Visualfest 2022
Shadow

Nouă lansare majoră de echipamente KVM de la ATEN

  • Detectarea permanentă a intruziunii în șasiu face ca seria de switch-uri KVM ATEN securizate să fie inoperabilă atunci când este detectată o modificare fizică
  • Datele de la tastatură/mouse ale switch-urilor KVM sunt șterse automat după transmitere și curățate automat atunci când portul KVM utilizat este comutat
  • Filtrarea audio strictă protejează împotriva scurgerilor audio (numai modelele cu profile de protecția PP v4.0)
  • Etichetele cu dovezi de falsificare oferă indicații vizuale cu privire la orice încercare de a accesa componentele interne ale switch-ului KVM ATEN securizat
  • Firmware nereprogramabil

ATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare anunță disponibilitatea noilor modele de switch-uri KVM securizate.

switch-uri KVM ATEN securizate

Securitatea cibernetică este în mintea tuturor în această perioadă. Trecerea economiei la hibrid și munca la distanță au creat infrastructuri din ce în ce mai interconectate și colaborative iar acestea sunt oportunități semnificative pentru criminalii cibernetici.

Switch-urile KVM ATEN securizate sunt proiectate special pentru a impune securitatea strictă, păstrând activele sensibile izolate, oferind în același timp protecție avansată a datelor utilizatorilor și funcții flexibile de gestionare a securității administrative. Sunt potrivite în orice industrie care trebuie să gestioneze informații sensibile, confidențiale sau proprietare sau pentru implementarea securității pe mai multe niveluri în rețele separate, fiind utile agențiilor guvernamentale și militare, furnizorilor de servicii medicale, instituțiilor bancare și financiare și multor altor organizații.

Amenințările cibernetice evoluează pe măsură ce interconectivitatea crește

Deși numărul atacurilor cibernetice asupra sistemelor a crescut substanțial în ultimii ani, atât agențiile guvernamentale, cât și entitățile private, încă se luptă cu măsurile de bază de securitate cibernetică: de la reutilizarea parolelor mai vechi pe conturile de management, până la dispozitive expuse internetului public. Pur și simplu, protocoalele învechite și o forță de muncă care nu cunoaște în amănunt tehnologia și metodele de acces ale hackerilor, lasă ușa larg deschisă pentru aceștia, teroriști și alți criminali cibernetici să acceseze sisteme la care nu au dreptul.

”Acesta este deja un teren de joc inegal deoarece amenințările de securitate cibernetică evoluează încontinuu iar multe organizații nu sunt pregătite să le facă față, în special guvernele. Hackerii, de la cei independenți, la teroriști și cei care lucrează pentru guverne străine, sunt responsabili pentru diferitele tipuri de ransomware, de refuzuri distribuite de serviciu asupra diferitelor site-uri și servicii și furtul de informații clasificate. În același timp, însă, majoritatea furnizorilor de servicii de securitate cibernetică sunt specializați pe anumite verticale, forțând clienții să-și securizeze datele folosind soluții de la diferiți furnizori, cu echipamente de protecție care, de asemenea, trebuie să evolueze, În special, cele utilizate în diferite domenii critice”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN Romania.

Utilizatorii interni, însă, reprezintă cele mai mari amenințări la securitatea unei organizații. Pot pierde sau li se pot fura note de hârtie pe care sunt trecute parole, unități USB, computere sau dispozitive mobile, poate fi o persoană neautorizată care obține acces la un laptop, cont de e-mail sau rețea de computere fără să aibă dreptul sau cineva care trimite un e-mail cu date personale persoanei greșite. Criminalii cibernetici și hackerii vor infiltra organizațiile prin cea mai slabă verigă, care se află rareori în departamentul IT.

Cursurile de instruire pentru angajați, înlocuirea tehnologiei învechite și update-urile constante sunt unele dintre primele lucruri pe care agențiile guvernamentale și organizațiile le pot face pentru a evita într-o mare măsură atacurile cibernetice. Utilizarea echipamentelor securizate cu diferite niveluri de protecție inclusă pot reprezenta o altă soluție robustă care poate face față acestor amenințări cibernetice.
Companiile și agențiile guvernamentale folosesc adesea switch-uri KVM securizate care oferă securitate suplimentară la consolă utilizatorilor. Switch-urile KVM ATEN securizate previn amenințările prin blocarea scurgerilor de date dintre computerele conectate și prin periferice. Acestea împiedică interceptarea prin monitoarele LCD (schimb de semnal EDID), prin microfoane (suport audio analogic doar pentru difuzoare) sau prin dispozitive de card de acces comun (CAC).

Pentru a proteja suplimentar datele utilizatorului, datele introduse de la tastatură/mouse sunt șterse automat după transmitere și curățate automat atunci când portul KVM utilizat este comutat.
Switch-urile KVM ATEN securizate oferă un nivel de securitate fizică chiar la stația utilizatorului pentru a izola rețelele și pentru a preveni orice informație să ajungă în mâini greșite, datele neputând fi transferate între computere.

Noile switch-uri KVM ATEN securizate au o serie de funcții implementate care ajută utilizatorii să descopere mult mai ușor dacă desktop-ul a fost accesat fără drept:

  • Detectarea permanentă a intruziunii în șasiu face ca seria de switch-uri KVM ATEN securizate să fie inoperabilă atunci când este detectată o manipulare fizică,
  • Etichetele cu dovezi de falsificare ce oferă indicații vizuale cu privire la orice încercare de a accesa componentele interne ale switch-ului KVM ATEN securizat,
  • Firmware-ul nereprogramabil,
  • Carcasă metalică robustă,
  • Filtrarea audio strictă protejează împotriva scurgerilor audio (numai modelele PP v4.0).

32 de variante de switch-uri vor fi lansate, fiecare cu diferite opțiuni, inclusiv modele cu 2 porturi, 4 porturi și 8 porturi și diferite interfețe video, inclusiv ATEN Video DynaSync™ (ce garantează utilizarea setărilor video ideale, indiferent de sistemul de operare), DisplayPort, HDMI, DVI și afișaje single/duale.
Toate au aceleași capacități în ceea ce privește calitatea video – până la 3840 x 2160 la 60 Hz – includ filtrare audio strictă pentru a proteja împotriva scurgerilor de sunet, configurarea administrativă a filtrării portului tastaturii/mouse-ului pentru a respinge anumite dispozitive USB HID, Comutarea sigură a portului prin buton / Selector de porturi de la distanță (RPS – doar la modelele PP v4.0) și indicație LED pentru a alerta cu privire la conexiunea neautorizată la dispozitivele USB HID.

Pentru agențiile guvernamentale și militare, pentru furnizorii de asistență medicală, pentru instituțiile bancare și financiare și multe alte organizații care-și doresc separarea reală a rețelelor în clasificate și neclasificate și conformitatea cu cele mai recente norme internaționale ale protocoalelor de protecție, switch-urile KVM ATEN securizate reprezintă soluția ideală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.