectaculos de munte sau unui circuit de viteză.

Pe scurt: Motor V6 amplasat central spate, supraalimentat, 3,5 litri, 350 CP; cutie de viteze manuală, 6 trepte, cu rapoarte scurte; greutate: 1,176 kg; raport Greutate/Putere: 3,3; performanțe: 0 la100km/h: 4,0 sec; viteză maximă: 274 km/h.

Lotus Exige S poate fi achiziționat de la Forza Rossa, reprezentantul oficial Lotus Cars în România, Republica Moldova, Serbia și Montenegro.

Din 2012, Lotus concurează în campionatul mondial de Formula 1 cu propria echipă, având piloți pe fostul campion mondial Kimi Raikkonen și pe campionul en-titre în seria GP2, Romain Grosjean.

Bucuresti, 15.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *