free download 78 travel guides written by experts

Noul Bentley Continental Supersports Convertible

Tehnologia FlexFuel – dotare standard în gama Continental

·    Modelul Continental Supersports Convertible este cea mai rapidă şi puternică decapotabilă construită vreodată de Bentley – acceleraţia de la 0 la 100km/h se face în numai 4,2, iar viteza maximă atinsă este de 325km/h. De asemenea, este cea mai rapidă decapotabilă cu patru locuri din lume.
·    Supersports este decapotabila supremă de la Bentley, oferind chintesenţa  experienţei de condus tipice Bentley.
·    Liniile viguroase reflectă personalitatea decapotabilei Continental Supersports şi se îmbină armonios cu funcţionalitatea şi eleganţa principiului de patru locuri.
·    Includerea tehnologiei inovatoare  FlexFuel în dotările standard ale gamei 2011 Continental reafirmă grija constantă pe care Bentley o manifestă pentru mediu, concretizată în angajamentul constructorului ca până în 2012 toate automobilele realizate să poată funcţiona şi cu biocombustibil.

Decapotabila Continental Supersports întăreşte gama supermaşinilor Bentley, după introducerea, în 2009, a variantei Coupé a lui Continental Supersports. Noul model Supersports Convertible este echipat cu acelaşi motor W12 cu supraalimentare dubla care asigură o putere de 630 CP, fiind astfel cea mai rapidă şi puternică decapotabilă construită vreodată de Bentley.

Numele „Supersports” este inspirat de modelul Bentley Supersports din 1925, o variantă de curse a legendarului Bentley 3-litre, care genera o putere de 84 CP într-o epocă în care autovehiculele obişnuite nu depăşeau modesta valoare de 15 CP. De asemenea, modelul din 1925 a fost primul automobil de serie care a atins viteza de 160 km/h, o performanţă incredibilă pentru acele vremuri.

Noua decapotabilă cu patru locuri Supersports este inconfundabil un Bentley, la nivel de pricepere artizanală şi design, însă interiorul anunţă o reinterpretare capitală a luxului Bentley. Materiale precum fibra de carbon satinată, Alcantara™ şi pielea „Soft Grip” creează o atmosferă unică pentru un stil sportiv şi contemporan incontestabil.

Toate modelele gamei Continental, inclusiv noul Supersports Convertible, funcţionează atât pe benzină cât şi pe bioetanol E85, respectiv pe orice combinaţie dintre acestea două, reafirmând grija constantă pe care Bentley o manifestă pentru mediu, concretizată în angajamentul constructorului ca până în 2012 toate automobilele realizate să poată funcţiona şi cu biocombustibil. Introdusă în premieră pe modelul Supersports Coupe, tehnologia FlexFuel asigură o reducere a emisiilor de CO2 de până la 70 % din punct de vedere al bilanţului ecologic, presupunând măsurarea contribuţiei emisiilor nete de combustibil în atmosferă,  nu doar a emisiilor de la ţeava de eşapament.

Pentru a garanta o putere omogenă, sistemul de alimentare de la bord detectează raportul de amestec al combustibilului din rezervor şi asigură menţinerea puterii şi a cuplului la valori constante, indiferent de raportul biocombustibil – benzină.
Dr. Franz-Josef Paefgen, preşedinte şi director executiv al Bentley, se bucură să anunţe îmbogăţirea gamei Bentley cu un nou model, precum şi introducerea motorului W12 cu tehnologie FlexFuel în dotările standard ale tuturor modelelor Continental 2011:

„Noua decapotabilă Supersports îmbină performanţa palpitantă şi liniile impresionante cu luxul şi funcţionalitatea, conform tradiţei Bentley. Puterea extraordinară se îmbină cu inovatoarea tehnologie FlexFuel, prezentă acum pe toate modelele Continental, ceea ce reflectă angajamentul constant al Bentley privind realizarea de motorizări mai ecologice.”

În România, modelul Continental Supersports Convertible este disponibil la comandă.

Bucuresti, 21.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *