free download 78 travel guides written by experts

Noul CEO Terapia Ranbaxy anunta finalizarea unei investitii la Apahida, Cluj

Domnul Dragoş Damian, revenit recent la conducerea celei mai mari companii de produse farmaceutice generice din România, anunţă finalizarea investiţiei într-un nou depozit de produse finite situat în Apahida – Cluj. 

Vorbind despre întoarcerea sa în cadrul companiei, domnul Dragoş Damian a declarat: “Sunt extrem de onorat să revin la cârma Terapia Ranbaxy, cel mai mare producător de medicamente generice din România şi membru al grupului japonez Daiichi Sankyo, o companie globală bazată pe cercetare şi dezvoltare. De asemenea, sunt bucuros să îmi reintru în atribuţii într-o companie în care, alături de o echipă de peste 700 de specialişti, pot contribui la creşterea şi dezvoltarea unui model integrat farmaceutic, cuprinzând operaţiuni comerciale şi industriale, unităţi de cercetare şi dezvoltare, laboratoare de calitate, de farmacovigilenţă şi de studii clinice şi de bioechivalenţă”.

Noul depozit de produse finite al Terapia Ranbaxy este localizat într-o clădire industrială modernă din localitatea Apahida, situată la 10 km de sediul central al companiei din Cluj-Napoca. Având o capacitate de depozitare de 1900 de paleţi şi o suprafaţă totală de 1600 de metri pătraţi, investiţia a contribuit la crearea a 6 noi locuri de muncă şi în acelaşi timp la realizarea unui spaţiu adecvat creşterii activităţii în zona de producţie / export şi depozitare / distribuţie pentru produsele fabricate de Ranbaxy şi importate din India iar mai nou pentru produsele Daiichi Sankyo lansate în premieră pe piaţa din Europa prin intermediul Terapia Ranbaxy.
Referindu-se la recenta investiţie şi la rolul acesteia în economia companiei, domnul Dragoş Damian a subliniat: “Obiectivul principal al organizaţiei noastre rămâne asigurarea accesului pacienţilor din România la o gamă importantă de medicamente de înaltă calitate şi la preţuri accesibile. În plus, ne vom focusa pe continuarea procesului de optimizare şi consolidare a hub-ului operaţional industrial şi de asigurarea şi controlul calităţii, supply chain, studii clinice şi bioechivalenţă destinat Uniunii Europene şi aflat la Cluj-Napoca”.

Doamna Cornelia Pop, Director Asigurarea Calităţii în cadrul Terapia Ranbaxy, a declarat referindu-se la noul depozit: "Construit şi amenajat în acord cu regulile de bună practică de fabricaţie şi distribuţie, depozitul din Apahida – Cluj a fost deja inspectat de către Agenţia Naţională a Medicamentului la începutul lunii decembrie. Până la finalul anului estimăm că vom primi undă verde astfel încât din luna ianuarie să putem lucra la capacitate maximă”.

Referindu-se la această realizare a companiei, domnul Dragoş Damian a adăugat: „Finalizarea noului depozit arată angajamentul întregii echipe în vederea optimizării lanţului propriu de aprovizionare în acord cu cele mai înalte standarde de depozitare şi distribuţie a produselor farmaceutice. În acest mod, vom putea pune şi mai mult în valoare un portofoliu hibrid de aproape 200 de molecule în peste 20 de forme de prezentare, de la medicamente inovatoare şi generice până la produse fără prescripţie medicală (OTC) şi suplimente alimentare care se adresează unor afecţiuni diverse din sfera aparatelor cardiovascular, digestiv, locomotor şi a sistemului nervos central”.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, CEO-ul Terapia Ranbaxy a menţionat: “Vom urmări să demarăm, în rând cu alte companii care au investit şi continuă să investească pe plan local, parteneriate cu autorităţile pentru relansarea  industriei farmaceutice din România, un domeniu tehnologic de vârf care poate contribui semnificativ în 2010 şi în perspectivă la revenirea post-criză a economiei locale”.
Dragoş Damian are 42 de ani şi este absolvent al Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca. Damian lucrează în industria farmaceutică din România din 1994, atunci când s-a alăturat echipei Roche unde a promovat până la poziţia de Medical Manager. În perioada 1999-2004 a condus reprezentanţa locală a Menarini / Berlin Chemie iar ulterior şi-a început ascensiunea în top managementul industriei farmaceutice din România ocupând pe rând poziţia de CEO pentru companii precum Terapia Ranbaxy, Zentiva, Actavis.

În iunie 2006, Ranbaxy Laboratories Ltd. a anunţat finalizarea procesului de achiziţie de către Ranbaxy Netherlands BV a 96,7%  din compania românească de produse generice Terapia SA. Operaţiunile combinate ale Terapia Ranbaxy au pus bazele celei mai mari companii de produse generice din România. Înfiinţată în 1921, Terapia are un nume de marcă puternic şi a înregistrat constant creşteri şi profitabilitate. Compania este foarte bine plasată pentru a beneficia de creşterea pe care România o va avea în următorii ani, deoarece cheltuielile alocate îngrijirii medicale se vor ridica la nivelul ţărilor Europei Centrale.
Ranbaxy Laboratories Limited este o companie internaţională de produse farmaceutice integrată, bazată pe cercetare, cu sediul central în India. Aceasta produce o gamă variată de produse generice de bună calitate şi la preţuri accesibile, profund apreciate atât de către comunitatea medicală, cât şi de către pacienţii din diferite zone ale lumii. Accentul permanent pus de către Ranbaxy pe cercetare-dezvoltare a dus atât la obţinerea de aprobări în vederea comercializării de medicamente pe diferite pieţe cât şi la un progres semnificativ în Cercetarea şi Dezvoltarea de Produse Noi. Incursiunea companiei în domeniul Sistemelor Noi de Dezvoltare a Medicamentelor a condus la crearea de tehnologii platformă care au generat un număr de produse aflate în dezvoltare. Compania îşi deserveşte clienţii din peste 125 de ţări şi are un portofoliu extins de filiale, sucursale şi alianţe, operaţiuni locale în 49 de ţări şi operaţiuni de producţie în 11 ţări.

Bucuresti, 10.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *