Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Noua Clasa B: Facelift major pentru modelul sports tourer din gama Mercedes-Benz

• Atât ca design, cât și ca tehnologie, a doua generație a Clasei B a deschis porțile unei noi ere compacte în istoria Mercedes-Benz. Peste 350.000 de unități ale modelului sports tourer au fost comercializate de la lansarea sa pe piață, la sfârșitul anului 2011.
• Bestsellerul Mercedes-Benz primește acum un facelift major cu îmbunătățiri la exterior și interior, dar și în ceea ce priveste linia de design și dotările oferite.
• Designul este de acum mult mai rafinat, iar oferta de motorizări rămâne unică în segmentul său: cinci propulsoare diesel cu cifre de consum mediu ce variază între 3.6 și 5.0 litri pentru 100 km parcurși, patru motoare
pe benzină foarte eficiente cu consumuri medii între 5.4 și 6.6 litri pentru 100 km parcurși, precum și sisteme de propulsie alternativă (B 200 Natural Gas Drive și Clasa B Electric Drive). Sistemul de tracțiune integrală 4MATIC rămâne disponibil în continuare pentru noua Clasa B. Mai mult, valoarea coeficientului aerodinamic de doar 0.25 rămâne valoarea record a segmentului.
• Vânzările demarează de pe data de 12 septembrie, iar premiera mondială a noii Clasa B are loc la Salonul Auto de la Paris între 4 și 19 octombrie. Noile modele Clasa B vor ajunge în showroomuri pe 29 noiembrie 2014.
• Prețurile încep de la 20.705 Euro + TVA pentru versiunea B 180.

„Fiind primul membru al unei generații complet noi de mașini compacte, Clasa B a pavat drumul către succesul Mercedes-Benz în acest segment. Pionierul nostru este acum într-o formă mai bună ca niciodată”, declară Ola Källenius, Vice-Președinte Executiv Vânzări și Marketing Mercedes-Benz Cars. „Clasa B este mașina (de familie) perfectă pentru oricine acordă importanță practicabilității, confortului și siguranței, care, în același timp, se comportă excelent din punct de vedere al dinamicii și sportivității la conducere.”

Mai multă lumină: datorită farurilor LED High Performance

Cel mai simplu mod prin care poți recunoaște un model Clasa B cu Facelift, indiferent dacă este echipat cu motor pe benzină sau diesel, este privind partea din față a modelului. Acesta este echipat cu un spoiler nou, o grilă a radiatorului mai mare ce include două fante și faruri ce acum integrează luminile de rulare pe timp de zi pentru a-i da mașinii un aspect mai unitar, dar și mai dinamic. Și spoilerul spate a fost modificat, având acum un contur mai pronunțat al formelor și o bandă cromată adiționată. Farurile LED High Performance (dotare opțională ce nu este disponibilă pentru modelele Electric Drive sau Natural Gas Drive) îi conferă Clasei B o apariție mai specială atât ziua, cât și noaptea. Aceste faruri sporesc siguranța pe timp de noapte datorită zonei mari de iluminare și nuanței similare cu lumina zilei. Stopurile bicolore, ce folosesc și ele tehnologia LED, fac mașina mult mai vizibilă și îi conferă un caracter aparte.

Interiorul, foarte atent construit și funcțional, subliniazã faptul cã Mercedes-Benz Clasa B este un autoturism premium cu o calitate superioarã a fabricației. Faceliftul Clasei B a fãcut interiorul mai exclusivist, mai modern și mult mai ușor de personalizat. Mercedes-Benz a îmbunãtãțit detaliile de calitate superioarã din interior cum ar fi display-ul de pe consola centralã, care acum este mai mare, putând avea o diagonalã de pânã la 8 inch (20.3 centimetri), precum și instrumentarul de bord. Cele 12 nuanțe disponibile pentru lumina ambientalã a interiorului pot fi reglate în funcție de nevoile pasagerilor.

Foarte important este faptul că Mercedes-Benz a reorganizat gama de modele a Clasei B, acum fiind disponibile trei linii de design și echipare: Style, Urban și AMG Line. Fiecare dintre acestea se diferențiază de restul prin detalii specifice la exterior, dar și la interior. Pachetele Night, Exclusive și AMG Exclusive se adaugă acestor linii de echipare pentru o personalizare și mai pronunțată a mașinii.

KEYLESS-GO este o nouă dotare opțională pentru Clasa B. Sistemul de acces în mașină și autorizarea de a porni motorul fără cheie – KEYLESS-GO, îi permite șoferului să deschidă foarte facil mașina și să pornească imediat la drum, având asupra sa doar cheia electronică.

Siguranțã: sistem de parcare parțial-autonom dacã se detecteazã riscul de producere a unei coliziuni

Când și-a fãcut debutul pe piațã, Clasa B a redefinit standardele de siguranțã ale segmentului compact datoritã echipãrii cu sisteme de ultimã generație de asistențã a condusului, unele fiind incluse chiar în echiparea standard. Toate aceste sisteme au fost acum îmbunãtãțite, iar altele au fost adãugate pentru a-i conferi șoferului asistențã suplimentarã. Sistemul COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS extinde funcționalitatea sistemului COLLISION PREVENTION ASSIST cu o funcție de frânare partial autonomã pentru a se reduce riscul coliziunilor frontale. Sistemul ATTENTION ASSIST a fost îmbunãtãțit și el: acum funcționeazã între 60 și 200 km/h și folosește o linie de display împãrțitã pe cinci segmente pentru a vizualiza nivelul de atenție momentanã a șoferului.

O gamă largă: motoare alimentate cu benzină sau diesel, tracțiune integrală și sisteme alternative de propulsie

Atunci când vine vorba de eficiență, noua Clasa B continuă să reprezinte standardul segmentului său datorită celui mai bun coeficient aerodinamic din segment. Oferta de motoare este foarte complexă – sunt disponibile patru motoare diesel, patru motoare alimentate cu benzină și două modele echipate cu sisteme alternative de propulsie. În plus mai sunt disponibile și versiunile speciale BlueEFFICIENCY pentru B 180 și B 180 CDI.

Datorită noului B 200 CDI 4MATIC, plăcerea și siguranța conducerii unui autoturism cu tracțiune integrală sunt acum completate de emisii poluante de doar 130 g CO2/km comparativ cu fostul model B 220 4MATIC (peste 150g CO2/km). În total sunt oferite acum patru modele echipate cu tracțiune integrală pentru îmbunătățirea stabilității la rulare și a manevrabilității.

B 200 Natural Gas Drive și Clasa B Electric Drive ce vor fi lansate în curând, se alătură portofoliului de motoare convenționale drept două modele speciale ce folosesc sisteme alternative de propulsie. Ambele utilizează soluția tehnică modulară a platformei pentru Clasa B – ENERGY SPACE. Podeaua găzduiește trei rezervoare de gaz, unul de dimensiuni mari și două mai mici, și un rezervor de combustibil convențional, pe benzină, cu capacitatea de 14 litri (pentru B 200 Natural Gas Drive) sau bateria litiu-ion (pentru Clasa B Electric Drive). Datorită acestei metode de asamblare foarte inteligentă, modelul compact Mercedes-Benz cu cinci locuri poate să-și păstreze portbagajul dimensionat generos, fiind de altfel recunoscut ca un lider al segmentului la capitolul spațiului interior oferit.

Gama de modele: trei linii de echipare pentru Clasa B Facelift

În urma faceliftului operat asupra Clasei B, Mercedes-Benz aduce acest model la nivelul celorlalte mașini de clasă compactă pe care le deține prin introducerea celor trei linii de echipare și design: Style, Urban și AMG Line. Fiecare dintre acestea oferă detalii distinctive de design și dotări, atât pentru interior, cât și pentru exterior. Pachetele Night, Exclusive și AMG Exclusive pot fi adăugate opțional acestor linii de echipare pentru o personalizare și mai în detaliu a mașinii. Noile funcții ale sistemului KEYLESS-GO simplifică utilizarea mașinii.

Linia de echipare Style este menită să sporească apariția plină de stil a Clasei B. Dotările sale speciale pentru exterior includ jantele din aliaj ușor cu un design expresiv, grila motorului cu două fante orizontale vopsite în argintiu Iridium și elemente cromate pentru linia umerilor laterali ai caroseriei. La interior, această linie de echipare dispune de tapițerie din material textil Vianen, inserții pentru bord cu un model liniar și anumite elemente vopsite în argintiu Chrome. Acestea se găsesc pe volanul multifuncțional, pe schimbătorul de viteze și pe butoanele de control de pe consola centrală. Detaliile speciale din punct de vedere practic sunt suportul dublu de pahare de pe consola centrală și priza de 12V pentru locurile din spate.

Linia de echipare Urban sporește sportivitatea autoturismului atât la exterior, cât și în habitaclu. Grila motorului cu două fante orizontale vopsite în argintiu Iridium are inserții cromate, jantele din aliaj au diametrul de 17 inch (43.2 centimetri) și un design în cinci spițe, iar sistemul de evacuare are un element final cromat cu ieșire dublă ce este integrat perfect în bara spate. La interior, caracterul sportiv al acestei linii de echipare este subliniat de tapițeria din piele ecologică ARTICO cu inserții de material textil Montfoort și volanul multifuncțional îmbrăcat în piele, cu zonă perforată pentru o aderență perfectă a mâinilor. Detaliile speciale precum designul și cusătura contrastantă a tapițeriei cu inserții argintii completează calitatea de excepție a habitaclului.

Linia de echipare AMG Line sporește exclusivitatea și sportivitatea autoturismului. Stilizarea specială a caroseriei în stil AMG îi asigură Clasei B o apariție extrem de dinamică datorită grilei motorului cu două fante vopsite în argintiu Iridium, stilizate cu elemente cromate, și a sistemului de evacuare cu ieșiri finale duble, cromate, integrate perfect în spoilerul spate. Suspensia confort cu o gardă la sol redusă față de cea standard și sistemul de direcție sport Direct-Steer îmbunătățesc manevrabilitatea și sporesc plăcerea condusului. Alte dotări speciale pentru această linie de echipare sunt jantele din aliaj cu diametrul de 18 inch (45.7 cm) și design în cinci spițe AMG, discurile de frână perforate pentru față și etrierele față cu inscripție Mercedes-Benz. Scaunele acestei echipări sunt îmbrăcate în piele ecologică ARTICO și tapițerie din microfibră DINAMICA, iar volanul multifuncțional cu design sport și parte inferioară aplatizată este îmbrăcat în piele. Această echipare mai include și cusătură contrastantă roșie pe cotiere, consola centrală, scaune și schimbătorul de viteze. O altă caracteristică specială a acestei echipări este pedalierul din aluminiu cu inserții din cauciuc.

Pachetul de dotări opționale Night îi permite clientului să personalizeze și mai mult exteriorul mașinii. Anumite elemente de design ale Clasei B sunt negre, dacă se optează pentru acest pachet – fantele duble ale grilei motorului, de exemplu. Jantele din aliaj au diametrul de 18 inch (45.7 cm), capacele oglinzilor retrovizoare laterale și inserțiile de pe linia mediană a caroseriei sunt de asemenea negre.

Geamurile în nuanță închisă, pentru locurile din spate și lunetă, oferă discreție pentru pasageri și sporesc caracterul sportiv al mașinii.

Confortul, calitatea exemplară și designul sunt caracteristicile definitorii ale pachetului Exclusive. Scaunele față încălzite, cu suport lombar reglabil pe patru sensuri sunt oferite în acest pachet alături de un volan și schimbător îmbrăcate în piele de o calitate foarte bună. Instrumentarul de bord și panoul central al portierelor sunt îmbrăcate în piele ecologică ARTICO. Tapițeria din piele pentru scaune este disponibilă în următoarele nuanțe: roșu Cranberry, maro Hazelnut și negru. Elementele de design vopsite în argintiu lucios ajută la crearea unei ambianțe exclusiviste. Printre detaliile practice ale acestui pachet se găsesc și închiderea centralizată confort precum și o priză de 12V în partea din spate.

Având la bază linia de echipare AMG, pachetul AMG Exclusive, oferă chiar mai multe exclusivitate, individualitate și sportivitate. Dotările principale aduse de acest pachet sunt scaunele încălzite, cu suport lombar reglabil pe patru sensuri și tapițeria din piele RED CUT de culoare neagră cu o cusătură contrastantă de culoare roșie. Bordul și partea centrală a portierelor, precum și cotierele sunt îmbrăcate în piele ecologică ARTICO și prezintă de asemenea cusătura contrastantă roșie. Volanul sport cu parte inferioară aplatizată este îmbrăcat în piele, iar zona în care șoferul ține mâinile este acoperită cu piele perforată. Schimbătorul de viteze este și el îmbrăcat în piele pentru a sublinia și mai mult sportivitatea interiorului.

Datele tehnice ale motoarelor diesel:

Model

B 160 CDI*

B 180 CDI*

B 180 CDI BE Edition

B 200 CDI*/***

B 220 CDI**/***

Număr cilindri/poziționare

4 în linie

4 în linie

4 în linie

4 în linie

4 în linie

Cilindree (cmc)

1461

1461

1461

2143

2143

Putere maximă
(kW/CP la rpm)

66/90 la 2750-4000

80/109 la 4000

80/109 la 4000

100/136 la 3200-4000 [3400-4400]

130/177 la 3600-3800

Cuplu motor maxim (Nm la rpm)

240 la 1700-2500

260 la 1750-2500

260 la 1750-2500

300 la 1400-3000

350 la 1400-3400

Consum mediu, de la (l/100 km)

4.1 (4.0)

4.1 (4.0)

3.6

4.3 D (4.0) [5.0]

4.1 [5.0]

Emisii medii CO2, de la (g/km)

108 (104)

108 (104)

94

111 (104) [130]

107 [130]

Clasa de eficiență

A (A+)

A (A+)

A+

A (A+) [B]

A+ [B]

Accelerație
0-100 km/h (s)

14.0 (14.3)

11.6 (11.9)

11.6

9.9 (9.8) [9.8]

8.3

[8.3]

Viteză maximă (km/h)

180 (180)

190 (190)

190

210 (210) [207]

224 [220]

Preț (euro)****

26.133

27.106

27.602

29.264

34.156

* Datele pentru modelele echipate cu transmisia automată cu dublu ambreiaj 7G-DCT sunt în paranteze; ** Standard pentru modelele echipate cu transmisia automată cu dublu ambreiaj 7G-DCT; *** Datele tehnice pentru versiunea 4MATIC sunt în paranteze; **** Preț standard ce include TVA 24%.
BE = BlueEFFICIENCY

Datele tehnice ale motoarelor alimentate de benzinã:

Model

B 180

B 180 BE Edition
*****

B 200**

B 220 4MATIC*

B 250*/***

Număr cilindri/poziționare

4 în linie

4 în linie

4 în linie

4 în linie

4 în linie

Cilindree (cmc)

1595

1595

1595

1991

1991

Putere maximă
(kW/CP la rpm)

90/122 la 5000

90/122 la 5000

115/156 la 5300

135/184 la 5500

155/211 la 5500

Cuplu motor maxim (Nm la rpm)

200 la 1250-4000

200 la 1250-4000

250 la 1250-4000

300 la 1200-4000

350 la 1200-4000

Consum mediu, de la (l/100 km)

5.6 (5.4)

5.2

5.6 (5.4)

6.5

6.1 (6.6)

Emisii medii CO2, de la (g/km)

129 (125)

122

130 (125)

151

141 [154]

Clasa de eficiență

B (B)

B

B (B)

C

C [C]

Accelerație
0-100 km/h (s)

9.3 (9.2)

9.3

8.6 (8.4)

7.5

6.8 [6.7]

Viteză maximă (km/h)

200 (200)

190

220 (220)

225

240 [235]

Preț (euro)****

25.674

26.170

27.671

32.066

36.611

* Datele pentru modelele echipate cu transmisia automată cu dublu ambreiaj 7G-DCT sunt în paranteze; ** Standard pentru modelele echipate cu transmisia automată cu dublu ambreiaj 7G-DCT;
*** Datele tehnice pentru versiunea 4MATIC sunt în paranteze; **** Preț standard ce include TVA 24%.
BE = BlueEFFICIENCY

Datele tehnice ale modelelor propulsate de sisteme alternative:

Model

B 200 Natural Gas Drive*

B-Class Electric Drive**

Număr cilindri/poziționare

4 în linie

Cilindree (cmc)

1991

Putere maximă
(kW/CP la rpm)

115/156 la 5000

132/180

Cuplu motor maxim (Nm la rpm)

270 la 1250-4000

340

Consum mediu, de la (l/100 km)

4.3 kg (4.2 kg)

16.6 kWh/100 km

Emisii medii CO2, de la (g/km)

117 (115)

0

Clasa de eficiență

A (A)

A+

Accelerație
0-100 km/h (s)

9.2 (9.1)

7.9

Viteză maximă (km/h)

200 (200)

160

Preț (euro)***

34.286

Indisponibil

* Datele pentru modelele echipate cu transmisia automată cu dublu ambreiaj 7G-DCT sunt în paranteze; ** Date provizorii; *** Preț standard ce include TVA 24%.

Mai multe informaþii despre Mercedes-Benz sunt accesibile online la: www.mercedes-benz.ro şi www.media.mercedes-benz.ro.

Bucuresti, 19.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *