free download 78 travel guides written by experts

Noul concept Honda 3R-C va debuta in premiera mondiala

la Salonul International Auto de la Geneva 2010

Conceptul revoluţionar Honda 3R-C îşi va face debutul internaţional la Geneva, împreună cu conceptul EV-N care se va lansa la nivel european.

Atât conceptul 3R-C cu trei roţi, proiectat ca un vehicul cu un singur ocupant pentru un nivel de emisii zero, cât şi conceptul urban EV-N au la bază vasta tehnologie si cunostintele Honda în materie de vehicule cu motoare electrice.

3R-C

Acest concept revoluţionar de vehicul cu trei roti, acţionat de o baterie electrică este imaginea posibilă a viitorului vehicul de transport urban minimal pentru o singură persoană.Transmisia cu baterie electrică este montată în partea de jos a şasiului, prin urmare păstrându-se un centru de greutate coborat ce determină îmbunătăţirea stabilităţii.

Modelul 3R-C are un acoperis transparent care acoperă locul şoferului în timpul în care este parcat, cand nu este utilizat. În momentul în care 3R-C este în mişcare, acoperisul are rol de parbriz panoramic si ofera şoferului, poziţionat aproape de centrul de greutate, protecţie suplimentară faţă de caroserie şi uşi.

Marginile înalte ale învelișului de protecţie al scaunului conferă ocupantului un grad mai mare de siguranţă, diminuând riscurile la impact lateral şi îmbunătăţind protecţia în cazul condiţiilor atmosferice nefavorabile. În faţa şoferului se află un portbagaj care poate fi încuiat şi în care se pot păstra în siguranţă bagaje sau alte articole. Proiectanţii modelului 3R-C au creat o capotă flexibilă care înconjoară partea superioară pentru a reduce expunerea la vreme rea şi a îmbunătăţi confortul.

Studiul 3R-C a fost creat de designeri europeni care îşi desfăşoară activitatea la sediul de Cercetare şi Design al Honda, în Milano.

EV-N

Conceptul EV-N, care a fost prezentat iniţial în cadrul Salonului Auto de la Tokyo îşi va face debutul european la Geneva.

EV-N este un studiu de vehicul electric cu baterie, care evocă spiritul automobilului miniatural pentru oraş din 1967, N360. Designerii Honda au încorporat propriile panouri solare în acoperişul conceptului, pentru a încarca automobilul cand este parcat. Două dispozitive electrice de mobilitate Honda U3-X, sunt ataşate în interiorul fiecărei uşi. Conceptul cu două-uşi este prevăzut cu pachetul de baterii Litiu-ion şi cu un motor electric de dimensiuni mici pentru utilizarea predominantă în mediul urban.

FCX Clarity

Cele două noi concepte de vehicule vor fi expuse împreună cu FCX Clarity, vehicul electric cu celulă de combustibil produs de Honda. Câştigătorul World Green Car este folosit în leasing operaţional de clienţi din Japonia şi SUA, care se bucură de autonomia, nivelul de performanţă şi de functionalitatea acestui vehicul unic cu un nivel de emisii zero. Două astfel de vehicule pe bază de hidrogen au fost aduse în Europa pentru cercetare pe termen lung. Alături de lucrările de cercetare, cele două FCX Clarity sunt prezentate la evenimente cum ar fi Summit-ul COP 15 de la Copenhaga, precum şi Conferinţa asupra climei de la Berlin.

FCX Clarity dovedeşte angajamentul companiei Honda în dezvoltarea vehiculelor electrice cu celulă de combustibil ca fiind tehnologia de vârf cu zero emisii din domeniul mobilităţii.

Bucuresti, 24.02.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *