free download 78 travel guides written by experts

Noua Mazda2 introduce dotari in premiera in segmentul B

· Primul model de clasă mică din lume echipat cu head-up display
· O motorizare diesel SKYACTIV-D de 1,5l complet nouă în gamă
· Prețul de pornire al subcompactei în România este de 10.990 de euro (TVA inclus)

Noua Mazda2, cel mai nou model din gama constructorului japonez, introduce în premieră motorul diesel SKYACTIV-D de 1,5l cu un consum de doar 3,4 l/100km*. Alături de consumul redus modelul prezintă noul sistem de conectivitate şi infotainment MZD Connect, care permite conectarea uşoară şi în siguranţă cu un smartphone, un interior mai spaţios şi sistemul i-stop în echiparea standard. Noua Mazda2 intră într-un segment foarte competitiv, care deţine 22% din piaţa din Europa şi 25% din piaţa locală de autoturisme noi. Mezina gamei Mazda va sosi în România în prima parte a anului 2015 şi va avea un preţ de pornire de 10.990 de euro cu TVA inclus.

Design-ul noii Mazda2 este inspirat de limbajul Kodo, astfel că, pe lângă grila frontală specifică gamei, care se prelungeşte spre faruri, modelul are un aspect atletic şi oferă o senzaţie dinamică, inclusiv când staţionează. Cel mai mic model Mazda este, totodată, primul care introduce farurile cu sistem de iluminare cu 4 lămpi LED. Clienţii au la dispoziţie 10 culori din care două complet noi (Albastru Dynamic şi Roze Smoky) şi trei variante de jante: de aliaj de 15 şi 16 inci şi de oţel de 15 inci.

Interiorul este o combinaţie între ergonomie, spaţiu şi tehnologie. Şoferul şi pasagerul din faţă au la dispoziţie mai mult spaţiu în laterale, iar pasagerii din spate au mai mult loc pentru picioare şi în dreptul genunchilor. Deşi este un model de clasă B, pedalierul este poziţionat la fel de confortabil ca şi în cazul Mazda3, în special datorită mutării montanţilor A mai în spate, ceea ce, alături de repoziţionarea oglinzilor exterioare a crescut şi vizibilitatea şoferului. Tot la capitolul spaţiu punctează şi portbagajul, cu un volum de 280 de litri, cel mai mare din echiparea vreunei generaţii Mazda2.

Calitatea asamblării materialelor pe bord impune un nou standard în clasă, iar comenzile sunt dispuse ergonomic, aşa cum deja a obişnuit Mazda. Cele mai importante noutăţi sunt head-up display-ul, disponibil în funcţie de nivelul de echipare, care poate afişa date precum viteza sau direcţiile de navigare şi ecranul color tactil de 7 inci dispus în partea superioară a consolei mediane, care poate fi controlat şi vocal sau prin centrul de comandă (HMI) cu buton rotativ dispus între cele două scaune din faţă. Mulţumită integrării sistemului MZD Connect pasagerii noii Mazda2 vor putea să-şi conecteze la autovehicul orice smartphone cu sistem de operare iOS sau Android prin Bluetooth sau portul USB. Odată conectat la telefon, sistemul oferă funcţii de acces în reţelele sociale, de navigaţie, de identificare de destinaţii de interes în proximitate şi de a accesa conţinut multimedia din platforma de cloud Aha.

Sub capota noii Mazda2 se va afla în premieră absolută noua motorizare diesel SKYACTIV-D de 1,5l şi 105 CP, cel mai silenţios motor din clasă. Acesta este mai economic cu 19% şi oferă cu 10% mai multă putere spre deosebire de motorizarea anterioară diesel de 1,6l. Consumul este de doar 3,4 l/100km*, iar nivelul emisiilor se situează la 89g/km*. Toate motorizările respectă standardele Euro 6. Pentru fanii motoarele pe benzină Mazda2 va fi disponibilă cu motorizarea SKYACTIV-G de 1,5l în trei variante de putere: 75, 90 şi 115 CP. Toate variantele pot fi echipat cu una dintre cele două transmisii manuale sau automate, SKYACTIV-MT sau SKYACTIV-Drive, mai uşoare şi optimizate pentru dimensiunile reduse ale modelului. La consumul redus de combustibil contribuie şi sistemele i-STOP, oferit standard în echiparea autovehiculului, şi i-ELOOP, disponibil în funcţie de versiune. Primul opreşte şi reporneşte automat motorul în momentul în care autovehiculul staţionează, iar al doilea recuperează energia generată de autoturism în timpul frânării.

Noua Mazda2 prezintă suspensii mai uşoare şi mai ferme, care asigură una dintre cele mai confortabile ţinute de drum din segment, dar şi un sistem de frânare îmbunătăţit pentru un plus de siguranţă şi sportivitate. Caroseria a fost, de asemenea, modificată iar acum este compusă în proporţie de 65% din oţeluri cu limită înaltă de elasticitate şi rezistenţă la rupere.

La capitolul siguranţă activă Mazda2 include o suită de sisteme din cadrul tehnologiilor i-ACTIVSENSE. Mazda2 este primul model din Europa al companiei echipat cu sistemul Blind Spot Monitoring (BSM) care monitorizează spatele şi lateralele maşinii până la 45, respectiv 7 m. Totodată, sistemul poate fi folosit şi la deplasarea cu spatele. În funcţie de nivelul de echipare, Mazda2 poate fi dotată cu Asistentul inteligent la frânarea în oraş (SCBS) care monitorizează distanţa faţă de autovehiculul din faţă şi poate frâna automat dacă şoferul nu acţionează în cazul unei apropieri excesive de acesta, cu Sistemul de avertizare la depăşirea benzii de rulare (LDWS) care atenţionează şoferul la depăşirea liniei de demarcaţie dintre benzile de mers fără semnalizarea acţiunii şi Sistemul de control automat fază lungă (HBC) care schimbă automat între faza scurtă şi faza lungă. Noua Mazda2 va fi echipată standard cu sistemele ABS, DSC (controlul stabilităţii) şi TCS (controlul tracţiunii).

    Noua Mazda2**

* Ciclu combinat, calcule Mazda
** Cifre preliminare
*** Sub condiţii de test Mazda
**** Include spaþiul de sub mocheta portbagajului

Bucuresti, 06.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *