metalshow

Noua Škoda Superb Combi se lanseaza pe piata din Romania

Prezentat în premieră publicului la Salonul Internaţional de Automobile de la Frankfurt, Škoda Superb Combi este acum prezent în toate showroom-urile Škoda din România. Varianta Combi a binecunoscutului model Škoda Superb – care a marcat intrarea mărcii Škoda în clasa automobilistică superioară – oferă cel mai mare spaţiu din clasa ei.

Noua Škoda Superb Combi încorporează spirit contemporan şi inovaţie, reflectând totodată arta tehnologică a mărcii Škoda, designul său elegant şi soluţiile de detaliu inteligente şi practice. Soluţiile „simply clever”, specifice mărcii Škoda, se regăsesc şi în acest model, precum dotarea Footboard, compartimentul de depozitare pentru umbrelă în portiera stânga spate, iluminarea exterioara cu ajutorul oglinzilor laterale, lanterna LED portabilă în portbagaj şi multe altele.

Modelul Superb Combi oferă excelenţă în confort şi un design elegant care se încadrează perfect în liniile mărcii Škoda. Ampatamentul generos şi linia uşor curbată a plafonului conferă automobilului un aspect elegant şi armonios, distribuind optim spaţiul destinat călătorilor şi cel destinat bagajelor. Noua Škoda Superb Combi are o lungime de 4,838 mm, o lăţime de 1,817 mm şi înălţimea de 1,510 mm. Volumul portbagajului este de 633 litri, care, prin rabatarea scaunelor din spate, poate ajunge până la 1,865 litri.

Pentru prima dată în istoria mărcii Škoda, modelul Superb Combi oferă opţiunea de deschidere electrică a portbagajului. Din momentul deschiderii, trapa portbagajului se ridică automat pentru a uşura accesul la bagaje, iar podeaua variabilă, cu margine de încărcare joasă, permite încărcarea facilă a obiectelor voluminoase.

Tot pentru prima dată, acest nou model al mărcii Škoda va fi disponibil cu sistem KESSY, sistem care permite pornirea motorului, închiderea şi blocarea uşilor automobilului fără acţionarea cu o cheie clasică. Ín locul acesteia, un transmiţător portabil face legătura cu unitatea de control a sistemului electronic, astfel că deschiderea şi închiderea uşilor se face prin simpla atingere a mânerului. Motorul este pus în funcţiune şi oprit prin apăsarea unui buton amplasat în partea dreaptă a coloanei de direcţie.

Opţional, Škoda Superb Combi este disponibilă cu o trapă controlată electric. Când lumina solară devine prea puternică, trapa se poate acoperi cu un parasolar. O altă inovaţie interesantă este design-ul elegant al antenei de plafon.

Motoarele din portofoliul Škoda Superb Combi sunt identice cu cele ale modelului Superb: trei motoare pe benzină (1.4 TSI 125 CP; 1.8 TSI 160 CP; 3.6 FSI V6 260 CP) şi trei motoare diesel (1.9 TDI PD 105 CP; 2.0 TDI PD DPF 140 CP; 2.0 TDI CR DPF 170 CP). Toate motoarele sunt cu injecţie, pentru un consum de combustibil cât mai mic posibil şi emisii de noxe scăzute. Toate versiunile cu tracţiune integrală vor avea în dotare ultima generaţie de cuplaj Haldex.

Superb Combi poate fi comandat în trei versiuni de echipare diferite – Comfort, Ambition şi Elegance, diferenţierea constând în design-ul interior şi nivelul de dotare.

Bucuresti, 26.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *