metalshow

Noul Director General al British Council

British Council are plăcerea de a vă anunţa că Martin Davidson va prelua rolul de Director General la nivel internaţional al organizaţiei în aprilie 2007. În acest moment, Martin Davidson este Director Adjunct British Council şi va succeda pe actualul Director General, Sir David Green, care îşi încheie mandatul în martie 2007 după opt ani de succes.

Lordul Kinnock, preşedintele consiliului de administraţie al British Council, afirmă: „Devotamentul faţă de activitatea şi ţelurile British Council, şi excelentele sale calităţi de manager şi inovator îl recomandă drept alegerea ideală pentru a conduce această organizaţie internaţională unică. Consiliul de administraţie priveşte înainte cu încredere, spre viitoarele programe de succes ale British Council, deoarece Martin Davidson pleacă de la un progres impresionant atins de actualul Director General, Sir David Green”. Secretarul de Stat pentru Afaceri Externe al Marii Britanii a confirmat numirea.

Martin Davidson afirmă: „Sunt foarte încântat de oportunitatea de a conduce British Council şi de a construi în continuarea a tot ce a reuşit Sir David Green să creeze de-a lungul anilor. Va fi o provocare, dar şi un mare privilegiu să fiu următorul Director General într-o perioadă în care misiunea British Council de a construi un climat de încredere dintre Marea Britanie şi naţiunile şi culturile din întreaga lume este mai relevantă ca niciodată”.

Pentru informaţii suplimentare sau pentru interviuri cu Martin Davidson, vă rugăm să o contactaţi pe Clare Sears, British Council Londra, la clare.sears@britishcouncil.org, telefon 0044 020 7389 4268 sau mobil 00 44 07917 174 057.

Note:

Martin Davidson va prelua rolul de Director-General al British Council în aprilie 2007. Martin Davidson are o vastă experienţă acumulată timp de 16 ani în China şi Hong Kong. Primul său post în Asia de Est a fost de Ofiţer District în districtul Tsuen Wan din Hong Kong. A lucrat de asemenea ca Ofiţer de Zbor în Forţele Regale Auxiliare Hong Kong. Pe baza experienţei sale din Asia de Est, Martin şi-a clădit o carieră de succes în cadrul British Council, devenind un profesionist de top al diplomaţiei culturale. S-a alăturat echipei British Council în 1983 şi primul său post a fost în Beijing, de la începutul anului 1984 până în 1987. S-a întors în Hong-Kong pentru a pune bazele birourilor British Council ce acopereau provinciile sudice al Chinei în 1989. Ultimul său post în străinătate a fost de Director British Council China, începând din 1985. S-a întors în Londra în martie 2000 ca Director pentru Asia de Est şi America şi a devenit ulterior Director pentru Europa, America şi Orientul Mijlociu. A fost numit Director Adjunct British Council în septembrie 2005. Martin este căsătorit şi are 3 copii. Este pasionat de teatru, este un entuziast al alpinismului şi al plimbărilor, şi un fan înfocat al rugby-ului. Martin Davidson a vizitat România la începutului lui februarie 2004.

Bucuresti, 20.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *