free download 78 travel guides written by experts

Noul BMW X1 xDrive28i cu BMW TwinPower Turbo – BMW se intoarce la motoarele pe benzina

pe patru cilindri turbo

BMW X1 s-a dovedit un deschizător de drumuri în segmentul compact premium în ceea ce priveşte plăcerea condusului. Încă o dată producătorul de automobile premium BMW a transferat cu succes conceptul modelelor BMW X către un nou segment de automobile pentru a crea un produs unic. Acum BMW X1 deschide iarăşi noi teritorii, de această dată în ceea ce priveşte programul BMW EfficientDynamics. Noul BMW X1 xDrive28i este primul model al mărcii echipat cu motor pe benzină cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, High Precision Injection, un sistem de compresie bazat pe principiul twin-scroll, gestiune dublu variabilă a axului cu came VANOS şi control variabil al supapelor VALVETRONIC.

Debutul noului BMW X1 xDrive28i marchează lansarea noii generaţii a motoarelor BMW pe benzină cu capacitatea de 2,0 litri. Noul propulsor ce dezvoltă 180 kW/245 CP, combină o creştere de putere şi de cuplu faţă de versiunea anterioară cu o reducere substanţială a consumului de combustibil şi a nivelului emisiilor. Această dublă îmbunătăţire este reflectată în câteva specificaţii impresionante de performanţă. Timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h este de 6,1 secunde (transmisie automată: 6,5 secunde), o îmbunătăţire de 0,7 secunde (transmisie automată: 0,3 secunde) faţă de modelul precedent disponibil numai cu transmisie automată. În acelaşi timp consumul mediu de combustibil în ciclul de testare EU a fost redus cu 16 procente, la 7,9 litri/100 km, cu un nivel al emisiilor CO2 de 183 grame per kilometru.

Noul BMW X1 xDrive28i este echipat standard cu o transmisie manuală cu şase trepte. Tehnologiile BMW EfficientDynamics aflate în dotarea standard includ, printre altele, recuperarea energiei la frânare (Brake Energy Regeneration), indicator pentru treapta de viteză optimă, funcţia Auto Start-Stop şi control inteligent al sistemelor electrice. Opţional este disponibilă şi o versiune automată de transmisie, cu opt viteze. Mulţumită eficienţei interne excepţionale, modelele cu acest tip de transmisie oferă un nivel identic în privinţa consumului de combustibil şi al emisiilor cu cel al versiunii manuale.

În specificaţia standard, noul BMW X1 xDrive28i este echipat cu sistemul BMW xDrive de tracţiune integrală, al cărui ambreiaj multidisc controlat electronic variază continuu repartizarea puterii între cele două punţi. Acest sistem inteligent de tracţiune integrală este integrat cu Dynamic Stability Control (DSC / Controlul Dinamic al Stabilităţii) şi reacţionează prompt la primele indicii de subvirare sau supravirare. Rezultatul este o tracţiune îmbunătăţită în condiţii de aderenţă scăzută sau în regim off-road, dar şi o dinamică crescută în viraje. xDrive este calibrat pentru dinamică optimizată care are ca rezultat o reacţie precisă a direcţiei în momentul abordării virajelor. În plus, sistemul opţional Performance Control poate fi specificat, ceea ce adaptează cuplul transmis roţilor spate la condiţiile de condus pentru performanţe şi mai agile.

Pentru a adăuga un plus calităţilor agile de condus, cu începere din primăvara 2011, BMW X1 va fi disponibil în premieră cu un pachet M Sport. Această opţiune, care este disponibilă contracost la toate versiunile de motorizare, cuprinde o gamă de componente pentru suspensie, exterior şi interior, care au fost dezvoltate special pentru acest model BMW X compact.

Motorul: un standard de eficienţă şi dinamism.

Modelele BMW X oferă propria interpretare a plăcerii condusului specifică mărcii BMW. BMW X1 xDrive28i combină această experienţă specială cu o eficienţă care nu are egal în clasa sa de putere. În consecinţă, acest nou model BMW X1 furnizează puterea într-o manieră sportivă, specifică motoarelor cu şase cilindri, dar oferă în acelaşi timp un consum de combustibil şi o generare de emisii la un nivel deosebit de scăzut.

Propulsorul care echipează BMW X1 xDrive28i îndeplineşte dublul obiectiv BMW EfficientDynamics într-o manieră impresionantă: creşte plăcerea de a conduce şi, în acelaşi timp, reduce consumul de combustibil şi emisiile. Cu o capacitate de 1.997 cmc şi tehnologia unică BMW TwinPower Turbo care include turbocompresor twin-scroll, High Precision Injection, dublu VANOS şi VALVETRONIC, motorul dezvoltă o putere maximă de 180 kW/245 CP la 5.000 rpm – 55 kW mai mult decât precedentul vârf de gamă al motorizării BMW pe benzină 2.0 litri.

Premieră: prima apariţie BMW TwinPower Turbo la un motor cu patru cilindri.

Tehnologia BMW TwinPower Turbo oferă noului motor cu patru cilindri genul de putere pe care în mod normal motoarele atmosferice o pot atinge printr-un număr mai mare de cilindri şi o capacitate substanţial mărită. Propulsorul cu patru cilindri, cu carter integral din aluminiu, este mai uşor şi mai compact decât unul cu şase cilindri de putere egală. Aceasta are efect direct asupra eficienţei modelului BMW X1 xDrive28i şi de asemenea, graţie sarcinii reduse a punţii faţă, asupra agilităţii.

Noul motor oferă şi un cuplu superior faţă de motoarele atmosferice. Cuplul maxim de 350 Newton metri, disponibil încă de la 1.250 rpm, asigură un răspuns excelent în orice regim de turaţii. Noul BMW X1 xDrive28i are un timp de acceleraţie, de la 0 la 100 km/h, de 6,1 secunde (6,5 secunde cu transmisie automată). Aceşti timp reprezintă o îmbunătăţire de 0,7 secunde, respectiv 0,3 secunde faţă versiunea precedentă cu transmisie automată cu şase trepte. Noul BMW X1 xDrive28i atinge o viteză maximă de 240 km/h.

Turbocompresorul este un sistem twin-scroll. Fluxurile de evacuare care părăsesc cele două perechi de cilindri sunt păstrate separat prin galeria de evacuare şi turbocompresor, realizând o spirală spre roata turbinei. Această configuraţie permite gestionarea şi transferarea optimă a energiei dată de impulsurile gazelor evacuate într-o rotaţie puternică a paletelelor turbinei, fără nici un fel de întârziere în reacţie, eliminând golul turbo (tubo lag). Rezultatul este o reacţie instantanee de acceleraţie şi performanţe livrate până la turaţii ridicate, în stilul specific mărcii.

Performanţe mai dinamice şi emisii reduse graţie VALVETRONIC, VANOS şi injecţiei directe.

Sistemul de control variabil al supapelor VALVETRONIC, integrat complet în chiulasă, şi cel dublu VANOS (sincronizarea variabilă a admisiei şi a evacuării) au un alt impact pozitiv asupra dezvoltării puterii.

Sistemul VALVETRONIC patentat de BMW realizează un control perfect al deschiderii variabile a supapelor de admisie. Masa de aer necesară combustiei este controlată în interiorul motorului, având ca rezultat o reacţie mult mai promptă.

Eficienţa ridicată a noului motor se datorează şi sistemului de injecţie directă pe benzină High Precision Injection. Poziţionat central între supape, injectoarele solenoid cu o presiune maximă de până la 200 bar controlează cu precizie furnizarea combustibilului. Acesta este injectat în imediata vecinătate a bujiei, rezultatul fiind o combustie curată şi omogenă. Efectul de răcire al combustibilului injectat duce şi la un raport de compresie mai mare decât la motoarele obişnuite. Rezultatul este o nouă îmbunătăţire a eficienţei.

Tema eficienţei continuă cu o pompă de ulei gestionată prin computer şi o pompă, opţional electrică, a lichidului de răcire. De asemenea, noul BMW X1 xDrive28i este echipat standard cu transmisie manuală cu şase trepte cu funcţie Auto Start-Stop. Acest sistem întrerupe automat motorul atunci când automobilul staţionează la intersecţii sau în aglomerările din trafic, obiectivul fiind prevenirea consumului de combustibil la staţionare.

Tehnologia noului motor şi gama largă de de sisteme BMW EfficientDynamics aflate în echiparea standard realizează un echilibru deosebit de bun între performanţe şi consumul de combustibil. Noul BMW X1 xDrive28i are un consum mediu în ciclul de testare EU de 7,9 litri/100 km, o îmbunătăţire de 16 procente faţă de modelul precedent. Nivelul emisiilor CO2 este de 183 grame per km.

Design inspirat de la premiatul motor cu şase cilindri în linie.

Un număr de particularităţi importante de design ale noului motor se bazează pe cea mai recentă generaţie a motorului BMW cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo. Acest propulsor care dezvoltă 225 kW/306 CP. Aflat în dotarea unor modele precum noul BMW X3 xDrive35i, s-a impus ca un punct de referinţă pentru performanţele dinamice şi eficienţa impresionantă.

Printre alte atribute, aceste calităţi speciale au permis motorului cu şase cilindri să obţină "Engine of the Year Award 2010". Nici un alt motor cu capacitatea de 3,0 litri nu oferă un echilibru atât de bun între plăcerea condusului şi economia de combustibil. Iar acum, motorul noului BMW X1 xDrive28i a atins o poziţie de referinţă asemănătoare în clasa propulsoarelor de 2,0 litri.

Opţional, transmisie automată cu opt trepte – confort mai mare al călătoriei fără creşterea consumului.

BMW X1 xDrive28i este echipat standard cu o transmisie manuală cu şase trepte. Opţional, puterea poate fi gestionată de o transmisie automată cu opt viteze. Designul inovator al sistemului de transmisie face ca aceasta să fie comparabilă, ca masă şi ca dimensiuni, cu precedenta transmisie automată cu şase trepte. Raporturile suplimentare oferă o îmbunătăţire apreciabilă a confortului de conducere, a performanţelor sportive şi a eficienţei. De asemenea, oferite opţional cu volanul sport îmbrăcat în piele şi volanul M cu piele, clapetele pentru schimbarea vitezelor permit conducătorului să opereze transmisia în mod manual fără a ridica mâinile de pe volan. În stilul specific M, clapeta dreaptă este utilizată pentru urcarea în cutia de viteze, iar cea stângă pentru retrogradarea treptelor.

Alte particularităţi ale transmisiei automate cu opt trepte sunt timpii scurţi de schimbare, patinarea minimă a convertizorului de cuplu, pierderile reduse la frecare şi plaja largă a rapoartelor, care oferă beneficii atât pentru performanţele de sprintare, cât şi pentru rularea la turaţii reduse. Rezultatul înseamnă accelerare foarte dinamică, schimbări omogene ale vitezelor şi, în acelaşi timp, o nouă reducere a consumului de combustibil. La noul BMW X1 xDrive28i, aceasta înseamnă că modelele cu transmisie automată oferă consum şi emisii identice cu cele de la variantele cu transmisie manuală.

BMW X1: cea mai bună agilitate din segment graţie BMW xDrive.

Repartizarea variabilă a cuplului între roţile faţă şi cele spate prin sistemului inteligent BMW xDrive, are ca efect o agilitate îmbunătăţită şi o tracţiune sigură pe drumurile neasfaltate.

Prin caseta de transfer cu ambreiaj multidisc controlat electronic, xDrive gestionează cu fineţe cuplul.

Sistemul de tracţiune integrală permanentă este integrat cu Dynamic Stability Control (DSC / Controlul Dinamic al Stabilităţii) şi cu gestiunea motorului. Patinarea roţilor este depistată într-o fază incipientă mulţumită senzorilor ABS. Sistemul reacţionează într-o fracţiune de secundă şi variază repartizarea transmisiei pentru corectarea eficientă a caracterului subvirator sau supravirator. În timpul virajelor, mai multă putere este transmisă către puntea spate pentru a îmbunătăţi manevrabilitatea şi pentru a preveni subvirarea. Sistemul DSC include ABS integral, Dynamic Brake Control (DBC / Controlul dinamic al frânării), Cornering Brake Control (CBC / Controlul frânării în viraje) şi Dynamic Traction Control (DTC / Controlul dinamic al tracţiunii). DTC sporeşte pragurile de reacţie ale controlului stabilităţii, ceea ce face mai simplă deplasarea pe zăpadă sau pe nisip. Prin altele, sistemul DSC include şi funcţia Brake Drying (uscarea frânelor) – pentru condus pe ploaie – şi Fading Compensation (compensarea de răspuns în cazul suprasolicitării frânelor).

Ca opţiune separată sau în combinaţie cu suspensia sport, de asemenea opţională, Performance Control aplică impulsuri foarte precise de frânare, cu compensare a cuplului, ca măsură de corectare eficientă la cel mai mic indiciu de subvirare pe suprafeţe alunecoase sau la virări foarte dinamice.

Agilitate maximă şi siguranţă prin tehnologia avangardistă a suspensiei şi structura robustă a caroseriei.

Comportamentul agil, precis şi sigur al modelului BMW X1 xDrive28i este rezultatul direct al tehnologiei suspensiei şi al unei structuri foarte robuste a caroseriei. Puntea faţă cu două braţe pentru fiecare roată şi puntea spate cu cinci braţe furnizează o soulţie optimă atât pentru confortul la călătorii lungi, cât şi pentru un comportament sportiv.

Rigiditatea torsională deosebită a BMW X1 se datorează unei utilizări inteligente a oţelurilor rezistente. Alegerea materialelor, precum şi poziţionarea şi geometria ansamblurilor, a braţelor şi a celorlalte elemente de susţinere este făcută pentru o rezistenţă maximă la impact, dar şi pentru optimizarea masei şi a agilităţii. Airbagurile frontale şi cele laterale, împreună cu airbagurile cortină laterale pentru scaunele faţă şi cele spate sunt în lista de dotări standard. Centurile cu trei puncte de prindere sunt standard la toate locurile, iar cele din faţă dispun, în plus, de limitator de forţă şi de pretensionare.

În echipare standard farurile rotunde duble de la BMW X1 dispun şi de lumini de zi. Farurile opţionale cu xenon încorporează semnalizatoare şi faruri de zi. Acestea sunt combinate cu tehnologia LED cu fibră optică care face ca forma literei L a stopurilor să iasă în evidenţă într-o manieră şi mai frapantă. Alte opţiuni pentru BMW X1 sunt High-Beam Assistant (activarea/dezactivarea automată a fazei lungi), senzorul de ploaie şi Adaptive Headlights (farurile adaptive) care pivotează în funcţie de unghiul de virare.

Funcţionalitate avansată a interiorului.

BMW X1 furnizează o plăcere a condusului unică, performanţe sportive şi agilitate atât în traficul urban, cât şi în afara oraşului. Stilul este marcat de eleganţa sigură şi funcţionalitatea superioară. Versatilitatea şi sportivitatea, dar şi calităţile de condus agil se regăsesc în stilul caroseriei, cu tranziţia excelentă între partea frontală, cea laterală şi cea spate, dar şi în liniile bine definite care creează legături fluente între diferite elemente ale caroseriei.

Model cu cinci uşi, X1 are o lungime de 4,45 metri, dar, în ciuda dimensiunilor mai mici comparativ cu BMW X6, BMW X5 şi BMW X3, poate fi identificat ca un model BMW X sub toate aspectele. Pasajele roţilor, cu contururi rectangulare, garda mărită la sol, benzile înguste de protecţie de-a lungul muchiilor inferioare ale caroseriei şi grila verticală specifică BMW fac trimitere spre designul robust. Capota lungă, consolele scurte, ampatamentul lung de 2,76 metri şi luneta abruptă accentuează sentimentul de lungime şi confirmă calităţile sportive de care dispune BMW X1.

Poziţia ridicată a scaunelor şi designul cockpitului, orientat spre cel de la volan, adaugă un plus plăcerii intense a condusului. Acest amplasament furnizează un acces convenabil şi oferă conducătorului o imagine excelentă asupra drumului. Materialele de foarte bună calitate şi texturile extraordinare ale suprafeţelor, împreună cu sistemul iDrive pentru modelele echipate opţional cu un sistem de navigaţie, reflectă caracterul premium al modelului BMW X1.

Premieră: pachetul M Sport pentru BMW X1.

Simultan cu lansarea pe piaţă a noului BMW X1 xDrive28i în primăvara 2011, un pachet M Sport îşi va face debutul la această gamă de modele. El va fi disponibil pentru toate versiunile de motorizare BMW X1 şi cuprinde componente de suspensie, exterior şi interior dezvoltate special pentru acest model. Aceste particularităţi vor accentua calităţile sportive ale modelului şi prin elemente vizuale distincte. Acestea includ calibrare a suspensiei sport şi jante M din aliaj de 17 ţoli, cu spiţe duble pentru o dinamică şi mai mare.

Alternativ, pachetul M Sport poate fi completat şi cu jante M din aliaj de 18 ţoli, cu spiţe duble.

Pachetul M Sport pentru BMW X1 dispune şi de un pachet M Aerodynamics, praguri ale uşilor cu logo "M" şi echipare BMW Individual High Gloss Shadow Line pentru conturul geamurilor laterale şi şinele de pe acoperiş în culoare neagră. De asemenea, disponibile în combinaţie cu pachetul M Sport sunt nuanţele coloristice metalizate pentru exterior Alpine White, Le Mans Blue, Sapphire Black, Space Grey, Vermillion Red şi Mineral White.

Tapiţeria scaunelor sport cu stofă/alcantara, volanul M îmbrăcat în piele cu butoane multifuncţionale şi sprijinul pentru picior M pentru conducător sunt incluse în pachetul M Sport.

Tema sportivă superioară este evidenţiată de tapiţeria BMW Individual a acoperişului în nuanţă Anthracite, cu echipare interioară în aluminiu închis, levier M al schimbătorului de viteze pentru versiunile cu transmisie manuală cu şase trepte şi levier al frânei de mână îmbrăcat în piele.

Bucuresti, 20.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *